dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    67089.793$

Günün Özeti


Günün Özeti
27 Ekim gün sonu haberleri
Narin

27 Ekim gününün gün sonu haberlerini derledik. Valiler kararnamesi çıktı ve bir çok valinin görev yerleri değiştirildi. 39 ile vali atandı, 21 ilin valisi görevden alındı. Malatya Valisi Ali Kaban mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bolu Valisi Aydın Baruş Malatya Valiliğine atandı. Eski Bakanlardan Metin Emiroğlu'nun memleketi Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan 185 yıllık Emiroğlu Konağı restorasyonunun tamamlanmasının ardından hizmete açıldı.Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı Mercan Kolejinde büyük bir coşku içinde kutlandı. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Malatya Valiliği ve kurulması planlanan taş ocağı firmasının yetkililerin katıldığı bilgilendirme toplantısında vatandaşlar, duruma tepki göstererek toplantıyı protesto edip salonunu terk ettiler.Malatya'nın Kuluncak ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada, baba hayatını kaybetti, oğlu ise yaralandı.MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili degerlendirmede, “Vatandaşlarımız evinde rahat olsunlar. Biz seçim vaadinde bulunduğumuz her anayasanın, yönergenin arkasındayız” dedi. Battalgazi Belediyesi tarafından Kernek Camisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.Malatya'nın Arapgir ilçesine bağlı Onar Mahallesi'nde bulunan Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait yaklaşık 2 bin 800 yıllık kaya mezarlarını 10 ayda 5 bin kişi ziyaret etti.

2_27

 

MALATYA'NIN YENİ VALİSİ AYDIN BARUŞ OLDU

Valiler kararnamesi çıktı ve bir çok valinin görev yerleri değiştirildi. 39 ile vali atandı, 21 ilin valisi görevden alındı. Malatya Valisi Ali Kaban mülkiye başmüfettişi olarak görevlendirildi. Bolu Valisi Aydın Baruş Malatya Valiliğine atandı. 

185 YILLIK EMİROĞLU KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Eski Bakanlardan Metin Emiroğlu'nun memleketi Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan 185 yıllık Emiroğlu Konağı restorasyonunun tamamlanmasının ardından hizmete açıldı.

MERCAN KOLEJİNDE 29 EKİM KUTLANDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı Mercan Kolejinde büyük bir coşku içinde kutlandı.

MAHALLELERİNDE TAŞ OCAĞI İSTEMİYORLAR

Çevre Şehircilik Bakanlığı, Malatya Valiliği ve kurulması planlanan taş ocağı firmasının yetkililerin katıldığı bilgilendirme toplantısında vatandaşlar, duruma tepki göstererek toplantıyı protesto edip salonunu terk ettiler.

ARAZİ KAVGASI KANLI BİTTİ

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada, baba hayatını kaybetti, oğlu ise yaralandı.

VATANDAŞLAR EVİNDE RAHAT OLSUNLAR

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili degerlendirmede, “Vatandaşlarımız evinde rahat olsunlar. Biz seçim vaadinde bulunduğumuz her anayasanın, yönergenin arkasındayız” dedi. 

KERNEK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

1953 yılında Hacı Mehmet Karagözlü tarafından yapılan Kernek Camii, yıkıldıktan sonra yerine torunu Nüvit Karagözlü tarafından yenisi yaptırılacak. Kasım ayı içerisinde yıkımı tamamen gerçekleştirilecek olan Kernek Camii'nin 15 ay gibi kısa bir sürede yenisi yapılarak hizmete sunılması bekleniyor.

2800 YILLIK KAYA MEZARLARI...

Malatya'nın Arapgir ilçesine bağlı Onar Mahallesi'nde bulunan Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait yaklaşık 2 bin 800 yıllık kaya mezarlarını 10 ayda 5 bin kişi ziyaret etti.

 

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!