dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    9717.13
  • BTC
    63485.14$

Güder: Belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız


Güder: Belediye olarak elimizi taşın altına koyacağız
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile bir araya gelerek, istişarede bulundu. Başkan Güder, katılımcı belediyeciliğin önemine dikkat çekerek, hizmet ederken sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem vereceklerini söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile bir araya gelerek, istişarede bulundu. Başkan Güder, katılımcı belediyeciliğin önemine dikkat çekerek, hizmet ederken sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine önem vereceklerini söyledi. 

"MEMLEKETİMİZDE HİZMETLER KATLANACAK DEVAM EDECEK"
Malatya ve gençlik konusunda Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret ederek istişarede bulunan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özkan, Başkan Güder'in Malatya'ya güzel hizmetler yapacağına inandığını belirterek, “Memleketimize hayırlı ve güzel hizmetler yapacağına canı gönülden inanıyoruz. Bu konuda kendisine başarılar temenni ediyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah memleketimize hizmetleri katlayarak devam ettirecek. Çok güzel işler yapacak. Bizde İlim Yayma Cemiyeti olarak elimizden ne tür bir katkı geliyorsa, vermeye hazırız. Biz kendisinin destekçisiyiz, duacıyız” şeklinde konuştu. 

2009_27

BAŞKAN GÜDER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, “İlim Yayma Cemiyeti, milli ve manevi değerlere bağlı, en köklü, eski sivil toplum kuruluşlarımızdan bir tanesi. Hayırlı bir hizmeti ifa ediyorlar. Ve bugün Türkiye'de, birçok icraata imza atan kişiler, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde yetişen insanlardan müteşekkir. Bu faaliyetlerini, bugünde, yarında inşallah Türkiye'mize, vatanımıza, milletimize faydalı olacak şekilde yürütüyorlar. Bundan dolayı kendilerini kutluyoruz, tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 

"GENÇLERİMİZ İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARDA İSTİŞARELER EDECEĞİZ"
Sivil toplum kuruluşlarının kendilerinin en önemli bileşenleri olduğunu ifade eden Güder, “Bu millete hizmet ederken, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini özellikle gençlik hususunda yağacağımız icraatlarda, İlim Yayma Cemiyeti gibi diğer cemiyetlerimiz, vakıflarımız ve derneklerimizin görüş ve düşüncelerini alarak bu yönde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu bağlamda geçenlerde Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüştük. Özellikle gençlik merkezlerini kurma noktasında, daha öncede belde belediye binalarımız ile alakalı görüştük. Bakanımız da, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze talimat verdiler. Çalışmalar zannedersem bitiş noktasına geldi. Ve bunlar bakanlığımıza tekrar bildirilecek. Gençlik, geleceğimiz. Bu ülke hepimizin. Gençliğimizi, özellikle yetiştirme, koruma ve kollama adına bu bağlamda biz belediyeler olarak taşın altına elimizi koyacağız” diye konuştu. 

ÖTE YANDAN GÜDER İFTARINI ÖZEL ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YAPTI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri ile iftarda bir araya geldi. Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki iftara Güder'in eşi Yıldız Güder, DSİ 92. Şube Müdürü Arif Tüfekci, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Sarıgül, bazı meclis üyeleri ve bazı birim müdürleri, özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri katıldı. 

"SAYILI MERKEZLERDEN BİRİ BATTALGAZİ'DE VAR"
Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye'de sayılı engelsiz yaşam merkezleri arasında yer alan Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Malatya'da önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade ederek, “Battalgazi Belediyemiz, sosyal belediyeciliğin gereği olarak toplumumuzun bir kısmını teşkil eden, özel çocuklarımız ile ilgilenilmesi adına ve ailelerine bir nebze destek olma, onların ellerini rahatlatma adına, 2 yıl önce Engelsiz Yaşam Merkezi'ni açmış oldu. Burada toplumumuzun bir gerçeği olan ve toplumumuzun da bu insanlara sahip çıkılması gerektiğini ortaya koyma adına, annelerimizin, ailelerimizin belki günün bir anını onlara yardımcı olma adına, bu tesisimizi gerçekleştirmiş olduk."

2009_28

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRİYORUZ"

"Bu tesisle gerek Battalgazi'mize, gerek Battalgazi'mizdeki özel çocuklarımıza, özel insanlarımıza, gerek Malatya'mızdaki özel insanlarımıza yardımcı olmak istedik. Burada değişik branşlarda hocalarımız var. Çocuklarımızın veya insanlarımızın özelliklerine göre burada tedavi yöntemi uygulanmakta. Özellikle diğer rehabilitasyon merkezlerinde veyahut ta yaşam merkezlerinde olmayan botanik bir bahçemiz var. Yine bunun yanında hiç bir rehabilitasyon veyahut ta özel eğitim merkezinde olmayan yüzme havuzlarımız ve özel aletlerimiz var. Bire bir öğrencilerimiz ile ilgilenen öğretmenlerimiz var. Burada amacımız, en azından anne, babalara bir an olsa bile onlara yardımcı olmak. Ve anneler, babalar, evlatlarını, kardeşlerini buraya getirirken, gözleri arkada kalmasın. Battalgazi Belediyesi'nin şefkat elinin onlarla beraber olduğunu, onların üzerinde olduğunu hissettirmek istedik. Bu bağlamda bugün burada bu tesisin yapılmasında emeği geçen ve burada hizmet veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hepsine kolaylıklar diliyorum. Bizlerde sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu sorumluluğu, bu yükümlülüğü yerine getirmek için azami gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

2008_33

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!