dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2424.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64440.54$

“Girişimciliğin artması ülkenin itibarının artması demektir”


“Girişimciliğin artması ülkenin itibarının artması demektir”
Sosyal ve ekonomik değer oluşturan yenilikleri girişimcilik olarak tanımladıklarını söyleyen Çatı, girişimciliğin hem kişiler açısından hem de ülke açısından önemli olduğunu belirtti.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

İnönü Üniversitesi bünyesinde açılan Girişimcilik Merkezi hakkında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kahraman Çatı İNÜHABER'e konuştu.

DEĞERLİ FİKİR FİNANSMANDAN DAHA ÖNEMLİDİR

Sosyal ve ekonomik değer oluşturan yenilikleri girişimcilik olarak tanımladıklarını söyleyen Çatı, girişimciliğin hem kişiler açısından hem de ülke açısından önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de üretimin artması, işsizliğin azalması ve gerçek anlamda ülke bağımsızlığı için girişimciliğin arttırılması gerektiğini ifade eden Çatı “Girişimciliğin artması demek ülkenin itibarının artması demektir.” dedi. Değerli bir fikrin, sermayeden daha değerli olduğunu açıklayan Çatı, sözlerine şöyle devam etti: “Değerli bir fikir ortaya çıktığında bu fikrin ticarileşmesi için sermaye bulmak kolay olduğunu, devletin kıymetli fikirleri çeşitli organları ile desteklediğini ve ‘Melek Yatırımcılar' da önemli fikirleri destekleyerek hem kendileri hem de fikir sahipleri kazandı.”

"TEK ALTERNATİF MEMURLUK DEĞİL"

Girişimciliğin gelişmesi için öğrencilerin tek alternatiflerinin memur olmak olmadığını anlamaları gerektiğini ifade eden Çatı, üniversiteden mezunu olan gençlerin kendi işlerini kurmak ve özel sektörde çalışmak gibi alternatiflerinin de var olduğunu unutmamaları gerektiğini vurguladı. Değerli fikirlerin disiplinlerarası müzakerelerle ortaya çıkabileceğini vurgulayan Çatı, sözlerine şunları ekledi: “Karşılıklı görüşme ve müzakereyle çok orijinal fikirler ortaya çıkacak diye düşünüyorum. Şimdi dünyaya baktığımızda kıymetli fikirlerin disiplinlerarası olduğunu görüyoruz. Disiplinlerarası düşünme dediğimiz şey tıpçı, işletmeci ve mühendis bir araya gelerek güzel şeyler ortaya koyabilirler. Girişimcilik Merkezimizin fonksiyonu burada devreye girecektir. Beraber oturacaklar ve tartışacaklar. Kendi iş fikirlerini müzakere edecekler ve çok değerli iş fikirlerinin çıkacağını düşünüyoruz. Girişimcilik Merkezimizden en önemli beklentimiz budur.”

ÇATI, GİRİŞİMCİLİK MERKEZLERİNİN HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Çatı, Girişimcilik Merkezinin hedeflerini şu şekilde sıraladı: “Üniversitemiz ve Malatya ilimizde girişimcilik ekosistemini oluşturmak en önemli amacımız. Girişimciliğin artması için iklimin, kültürün ve yaklaşımın değişmesi gerekmektedir. Bu iklim değişikliğini Girişimcilik Merkezinde gerçekleştireceğimiz birçok etkinlikle sağlamaya çalışacağız.” ‘İş Fikri' adlı birçok yarışma düzenleyeceklerini dile getiren Çatı, “Çok kıymetli gördüğümüz iş fikirlerini, Teknoparkımızda bulunan kuluçka merkezlerimizde değerlendireceğiz. Ön kuluçka ve kuluçka merkezlerimizde bu fikri değerlendirdikten sonra ‘İş fikri nasıl ticarileştirilir?' diye öğrencilere yol göstereceğiz. Orda iş dünyasından arkadaşlarımız da olacak ve öğrencilerimize yol göstererek bu iş fikirlerinin olgunlaşmasını sağlayacaklar.” dedi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile protokol imzalayarak, uygulamalı girişimcilik dersi vereceklerini vurgulayan Çatı, öğrencilerin okullarını bitirmeden girişimcilik sertifikasına sahip olacaklarını belirtti.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!