Güngör: Kayısı, inşaat sektörünü de etkiledi

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, bu sene kayısının olmaması nedeniyle inşaat sektöründe de büyük bir durgunluk olduğunu söyledi.
Güngör, kayısının olmaması nedeniyle özellikle yap-satçıların büyük sıkıntı yaşadığını kaydederek, "Malatya'nın en büyük para girdisi kayısıdır. Bu sene kayısının olmaması nedeniyle yap-satçılar biraz sıkıntıdalar. Maliyetler arttı ama satışlar baya durgun. Yeni yapılar oluşmuyor, olanlar da satamıyor. Sektör çok durgun bir noktada" dedi.
"FAZLA YATIRIM YOK"
Güngör, inşaat sektörünün kayısının olmaması nedeniyle olumsuz etkilendiğini ifade ederek, "Kayısı üreticisi kendi imkanları doğrultusunda bir daire alabiliyordu. Şimdi onu da alamıyor. Kayısı yok. Üretici çocuğunu okula gönderiyor, zor olan kayısının bakımını yapıyor. O yüzden inşaat sektöründe büyük bir durgunluk var. Ama malzemeler yerinde durmuyor. Mesela bugün petrol ve doğalgaza gelen zamlar, inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor. Ama inşaat sektöründe aktif bir değer yoktur. Taahhüt işinde de bu sene fazla yatırım yok. Birde ihale yasası sık sık değişikliğe uğradığı için biz uyum sağlayamıyoruz" diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Narkotik Ekipleri Zehir Tacirlerine Geçit Vermedi
- Malatya'nın Hekimhan İlçesindeki Yama Dağı'na Mevsimin İlk Kar Yağışı Düştü
- Akçadağ'da Eşini Dört Çocuğunun Gözü Önünde Silahla Vuran Şüpheli Tutuklandı
- Bilgin Akbal'ın 2019 Mavi Vatan Yazısı Libya Onayı ve Yeni Yasa Tasarısıyla Yeniden Gündemde
- Malatyalı Depremzede Adliye Personeli Orhan Çelebi Kazada Hayatını Kaybetti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.