dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2326.4
  • BIST
    9072.61
  • BTC
    70506.08$

Günün Özeti


Günün Özeti
29 Ekim 2018 günü gün sonu haberleri
Narin

29 Ekim gününün öne çıkan haberlerini derledik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Ramazan Özcan kayısı alanında atılacak adımlarda destek istedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Kadın Kolları tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Soykan Meydanında Atatürk ve Cumhuriyet Konulu resim sergisi açıldı. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Darende, Arapgir, Arguvan, Hekimhan gibi ilçelerde törenler düzenlendi. Malatya Park AVM'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından konser verildi. Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle, Yeşilyurt Kent Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 'birlik, beraberlik ve kardeşlik' temasını içeren özel bir klip çekti. Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından bir konser verildi. Hasırcılarda çalışmalar tamamlanmak üzere. İnönü Üniversitesi Süreyya Aybar Konferans Salonunda Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu tarafından Kanserde Farkındalık Konferansı düzenlendi. Konferansta erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.Pütürge Belediyesinin, Malatya Valiliği koordinasyonu ile Kalkınma Bakanlığının Türkiye genelinde yürüttüğü ve finanse ettiği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki PÜTÜRGE HARİKALAR DİYARI adlı proje ile Pütürgeli vatandaşlar çocukları ile birlikte unutulmaz bir gün yaşadılar. Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup'ta Malatya Yeşilyurt Belediyespor, sahasında Kilis Belediyespor'u uzatmalarda bulduğu golle 1-0 yendi.Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 10. hafta müsabakası öncesi Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, Milli Takımdan eski hocası olan Fatih Terim ile hasret giderdi.

 

 

2_27

 

 

29 EKİM TÖRENLE KUTLANDI

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen valilik makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra İnönü Caddesi'nde tören düzenlendi. Malatyalıların da büyük ilgi gösterdiği kutlama programı Vali Yardımcısı Sürmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve 2'nci Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat'ın törene katılanları selamlamasıyla başladı.

ANITA ÇELENK SUNULDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

MUSİKİ CEMİYETİ TARAFINDAN KONSER VERİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından bir konser verildi.

ÖZCAN KAYISI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Başkan Özcan bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Enver Kiraz'a ziyarette bulunarak kayısı alanında atılacak adımlarda destek istedi.

MHP'DEN 29 EKİM KONULU SERGİ DÜZENLENDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Kadın Kolları tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Soykan Meydanında Atatürk ve Cumhuriyet Konulu resim sergisi açıldı.

HASIRCILARDA ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE

MASKİ tarafından Hasırcılar Mahallesi'nde yapımı devam eden 8 bin 625 metrelik kanalizasyon hattı inşa çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

İnönü Üniversitesi Süreyya Aybar Konferans Salonunda Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu tarafından Kanserde Farkındalık Konferansı düzenlendi. Konferansta erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.

PÜTÜRGE HARİKALAR DİYARI

Pütürge Belediyesinin, Malatya Valiliği koordinasyonu ile Kalkınma Bakanlığının Türkiye genelinde yürüttüğü ve finanse ettiği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki PÜTÜRGE HARİKALAR DİYARI adlı proje ile Pütürgeli vatandaşlar çocukları ile birlikte unutulmaz bir gün yaşadılar. 

2. ORDU BÖLGE BANDO KOMUTANLIĞI KONSER VERDİ

Malatya Park AVM'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından konser verildi.

ARGUVAN'DA 29 EKİM KUTLANDI

İlçede 29 Ekim kutlamaları Kaymakamlık makamında ilçe Kaymakamı Abdullah Şahin'in tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Nazım Hikmet Meydanındaki kutlamalara Arguvan halkı büyük bir ilgi gösterdi.

29 EKİM'E ÖZEL KLİP ÇEKİLDİ

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle, Yeşilyurt Kent Konseyi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 'birlik, beraberlik ve kardeşlik' temasını içeren özel bir klip çekti.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ GALİBİYETİ KUTLADI

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup'ta Malatya Yeşilyurt Belediyespor, sahasında Kilis Belediyespor'u uzatmalarda bulduğu golle 1-0 yendi.

AYAKÜSTÜ ESKİ GÜNLER YAD EDİLDİ

Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 10. hafta müsabakası öncesi Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, Milli Takımdan eski hocası olan Fatih Terim ile hasret giderdi.

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!