dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2509.7
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64166.29$

Günün Özeti


Günün Özeti
30 Ekim 2018 günün gün sonu haberleri
Narin

30 Ekim 2018 gününün öne çıkan haberlerini derledik. Gazeteci Ebuzer Aydın son zamanlarda yerel ve ulusal medyanın soluksuz takip ettiği Kaşıkçı cinayeti ile ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Malatya-Kayseri karayolunda seyir halindeki bir minibüs aniden alev aldı, sürücü son anda araçtan inerek canını kurtardı.Malatya merkezli gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'isi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda kadınların yerel yönetimlerde söz sahibi olmaları ve kente dair görüş alışverişinde bulunmaları amacıyla 'Söz Kadının' programı düzenlendi.Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi hareketlilik de yavaş yavaş artıyor. Bu kapsamda Malatya'da Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için AK Parti'den ilk aday adaylığını açıklayan isim Av. Ali Bakan oldu.Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Malatya Valisi Ali Kaban, veda ziyaretleri kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.Malatya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında öğrencileri hayvanat bahçesi ve sinemaya götürdü.Malatya 441 Basın Konutlarında obeziteye karşı farkındalık yürüyüşü ve etkinlik düzenlendi.Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 70 dönümlük alan üzerine inşa edilen bölgenin ilk Hayvanat Bahçesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.Malatya'da park yeri yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada ağır yaralanan kişi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Malatya'da çaldığı motosikletle 3 ayrı trafik cezası yiyen Suriye vatandaşı, jandarma tarafından yakalandı.İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Girişimcilik Topluluğu ve Yeşil Kampüs Topluluğu tarafından "Sürdürülebilir Yeşil Kampüs" konulu çalıştay düzenlendi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kiraz, yerel seçimleri CHP olarak hem Malatya'da, hem de Türkiye'de bir dönüm noktası olarak gördüklerini belirtti.Gençlik ve Eğitim Derneği, üniversite toplulukları işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik tanışma partisi düzenledi.Evkur Yeni Malatyaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Adem Büyük, geçen haftaki Galatasaray maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Galatasaray karşısında iyi bir oyun ve net bir skorla kazandığımız içi mutluyuz" dedi.Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında yarın sahasında Kırklarelispor ile karşı karşıya gelecek Evkur Yeni Malatyaspor, bu maçın hazırlığını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.Süper Lig'deki ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, geçen sezondan bu yana sahasında dört büyük takımlarla oynadığı maçlardan sadece birini kaybetti.

2_27

 

EBUZER AYDIN YAZDI:

CEMAL KAŞIKÇI PEYGAMBER BELDESİNİN ŞEHİDİ

Medine-i Münevvere'nin çocuğu, Resulullah'ın aşkıyla büyümüş, hareminde koşmuş, komşusu olmuş, Cemal Kaşıkçı'nın hunharca katledilerek şehit edilmesinin üzerinden 28 gün geçti....

ALEV ALAN ARAÇTAN CANINI ZOR KURTARDI

Malatya-Kayseri karayolunda seyir halindeki bir minibüs aniden alev aldı, sürücü son anda araçtan inerek canını kurtardı.

FETÖ SORUŞTURMASINDA 2 TUTUKLAMA

Malatya merkezli gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'isi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KADINLARIN GÜNDEME DAİR FİKİRLERİ ALINDI

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda kadınların yerel yönetimlerde söz sahibi olmaları ve kente dair görüş alışverişinde bulunmaları amacıyla 'Söz Kadının' programı düzenlendi.

ALİ BAKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi hareketlilik de yavaş yavaş artıyor. Bu kapsamda Malatya'da Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için AK Parti'den ilk aday adaylığını açıklayan isim Av. Ali Bakan oldu.

VALİ KABAN MALATYA'YA VEDA EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Malatya Valisi Ali Kaban, veda ziyaretleri kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE JEST

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında öğrencileri hayvanat bahçesi ve sinemaya götürdü.

OBEZİTEYE KARŞI YÜRÜDÜLER

Malatya 441 Basın Konutlarında obeziteye karşı farkındalık yürüyüşü ve etkinlik düzenlendi.

3 GÜNDE 100 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 70 dönümlük alan üzerine inşa edilen bölgenin ilk Hayvanat Bahçesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

BAŞKANIMIZA DESTEK OLMAMIZ LAZIM

Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.

BIÇAKLA YARALANAN ŞAHIS KURTARILAMADI

Malatya'da park yeri yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada ağır yaralanan kişi hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MOTOSİKLET HIRSIZI TRAFİK CEZASI YEDİ

Malatya'da çaldığı motosikletle 3 ayrı trafik cezası yiyen Suriye vatandaşı, jandarma tarafından yakalandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YEŞİL KAMPÜS ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Girişimcilik Topluluğu ve Yeşil Kampüs Topluluğu tarafından "Sürdürülebilir Yeşil Kampüs" konulu çalıştay düzenlendi.

YEREL SEÇİMLERİ DÖNÜM NOKTASI OLARAK GÖRÜYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kiraz, yerel seçimleri CHP olarak hem Malatya'da, hem de Türkiye'de bir dönüm noktası olarak gördüklerini belirtti.

TANIŞMA PARTİSİ İLE MOTİVE OLDULAR

Gençlik ve Eğitim Derneği, üniversite toplulukları işbirliğiyle üniversite öğrencilerine yönelik tanışma partisi düzenledi.

KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Evkur Yeni Malatyaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Adem Büyük, geçen haftaki Galatasaray maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Galatasaray karşısında iyi bir oyun ve net bir skorla kazandığımız içi mutluyuz" dedi.

EVKUR YENİ MALATYASPOR MAÇ SAATİNİ BEKLİYOR

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında yarın sahasında Kırklarelispor ile karşı karşıya gelecek Evkur Yeni Malatyaspor, bu maçın hazırlığını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

DÖRT BÜYÜKLERE MALATYA'DA GEÇİT YOK

Süper Lig'deki ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, geçen sezondan bu yana sahasında dört büyük takımlarla oynadığı maçlardan sadece birini kaybetti.

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!