dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4171.5
  • BIST
    9.075
  • BTC
    98772.371$

Görür: Elazığ’da büyük depremler beklemiyorum


Görür: Elazığ’da büyük depremler beklemiyorum
Elazığ'ın Palu ilçesinde peş peşe meydana gelen 4,8 , 4,7, 4,6, 4,5 ve 4,4 büyüklüğündeki depremlerle ilgili Jeolog Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı.
Narin

Elazığ'ın Palu ilçesinde peş peşe meydana gelen 4,8 , 4,7, 4,6, 4,5 ve 4,4 büyüklüğündeki depremlerle ilgili Jeolog Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı.

BU DEPREMLER ELAZIĞ'IN DEPREMLERİ OLAMAZ

Elazığ'da büyük depremleri beklemediğini söyleyen Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Elazığ Palu'daki depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Palu civarında 4’lük depremler oluyor" diyen Prof. Dr. Naci Görür, "Son büyük Kahramanmaraş depremleri sonucu olasılıkla Malatya (M), Ovacık (O) ,Nazimiye-Karakoçan (N-K) ve ilişkli faylar yüklendi. Bu faylarda irili ufaklı depremler beklenebilir. Bu depremler Elazığ’ın depremleri olamaz" dedi. 

Görür, yorumuna ilişkin paylaşımında, "Doğu Anadolu Fayı (DAF) Sivrice-Malatya arasında kırıldığı için, bu fayın üzerinde Elazığ’ın doğusunda da daha önce Bingöl 1971 ve 2003, Palu 1977, Sivrice 2020 , vb depremleri olduğu için ben artık  Elazığ’da büyük depremler beklemiyorum. Elazığ bundan sonra komşunun depremlerini hisseder" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!