13 Temmuz, 2026, Pazartesi
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Görev Şehidi Avukat Zekeriya Polat İçin Adalet Arayışı...

Görev Şehidi Avukat Zekeriya Polat İçin Adalet Arayışı...
Yalova SGK’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Avukat Zekeriya Polat için Türk Büro-Sen Türkiye genelinde eş zamanlı eylem yaptı. Malatya’dan yükselen sesle, kamu görevlilerine yönelik şiddetin katalog suç kapsamına alınması ve kurum binalarında güvenlik önlemlerinin artırılması talep edildi.

Türk Büro-Sen, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Avukat Zekeriya Polat için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri, kamu çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını sert bir dille kınadı.

KAMU ÇALIŞANLARI CAN KORKUSUYLA GÖREV YAPIYOR

Malatya 1 No’lu Şube Başkanı Eyüp Selim Elmas tarafından okunan açıklamada, kamu hizmeti sunan personelin can güvenliğinin kalmadığı vurgulandı. Yalova’da yaşanan acı olayın münferit bir vaka olmadığını belirten Elmas, gerekli önlemlerin alınmamasının sorunu kronik bir hale getirdiğini ifade etti. Başkan Elmas konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Kamu görevlilerinin görevlerini can korkusuyla değil, güvenli bir çalışma ortamında ve devlet güvencesi altında yerine getirmesi zorunludur. Görev esnasında yaşam hakkının korunamaması kabul edilemez. Kamu görevlisine yönelik saldırılar devlete yönelik bir saldırı niteliği taşımaktadır."

ACİL YASAL DÜZENLEME VE GÜVENLİK TALEBİ

Mevcut yasal yaptırımların yetersiz kaldığını dile getiren Türk Büro-Sen, çözüm önerilerini ve taleplerini şu şekilde sıraladı: "Kamu görevlilerine yönelik saldırılar ağırlaştırılmış cezalarla karşılık bulmalı, kamu görevlilerine karşı işlenen suçlar katalog suç kapsamına alınmalıdır. Kamu kurumlarında yeterli sayıda kadrolu ve silahlı güvenlik personeli istihdam edilmeli; kurum girişlerinde X-Ray, kamera ve fiziki güvenlik önlemleri eksiksiz uygulanmalıdır."

ADALET MÜCADELESİ DEVAM EDECEK

Türk Büro-Sen, ilgili bakanlıkları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) hızla harekete geçmeye davet ederek, caydırıcı bir irade konulmadığı müddetçe benzer acıların yaşanmasının kaçınılmaz olacağını bildirdi. Açıklama, görev şehidi Avukat Zekeriya Polat’ın davasının ve adalet mücadelesinin sonuna kadar takip edileceği sözüyle sona erdi.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!