Gönüller Ve Projeler Malatya’da Buluştu

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle, Gençlik ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Sivil Toplum Buluşması ve Sivil Toplum Fuarı, 81 ilden STK temsilcilerinin katılımıyla Malatya’da gerçekleştirildi. Etkinlikte birlik, dayanışma ve ortak proje kültürü vurgusu ön plana çıktı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle, Gençlik ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen Sivil Toplum Buluşması ve Sivil Toplum Fuarı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Malatya’da gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI SİVİL TOPLUM ETKİNLİKLERİNDEN BİRİ
Etkinliğe 81 ilden dernek, vakıf ve federasyon temsilcileri katıldı. Bu kapsamlı buluşmada STK’ların birbirleriyle olan bağlarını güçlendirmek, ortak proje kültürünü yaygınlaştırmak ve toplumsal kalkınma için yeni iş birlikleri oluşturmak hedeflendi.
BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJLARI ÖNE ÇIKTI
Fuarda, katılımcı kuruluşlar ortak değerlerde buluşarak; gençler, kadınlar, çevre ve sosyal adalet gibi konularda geleceğe dönük iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Yapılan konuşmalarda sivil toplumun, demokratik yaşamın temel taşı olduğu ve “birlikte güçlü Türkiye” vizyonunun temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı.
GENÇLİK VE EĞİTİM DERNEĞİ BAŞKANI BAYDUZ: “BİZ BİR AHENGİN PARÇASIYIZ”
Programın açılışında konuşan Gençlik ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Ahmet Bayduz, fuarın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu buluşma ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen sivil toplum temsilcilerini aynı çatı altında bir araya getirdik. Burada sadece bir fuar gerçekleştirmiyoruz; gönüllerin, fikirlerin ve hedeflerin buluşmasına tanıklık ediyoruz. İnancımız odur ki; sivil toplum güçlendikçe, toplum da güçlenir.” Bayduz, fuara katkı sunan tüm kamu kurumlarına ve yerel yöneticilere teşekkür etti.
PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Açılış programına AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Özyaprak, belediye başkanları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.
GELECEK DÖNEM PROJELERİ İÇİN MUTABAKAT SAĞLANDI
Etkinlik sonunda, sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir iş birliklerinin artırılması ve yeni dönem projeleri için ortak platformlar oluşturulması konusunda görüş birliğine varıldı.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.