Gıda Etiketlerinde Yeni Dönem Başlıyor! Sahte Kremalara Yasak Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda etiketlerinde tüketiciyi yanıltan ifadelerin önüne geçmek için düğmeye bastı. Yeni düzenlemeyle birlikte, Türk Gıda Kodeksi standartlarını karşılamayan ve bitkisel yağ içeren karışımların "krema" adıyla satılması yasaklanırken, bu ürünler artık "kremsos" ismiyle raflarda yer alacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği ve tüketici haklarını koruma amacıyla etiketleme yönetmeliğinde kritik bir değişikliğe gitti. Kamuoyuyla paylaşılan yeni düzenleme, özellikle süt ürünü sanılan ancak içeriğinde bitkisel karışımlar barındıran ürünleri doğrudan etkiliyor.
TÜKETİCİYİ YANILTAN İFADELERİN ÖNÜNE GEÇİLDİ
Bakanlıktan yapılan açıklamada, özellikle krema görünümünde olup tüketiciyi yanıltabilecek ürünlere karşı önlem alındığı belirtildi. Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği kapsamında, bitkisel yağ içeren karışımların "krema" adıyla satışının önüne geçildiği ifade edildi. Bu adımın, market raflarında yaşanan bilgi kirliliğini azaltması bekleniyor.
KREMA GİTTİ KREMSOS GELDİ
Yeni düzenlemeyle birlikte, standartlara uymayan ürünlerin etiketlerinde köklü bir isim değişikliğine gidilecek. Standartları karşılamayan ürünlerin etiketlerinde "krema" yerine "kremsos" ifadesi kullanılacak. Uygulamanın, tüketicinin doğru ve şeffaf şekilde bilgilendirilmesini amaçladığı kaydedildi.
ŞEFFAF BİLGİLENDİRME VE GÜÇLÜ KORUMA
Söz konusu düzenlemenin, gıda ürünlerinde yaşanan bilgi kirliliğini azaltarak tüketiciyi korumaya yönelik önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor. Tüketiciler bundan böyle aldıkları ürünün gerçek süt kreması mı yoksa bitkisel bir karışım mı olduğunu etiketteki bu isim farkı sayesinde kolayca anlayabilecek.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.