dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70318.52$

“GÖREVDE OLAN DOĞAL ADAYDIR!”


“GÖREVDE OLAN DOĞAL ADAYDIR!”
Narin

 

 “Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.” yakıştırmasının en çok yakıştığı yerel yönetimlerden biri de Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi… Şu anki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'la çehresi değişen Yeşilyurt'ta; başarı taşlarını, daha önce Başkan Yardımcılığı yapan, koltuğun şimdiki sahibi Mehmet Çınar döşemeye devam ediyor.

 Birlik ve beraberlik ruhuyla Yeşilyurt'a hizmet eden, 1977 Malatya doğumlu Çınar'ın ajandası projelerle dolu. Birçoğu tamamlanan, devasa olanlar için plânları hazırlanan girişimleri için 31 Mart 2019'daki mahalli idareler seçimlerini işaret eden Çınar, AK Parti genel merkezinin, milletvekillerinin, il teşkilatının takdirini bekliyor. Keyifli söyleşimizde açılan her pencereden umutla bakan Çınar, yöneticilik hayatındaki manevi gücü unutmuyor: “Rabbim bana hayâlimin kat kat fazlasını verdi. Hep az istedim, fazlası nasip oldu.”

 

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: 1977 Malatya Hanımınçiftliği Hanbey Mahallesi'nde dünyaya geldim. İnönü Üniversitesi'nde doktora eğitimim devam ediyor.Evliyim. 3 erkek, 1 kız olmak üzere 4 çocuğum var. 

155_9

 

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE DOKTORA ÖĞRENCİSİ…

 Malatya Time ailesi olarak tebriklerimizi iletiyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Hacı Uğur Polat'tan aldığınız bayrağı aynı şevkle taşıyorsunuz. Öncelikle sizi tanıyalım. Mehmet Çınar kimdir?

 Teşekkür ederim! Malatya Time ailesini ve bütün hemşerilerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum!

 1977 Malatya doğumluyum. İlk ve ortaokulu Hanımınçiftliği'nde, liseyi Fatih Lisesi'nde okudum. 1995-99 yılları arasında Kırıkkale'de İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdim. 2001'de Fırat Üniversitesi'nde Yapı Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaptım. Şu anda da İnönü Üniversitesi'nde doktora eğitimime devam ediyorum. Evliyim. Üçü erkek, biri kız, dört çocuk babasıyım. Çocuklarımın büyüğü 12. sınıfta, üniversite sınavına hazırlanıyor. İkincisi 9, üçüncüsü 5. sınıfta. En küçüğü de henüz 20 aylık. O evimizin neşesi…

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “2006'da MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Ahmet Çakır'dı. O süreçte MÜSİAD Malatya Şubesi Gençlik Kurulu'nun kurucu başkanı oldum; bu görevim 2008'e kadar devam etti. 2009'da Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi seçildim. 2014 Yerel Seçimlerinden sonra, Yeşilyurt Belediyesi Kurucu Başkanı Sayın Hacı Uğur Polat'ın yardımcılığını kabul ettim.”

 14_16

 

VATANDAŞ ‘HAYIRLI OLSUN!' DERKEN O, ASFALT YAPTI!

 İnşaat mühendisiyim. Yapılacak işlerde öncelikli olanları Hacı Uğur Başkan'a ilettim. Bunlar olmazsa hiçbir alanda ilerleme sağlanamayacağını ifade ettim. Kendisi de, sağ olsun, önümüzü açtı. O zaman belediyeye yaklaşık 100 civarında teknik personel aldık. Onlarla belediyenin bütün birimlerini kurduk. Beklenti yüksekti, çok çalışmamız ve çok hızlı hareket etmemiz lazımdı. Hata yapmamamız gerekiyordu. Bütçemiz sınırlı, makina ve ekipmanlarımız yetersizdi. O kadar hızlı davrandık ki ilk hafta asfaltlama çalışmalarına başladık. Daha ilk haftada vatandaş “Hayırlı olsun” derken biz Gedik'te davullu zurnalı asfalt çalışması yaptık. Gedik Mahallesi'nde yaşayan hemşerilerimizin mutluluğunu görmek heyecanımızı artırdı. Böylece yola çıkmış olduk.

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Ahmet Başkan'ın desteğini hep hissettik. Yeşilyurt Belediyesi'ni markalaştırdık.”  

19_14

ÇAKIR'IN DESTEĞİNİ HEP HİSSETTİK

 O zaman Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) kuruluş aşamasındaydı. Belediye olarak 4-5 ekip oluşturduk. Bütün Gedik'te, Çırmıktı'daki bölgelerde aşırı derecede su arızası vardı. Belediyeler kapanacak diye kimse sahiplenmemişti. MASKİ'nin ekipmanı yetersizdi. 2 ay boyunca günde 40-45 tane su tesisatı yaptık. Asfalt sorunlarını çözdük. Kilit taşı uygulamalarını başlattık. Büyükşehir'de Ahmet Başkan'ın olması elimizi güçlendiriyordu. Büyükşehir'in desteğini hep hissettik. Hızlı bir şekilde “Yeşil Konaklar”ı kurduk. Hacı Uğur Başkan ile uyum içinde, sürekli istişare hâlinde, sorun çözerek ilerledik. Yeşilyurt Belediyesi markalaştı.  

***

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Her yıl 10 kilometre yol hedefi koymuştuk. 4.5 yılda 91 km'ye gelmişiz.104 park yaptık.“İmar işlerinde sıfır sorun” dedik, ne sıkıntı varsa hepsini çözdük.”

153_5

4,5 YILLIK İCRAATTA 91 KİLOMETRE İMAR YOLU, 104 KENT PARKI

 Altyapı çalışmalarımızla fark yarattık. Kendimize her yıl 10 kilometre yeni imar yolu yapma hedefi koymuştuk. 4.5 yılda 91 km'ye gelmişiz. 470 km sathi kaplama, 202 bin ton sıcak asfalttan söz ediyorum. 807 bin metrekare kilit taşı, 70 bin metrekare doğal taş, 68 bin metreküp perde ve taş duvar imalatı gerçekleştirdik. Hedefimizi aştık. Asfalt plentimiz yoktu. Emsalleri 4,5-5 milyona mâl olurken, biz yaklaşık 900 bine, ikinci el alıp revize ettik. Şu anda bize yetecek kadar asfalt kapasitemiz var. "30 Günde 30 Park” dedik. 30 parkı birden başlattık. Toplamda 104 park yaptık. İkinci dönemde eksik olan parklarımızı yapmayı düşünüyoruz.
 Halkımız özellikle kendilerine dokunan projeleri daha çok benimsiyor. Biz de bu projelere yöneleceğiz. İmar işlerinde sıfır sorun dedik, imar sorunlarının hepsini çözdük. Karakavak'ta, Başkan Erkal zamanından itibaren 20 yıllık şuyu problemi vardı. İşler dışarıya verilmiş ve sıkıntılar yaşanmıştı. Biz kendi içimizde bu işi iyi bilenleri bir araya getirdik. Hiç kimsenin müdahalesi olmadan 6 ay boyunca o elemanları kontrol ederek çözüm ürettik. Bu sorunu çözdük ve şu anda çok hızlı bir şekilde çalışmalar ilerliyor.

***

 

156_4

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar:  Hacı Uğur Başkan'ın Büyükşehir'e gitmesindeki en önemli etken, birlikte çalışmak ve hızlı hareket etmek... Sorunları çözmek için yüzde yüz gayret gösterdik.”

 

POLAT, ENERJİYLE BÜYÜKŞEHİR'E ÇINAR ÖZVERİSİYLE YEŞİLYURT'A…

 Birçok alanda ilkleri başardınız. Birçok seyahatiniz olduğunu da biliyoruz. Kayseri, Antep, Konya, İstanbul gibi belediyeleri ziyaret ederek, buradaki çalışmaları incelediniz. Emsalleri neden araştırdınız?

 Evet, birçok ziyaret ve inceleme gezisi gerçekleştirdik. Sürekli çalıştık ve bir taraftan da başka tecrübelerden yararlanmaya gayret ettik. “Yeni ne katabiliriz?” diyerek sürekli olarak kendimizi geliştirdik. Bu anlamda personelimizi de yönlendirdik. Şimdi de dışarıdan bizim hizmetlerimizi görmeye gelenler olduğu gibi, biz de emsal belediyelerin hizmetlerini yerinde görüp incelemeye devam ediyor, buna önem veriyoruz.

 Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur POLAT'a teşekkür ederim. Onun deneyimlerinden ve organizasyon yeteneğinden çok yararlandık. Hacı Uğur Başkan'ın Büyükşehir'e gitmesindeki en önemli etken, birlikte çalışmak ve hızlı hareket etmek oldu. Sorunları çözmek için olağanüstü gayret gösterdik. Bu gayreti Sayın Polat, Büyükşehir'e taşıdı. Sanırım özverili çalışmalarımız da bizim buraya gelmemize vesile olmuştur…

***

 

151_10

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “Emanet Çarşısı” ile “Geri Dönüşüm Evleri”nden elde ettiğimiz ürünleri dağıtıyoruz. “Yetim ve öksüz çocuklarımız için ne yapabiliriz?” diye düşündük; “Keşke” projesini hayata geçirdik.”

 

“EMANET ÇARŞISI” VE “KEŞKE” PROJELERİYLE HERKES MUTLU

 Sosyal anlamda ne gibi çalışmalar yaptınız? Siz geldikten sonra projelerin üzerine ilâve ettiniz mi?

 Biliyorsunuz, devlette süreklilik esastır. Güzel ve doğru olan ne varsa onu sürdürürüz ve bu hizmetlere bir şey ekleyebilirsek ne mutlu bize! Sosyal belediyecilik anlamında iddialıyız. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Daha önce başlattığımız “Emanet Çarşısı” projesi var. Burada “Geri Dönüşüm Evleri”nden elde ettiğimiz ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Baktık ki insanlar mutlu oluyor ve beklentileri karşılanıyor; daha büyük ve daha merkezî bir yerde bu hizmeti vermeye karar verdik. Projemiz tamamlanmak üzere. Mesela gıda reyonumuz yoktu; yeni yerimize ekliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun!

152_5

 “Yetim ve öksüz çocuklarımız için ne yapabiliriz?” diye düşündük. Onlar için de “Keşke” projesini hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ödül alan bu proje, gerçekten en anlamlı çalışmalarımızdan biridir. O yavrularımızın “keşke olsa” dedikleri şeyler gerçekleşince ortaya koydukları mutluluğu görmeniz lâzım. Bunu kelimelerle anlatmak imkânsız…

***

 

26_13

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Evlenen çiftlere içinde fincan takımı ve Kur'an-ı Kerim bulunan hediye paketleri hazırladık. ‘Hoş geldiniz' diyerek 3 bin 700 aileye gittik. ‘Baş Tâcı' projesi ile yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz.”

DÖRT DÖRTLÜK SOSYAL PROJELER: BİR YASTIKTA, HOŞ GELDİN BEBEK, YEŞİLYURT GURBET DEĞİL, BAŞ TÂCI

 Sosyal sorumluluk bilinci içinde hemen her hemşerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Yeni evlilere “Bir Yastıkta” projemizle mutluluklar diliyor, içinde fincan takımı ve Kur'an-ı Kerim bulunan küçük bir hediye sunuyoruz. “Hoş Geldin Bebek” projemizle, bebeği olan ailelerimize “Gözünüz Aydın!” diyor, çam sakızı çoban armağanı hediyemizi sunuyoruz. Yine “Yeşilyurt Gurbet Değil” projemizle, Yeşilyurt'a yeni taşınanlara “Hoş Geldiniz!” diyoruz. Bugüne kadar 3 bin 700 aileye gittik. 15-16 bin kişiye doğrudan temas edildi. Yılbaşından itibaren başlattığımız “Baş Tâcı” projesi ile yaşlılarımızın evine gidiyoruz. Yetkin ekiplerimiz bakıma muhtaç yaşlılarımızın kişisel ihtiyaçlarını giderip ev temizliklerini yapıyor.

***

 

29_14

28_13

30_2

12_15

 

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Cenazelerimizde taziye çadırı kuruyoruz. Askere giden çocuklarımıza “Önce Vatan” adı altında kişisel bakım seti hediye ediyoruz. Böylelikle ailenin sevincine ve hüznüne ortak oluyoruz.”

CENAZE EVLERİNE ÇADIR HİZMETİ ASKERLERE ‘ÖNCE VATAN' PAKETİ

 Sosyal sorumluluk projelerine yönelik çalışmaları ekipleriniz yapsa da siz de imkân buldukça katılıyorsunuz. Hizmetleriniz halk nazarında karşılık buluyor. En büyük mutluluk da bu olsa gerek…

 Elbette! Özellikle sosyal içerikli çalışmalarımızı yerinde görmek ve hemşerilerimle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyarım. Bakın, minimum masrafla maksimum hizmet üretiyoruz. Her kesimden hemşerimize dokunmak istiyoruz. Biliyorsunuz, ilimizde cenaze sahiplerine belediyelerce sağlanan çadır hizmeti var. Bizim Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bu hizmeti veriyor. Cenazelerimizde taziye çadırı kuruyoruz. Biz bu hizmeti kir pas içinde, derme çatma çadırlarla yapmıyoruz. Oldukça güvenli bir makaslı sisteme sahip ve kurulumu dakikalar içinde yapılan bir çadır sistemini Yeşilyurt'a kazandırdık. Böylelikle zamandan, maliyetten ve iş gücünden tasarruf ettik. Acılı hemşerilerimizin de büyük beğenisini kazandık. Taziye çadırlarımızı kurup bırakmıyor, ayrıca çay pişirme seti ile birlikte çay ve şeker paketlerimizi de bırakıyoruz. Askere giden çocuklarımıza “Önce Vatan” adı altında kişisel bakım ürünleri içeren bir hediye paketi veriyoruz. Böylelikle ailenin sevincine ve hüznüne ortak oluyoruz. Bu uygulama bizim dönemimizde başladı.

***

 

34_10

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “Yeşil Konaklar'da görev yapan öğretmenlerimizce gerçekleştirilen “Tut Elimden” projemiz de ödüle lâyık görüldü. Yaşlıları evlerinde ziyaret ediyoruz. Onları sosyal tesislerimizde misafir ediyoruz.”

“TUT ELİMDEN”, ENGELLİ VE YAKINLARINI GÜLDÜRÜYOR

 Yeni başlattığımız projelerimizin arasında, “Yeşil Konaklar”ımızda görevli öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği ve büyük önem verdiğimiz “Tut Elimden” var. Bu proje İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından ödüle lâyık görüldü; 29 Kasım'da da ödül törenine katılıp projemizi paylaşacağız. İnsanî ilişkileri iyi, konuşma, anlama, dinleme yeteneği güçlü olan arkadaşlarımızı seçtik. Çeşitli nedenlerden dolayı rahatsız, engelli olan insanlara ikişer üçer kişilik ekiplerimizi gönderiyoruz. Bu arkadaşlarımız, konuşmaya ve dertlerini paylaşmaya ihtiyaç duyan engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle bire bir ilgileniyorlar. Özellikle engelli ailelerinin moral motivasyonu açısından bu uygulamamız beğeni kazanmış durumda. Ben de birkaç ziyarete katılma fırsatı buldum. Durumları gerçekten çok zor. Sadece muhabbet, hal hatır etmek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sormak bile onlara yetiyor; moral oluyor. Eğer gelme imkânları varsa sosyal tesislerimizde de zaman zaman misafir ediyoruz. Şu anda ayda bir yapıyoruz; ancak 15 günde bir yapmayı plânlıyoruz. Böylece sosyal sorumluluğun bir parçası oluyoruz.

***

 

31_21

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Sev beni'yle Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce belirlenen hayvanlar okullara götürülüyor. Sokak hayvanlarını temizleyip, geri bırakıyoruz. Projemizin adı ‘Şanslı'…”

“SEV BENİ” İLE ÇOCUKLAR HAYVANLARI TANIYOR, “ŞANSLI” İLE SOKAK HAYVANLARININ BAKIMLARI YAPILIYOR

 Çocuklarımıza evcil hayvanları sevdirmek amacıyla başlattığımız “Sev Beni” projemiz var. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen hayvanlar okullara götürülüyor. Burada onların hayvanlara dokunmaları amaçlanıyor. Ayrıca sokak hayvanlarını alıp temizlik ve bakımlarını yaptığımız bir projemiz daha var: “Şanslı”. Her iki uygulamamız da Belediyemizin hayvanlara verdiği önemi göstermesinin yanında, hemşerilerimizin ilgi ve beğenisini kazanmış durumdadır.

33_17

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Şu anda aktif yedi adet sosyal tesisimiz mevcut. Maksimum verim, minimum fiyat politikamız var.Malatya'da daha önce insanların misafir ağırlayacağı böyle tesisler yoktu…”

SOSYAL TESİSTE MAKSİMUM VERİM, MİNİMUM FİYAT

 Şu anda aktif yedi adet sosyal tesisimiz var. Maksimum verim, minimum fiyat politikamız var. Kaliteden kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu kaliteyi de verilebilecek minimum fiyatla vatandaşımıza sunuyoruz. Malatya standartlarında yapılabilecek en iyi mekânlar bunlar. Kâr amacı gütmüyoruz. Bu tesisler yaz dönemlerinde tıklım tıklım. Malatya'da daha önce insanların misafirini götüreceği böyle tesisler yoktu. Biz bu açığı gördük ve çalışmalarımızı ona göre yaptık.

100_4

***

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: “Bilgi Evi”nin 1.870 aboneli müdavimi var. “Yeşil Konaklar”da da ders çalışma ve kitap okuma alanları oluşturduk.Dilek bölgesinde “Mesut Özil Halı Saha”tesisimizi açtık.”

“BİLGİ EVİ”NDE SINAVA HAZIRLAN, “MESUT ÖZİL”DE FUTBOL OYNA!

  Kendine özgü mimarisi olan bir bina inşa ederek Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi'ni kurduk. Burası aslında bir millet kıraathânesidir. Bugün 1.870 aboneli müdavimi var. Öğrencilerimiz, KPSS'ye, TUS'a hazırlananlar burada çalışıyor. Geçenlerde ziyaret ettim. Burada bir imam ezber yapıyordu. Liselere giriş sınavlarına hazırlananlar orada ders çalışıyorlar. Bunları gördüğümde çok mutlu oluyorum. Yeşil Konaklar'da da ders çalışma ve kitap okuma alanları oluşturduk. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın seçim beyannameleri arasında yer alan Millet Kıraathanesi'ni Malatya'da ilk olarak biz kurduk. Dolu dolu bir hizmet oldu ve çok tuttu. Vatandaşlarımız tarafından oldukça beğeniliyor. İlk olarak biz açtık; şu anda ikincisinin hazırlığını yapıyoruz.
 Dilek bölgesinde “Mesut Özil Spor Tesisleri” adı altında bir halı saha açtık. İnsanlar belediyeden bu hizmetleri de bekliyor.

152_6

150_16

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Malatya'ya geldi; 3 milyonluk hibe verdi. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sıfır atık projesinde kullanılacak.”

3 MİLYONLUK BAKANLIK HİBESİ

 Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Malatya'ya geldi. 3 milyonluk hibe verdi. En çok parayı bize verdi. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sıfır atık projesinde kullanılmak üzere verildi. En çok çalışan, hızlı ilerleyen bir belediye olarak bu imkân bize sunuldu. Sayın Bakanımız Belediyemizin açılışlarına katıldı. Engelsiz Park Mescit açılışımız oldu. Açılışı bizzat Bakan Bey kendisi yaptı.

153_6

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Galip Demirel Okulu'nda sıfır atık projemiz kapsamında öğrencilerimizle çok güzel bir etkinlik yaptık. Mobil Geri Dönüşüm Araçları yerleştirdik, kompost gübre alanları oluşturduk.”

MOBİL GERİ DÖNÜŞÜM HEDEF: SIFIR ATIK

 

 Galip Demirel Okulu'nda “Sıfır Atık” projemiz kapsamında öğrencilerimizle birlikte çok güzel bir etkinlik yaptık. Mobil geri dönüşüm araçları yerleştirdik, kompost gübre alanları oluşturduk. Öğrencilerle birlikte çevreye zararlı olan maddelerin toplanmasıyla ilgili çok güzel ve verimli çalışmalar yaptık. Her yıl, ilçemizdeki bütün okullara çevre eğitimi veriyoruz. Böylece halkımızla bütünleşmiş oluyoruz.

 10_38

***

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Festival kapsamında sanatçı Ferhat Göçer'i getirmiştik. Koray Avcı Konseri de düzenledik, 60 bin insan dinlemeye geldi. Yeşilyurtspor iyi bir noktada. Seyirci sayımız 2-3 binin altına düşmüyor.”

BÖYLE FESTİVAL GÖRÜLMEDİ 60 BİN KİŞİ KONSERE GELDİ

 Festival kapsamında sanatçı Ferhat Göçer'i getirmiştik. Bir de Koray Avcı Konseri yaptık, 60 bin insan dinlemeye geldi. Demek ki ihtiyaç var. Dokunmadığımız insan kalmadı. Yeşilyurtspor da iyi bir noktaya geldi. Seyirci sayımız 2-3 binin altına düşmüyor.

 Kitap Yurdu projemiz kapsamında, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği hâlinde bugüne kadar 110 yazarı, okullara götürerek öğrencilerimizle buluşturduk ve her yazarın 1.000 kitabını alıp öğrencilere dağıttık. Yazarları öğrencilerle buluşturup etkileşime vesile oluyoruz. Yazarlar etkinlik akşamında bir de konferans vererek halkımıza da ulaşıyor.

 20_3

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden biri Beylerderesi Şehir Parkı... 1 milyon 350 bin metrekarelik devasa bir alan. Hedefimiz önceki dönemle birlikte 150 dönümü tamamlamak.”

1.3 MİLYON METREKARELİK  DEVASA BİR PARK GELİYOR

Yeniden başkan olursanız, göz dolduracak, bakışları size çevirecek, “Yeşilyurt için beklenen buydu” dedirtecek bir projeniz var mı?

 Üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden biri Beylerderesi Şehir Parkı... 1 milyon 350 bin metrekarelik devasa bir park. Bu yılki hedefimiz önceki dönemle birlikte 150 dönümü tamamlamak. Kalan kısmını ise birkaç yıl içinde bitirmek istiyoruz. Bu başlı başına, bir belediyenin kapasitesinin çok çok üstünde bir proje. Beylerderesi vadi projemiz içerisindeki Baraj Göleti bitmek üzere… Kaptaj'dan Sütlüce'ye kadar olan aksın tamamen korunması ve o aksın Malatya'nın kullanımına açılmasıyla ilgili hem park kapsamında hem de rekreasyonla doğal alanın korunması anlamında proje hazırlığımız devam edecek.

12_16

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Çırmıktı'da 280 dönümlük kentsel alan hazırlıyoruz. Tamamen oraya has bir tasarım projesi yapılacak. Suyla ilgili alanlar da kullanılabilecek. Bu bölgenin cazibesini de artıracak. Klasik, Selçuklu, Osmanlı mimarisini yansıtan yapılarımız var.”

ÇIRMIKTI'DA 280 DÖNÜMLÜK KENTSEL ALAN MÜJDESİ

 Yeşilyurt'un çok güzel yöresel yemekleri var. Etli, etsiz, vegan, vejeteryan şeklinde de yemeklerimiz var. Bunlara ciddi anlamda ağırlık vereceğiz. Yöresel ürünlerimizle ilgili çok güzel hizmetlerimiz var. Bunları başlattık. Bizim olup olmamamız çok önemli değil, önemli olan güzel hizmetler bırakmak. Kayısı, kiraz ve vişne üzerine çok güzel projemiz var.
 Yeşilyurt'a turist çekmek istiyoruz. Konaklarımızı dünyaya tanıtacağız. Butik otel, kültürel merkez ve yöresel yemeklerin ikram edileceği yerler olacak. Çırmıktı bölgesinde 280 dönümlük kentsel alan hazırlıyoruz. Tamamen o bölgeye has, o bölgenin korunmasına yönelik bir tasarım projesi yapılacak. Su ile ilgili alanların da kullanılabileceği harika bir proje hazırlıyoruz. Bu aynı zamanda bölgenin cazibesini de ciddi oranda artıracak.

13_8

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar:Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 bin metrekarelik devasa bir Kültür Merkezi Yeşilyurt'a yapılacak.”

25 BİN METREKARELİK KÜLTÜR MERKEZİ

 Biliyorsunuz, Kültür Merkezi projesinden çekildik. Bu projeyi Büyükşehir Belediyesi yapacak. Yeşilyurt'a 25 bin metrekarelik devasa bir Kültür Merkezi yapılacak ve buradan hemşerilerimiz yararlanacak. Bu proje ile Yeşilyurt'a çok önemli bir kültürel dinamik kazandırmış olacağız.

14_17

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Şehrin Beylerderesi'nin diğer tarafına taşınması için çalışıyoruz. Yeşilyurt'u insanların mutlu olduğu bir yer haline getirmek istiyoruz.”

ŞEHİR, BEYLERDERESİ'NİN DİĞER TARAFINA TAŞINACAK

 Belediye olarak sosyal konut noktasına biraz daha ağırlık vereceğiz. Şehrin Beylerderesi'nin diğer tarafına taşınması için çalışmalarımız var. Sanayi Bölgeleri'ne de yakınlık arz ettiği için o bölgede bulunan binanın Turgut Özal Üniversitesi'nin bir parçası hâline gelmesi, binanın değerlendirilmesi lâzım. O binanın atıl vaziyette durmasına gönlümüz razı olmaz. O binayı üniversitemize kazandırmazsak mutlaka bir şekilde kullanmamız lazım. Güzel bir noktada yer alıyor, imarda da zaten üniversite alanı olarak tescilli. Yeşilyurt'u insanların mutlu olduğu bir şehir haline getirmek istiyoruz.

15_30

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Çok borçlu bir belediye değiliz. Bekletmekten çok kâr elde edemeyeceğimiz ufak tefek arsalarımız vardı. Onları satışa çıkarıp ekonomiye kazandırdık.”

ATIL DURUMDAKİ ARSALARI EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ

 Ülkemiz dâhilde ve hâriçte çeşitli ekonomik saldırılara maruz. Cumhurbaşkanımız da sürekli tasarruftan bahsediyor. Bu konuda neler yapıyoruz? Kaldı ki faizler çok yüksek. Ne gibi tedbirler alıyorsunuz?

 Çok borçlu bir belediye değiliz. Biz göreve geldiğimiz zaman kredi oranları çok düşüktü. Ekonomik sıkıntılar baş göstermeden önce her yıl belediyelere tanınan limitler çerçevesinde kredimizi kullandık ama son 4-5 aydır hiç kullanmıyoruz.
 Atıl durumda bulunan ufak tefek arsalarımız vardı. Onların satışını başlattık. Bir kısmı satıldı, satılmayanları da satmayı düşünüyoruz. Çünkü kredi oranları çok yüksek. Çok büyük bir sıkıntımız yok. Borcu olmayan bir belediye olduğuna inanmıyorum. Borcum yok diyen İller Bankası'ndan aldığını borçtan saymıyordur. Nasıl olsa devletten geliyor, diyorlar. Hâlbuki toplam bütçeden geliyor ve senin ödeneğinden kesiliyor. Bunu saymazsan kimsenin borcu yoktur.

10_39

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Dinamik bir belediyeyiz, gecemiz gündüzümüz, hafta sonlarımız yok.Biz cumartesi-pazar ve geç saatlerde de çalışıyoruz.”

CUMARTESİ-PAZAR, GECELERİ DE MESAİ!

 “Belediyelerde en ufak birimdeki bir müdüre araba tahsis ediliyor” tarzında söylemler var. Yeşilyurt Belediyesi'nde durum nedir?

 Başkan yardımcılarına ve müdürlere araç tahsisi yapıyoruz. Bu bizim için bir mecburiyet; çünkü müdürlüklerin işleri bu araçlarla sürdürülüyor. Bunun yanında dinamik bir belediyeyiz, gecemiz gündüzümüz yok. Mesai kavramımız da olmadığı için haftanın yedi günü herhangi bir saatte iş başında bulunmamız gerekebiliyor. Sahada çalışan kişileri ve işleri denetlemek için yönetici arkadaşlarımızın araç ihtiyaçları karşılanmaktadır. Resmi plakalı araçlarımız da var, kiralanan araçlarımız da var. Belediyemize ait veya kiralık bütün araçlar, iş makineleri ve kamyonlar da dâhil, GPS yardımıyla takip edilmektedir.

***

27_8

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Üniversite mezunu olmayan müdürümüz yoktur. Mesela çevreden sorumlu olan çevre mühendisidir. Eğitimi, ehliyeti, bu işi yapabilirliği noktasında tercihlerimiz oldu.”

MÜDÜR ATAMALARINDA LİYÂKATİ ESAS ALIRIZ

 Müdürlük bir statüdür. Liyakat ve ehliyet gerekiyor. Birimlerinize müdür atarken hangi kriterleri esas aldınız?

 Müdür atamalarında önceliğimiz ve olmazsa olmazımız liyakattir. Mesela Çevre'den sorumlu olan arkadaşımız çevre mühendisidir. Fen İşleri'nden sorumlu olan inşaat mühendisidir. Destekten sorumlu olan makine mühendisidir. İmardan sorumlu olan mimardır. Eğitimi, ehliyeti, bu işi yapabilirliği noktasında tercihlerimiz oldu. Biz de kurucuları arasında olduğumuz için herkesi tanıyoruz…

***

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar: Seçimlerde partimizin, il teşkilatımızın, milletvekillerimizin, özellikle genel merkezimizin takdiri önemli. Görevde olanlar doğal adaydır. Ben de kendimi öyle görüyorum.”

GÖREVDE OLANLAR DOĞAL ADAYDIR!

 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak 2019 Mahalli İdâreler Seçimi için aday adayı mısınız?

 Evet, şu anda Yeşilyurt Belediye Başkanlığı görevimi elimden geldiğince îfa etmeye çalışıyorum. Bizi bu göreve lâyık gören, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Genel Merkezimize, İl ve İlçe Teşkilâtlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve saygıdeğer hemşerilerime teşekkür ederim. Ben ve ekibim, bu güvene lâyık olmak için gayret ediyoruz. Biz şu anda görevdeyiz. Görevde olanlar doğal adaydır. Ben de kendimi öyle görüyorum. Önümüzde bir aday adaylık süreci var. Partimizin, il teşkilatımızın, milletvekillerimizin, özellikle genel merkezimizin takdiri doğrultusunda biz görev yapmaya hazırız. Ekibimizle kendimizi daha da güçlendirerek… Allah nasip ederse olur! Makamlar ve koltuklar gelip geçicidir. Biz her şekilde milletimize hizmet ederiz.

***

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Evet, biz AK Belediyelerden biri olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın açtığı hizmet yolunda ilerliyoruz. Hızlı hareket etmenin, bürokrasiye takılmadan milletin sorunlarını çözüp onlara hizmet götürmenin, her zaman önde ve ileride olmanın, markalaşmanın ne demek olduğunu, biz bu damardan öğrendik ve bunun neticesi Yeşilyurt'tur. Biz, hizmetlerimiz ve Yeşilyurt'la gurur duyuyoruz. 

154_11

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!