dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2490.9
  • BIST
    9638.28
  • BTC
    64760.72$

Günün Özeti


Günün Özeti
5 Kasım 2018 günün gün sonu haberleri
Narin

5 Kasım 2018 gününün öne çıkan haberlerini derledik. Yeşilyurt Belediyesinin ‘Muhtar Evi' projesi kapsamında ki 20. muhtar evi, Yeşiltepe Koşu Mahallesinde hizmete girdi.Bentbaşı Mahallesi'nde hizmet veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı Yakınca Mahallesi'nde yapımı tamamlanan yeni yerinde hizmet verecek. Battalgazi Belediyesi tarafından sağlık turizmine kazandırılacak olan İspendere İçmeleri'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne yerleştirilen İkram Çeşmesi'nde hasta ve hasta yakınları başta olmak üzere hastane personeline sabah saat 07.00'den itibaren bin kişilik sıcak çorba ikramı yapılıyor. Otomatik karıştırıcı ile belirli aralıklarla karıştırılan çorba, otomatik ısı ölçeriyle her an sıcaklık denetleniyor ve aynı sıcaklıkta vatandaşlara ikram ediliyor. Malatya'da ‘Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum' projesi kapsamında Türk çocuklar ve Suriyeli çocuklara hayvanat bahçesi gezdirildi. Diyanet-Sen Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kurula tek aday olarak katılan mevcut Başkan Mehmet Engin güven tazeledi. Kanserde erken teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Erkenek Işık Su firması iş birliğiyle 0,5 litrelik pet şişe, " Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır " etiketiyle satılacak.Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ötme Bülbül Ötme” adlı Türk Halk Müziği Konseri büyük ilgi gördü. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Birimi tarafından hastane koridorunda bağış standı kuruldu.E. Malatyaspor'da deplasmanda A.Alanyaspor karşısında kazanılan 3 puanın sevinci sürüyor. Süper Lig'de 9. haftada sahasında Galatasaray'ı mağlup eden doğu ekibi, 10. haftada ise deplasmanda A. Alanyspor'u tek golle geçerek puanını 18'e yükseltti. 3 yıl önce internette araştırdığı bir gübre üretim şeklini Malatya'da gerçekleştiren Yahya Pamuk isimli girişimci, doğal gübre üretmek amacıyla başladığı 100 bin Kırmızı California solucanını 8 milyona ulaştırdı. Pamuk, bu solucanlardan aylık ortalama 10 ton gübre üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Malatya'da bir vatandaş evinin bahçesinde nesli tükenmekte olan sarı benekli semender buldu. 2018-2019 Malatya 1. Amatör Küme liginde mücadele edecek Malatya İdmanyurdu ile Malatyaspor sezon öncesinde hazırlık maçı yaptı. 

 

1_8

 

20. MUHTAR EVİ HİMETE SUNULDU

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Muhtar Evi' projesi kapsamında ki 20. muhtar evi, Yeşiltepe Koşu Mahallesinde hizmete girdi.

ARTIK YENİ YERİNDE HİZMET VERECEK

Bentbaşı Mahallesi'nde hizmet veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı Yakınca Mahallesi'nde yapımı tamamlanan yeni yerinde hizmet verecek. 

İLERLEYEN GÜNLERDE AÇILIŞI YAPILACAK

Battalgazi Belediyesi tarafından sağlık turizmine kazandırılacak olan İspendere İçmeleri'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

SOĞUK HAVADA SICAK ÇORBA İKRAM EDİLDİ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne yerleştirilen İkram Çeşmesi'nde hasta ve hasta yakınları başta olmak üzere hastane personeline sabah saat 07.00'den itibaren bin kişilik sıcak çorba ikramı yapılıyor. Otomatik karıştırıcı ile belirli aralıklarla karıştırılan çorba, otomatik ısı ölçeriyle her an sıcaklık denetleniyor ve aynı sıcaklıkta vatandaşlara ikram ediliyor. 

45 ÇOCUĞA HAYVANAT BAHÇESİ GEZDİRİLDİ

Malatya'da ‘Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum' projesi kapsamında Türk çocuklar ve Suriyeli çocuklara hayvanat bahçesi gezdirildi. 

MEHMET ENGİN GÜVEN TAZELEDİ

Diyanet-Sen Malatya Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kurula tek aday olarak katılan mevcut Başkan Mehmet Engin güven tazeledi. 

KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Kanserde erken teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Erkenek Işık Su firması iş birliğiyle 0,5 litrelik pet şişe, " Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır " etiketiyle satılacak.

MÜZİKSEVERLER SALONU DOLDURDULAR

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ötme Bülbül Ötme” adlı Türk Halk Müziği Konseri büyük ilgi gördü. 

"ORGAN BAĞIŞI HAKKINDA BİLİNÇLENDİRİYORUZ"

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Birimi tarafından hastane koridorunda bağış standı kuruldu.

KAPLANLAR MAÇ KAYBETMİYOR

E. Malatyaspor'da deplasmanda A.Alanyaspor karşısında kazanılan 3 puanın sevinci sürüyor. Süper Lig'de 9. haftada sahasında Galatasaray'ı mağlup eden doğu ekibi, 10. haftada ise deplasmanda A. Alanyspor'u tek golle geçerek puanını 18'e yükseltti. 

100 BİN SOLUCANLA BAŞLAYAN YOLCULUK

3 yıl önce internette araştırdığı bir gübre üretim şeklini Malatya'da gerçekleştiren Yahya Pamuk isimli girişimci, doğal gübre üretmek amacıyla başladığı 100 bin Kırmızı California solucanını 8 milyona ulaştırdı. Pamuk, bu solucanlardan aylık ortalama 10 ton gübre üretebilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. 

TÜRK SEMENDERİ BULUNDU

Malatya'da bir vatandaş evinin bahçesinde nesli tükenmekte olan sarı benekli semender buldu. 

MALATYA İDMANYURDU HAZIRLIK MAÇINDA

2018-2019 Malatya 1. Amatör Küme liginde mücadele edecek Malatya İdmanyurdu ile Malatyaspor sezon öncesinde hazırlık maçı yaptı. 

U 17 KATEGORİSİ ÇIKIŞINI SÜRDÜRÜYOR

E.Y. Malatyaspor altyapısı, Elit Lig'de çeşitli yaş kategorilerinde hafta sonu müsabakalara çıktı. Tuncay Selçuk'un başına geçmesiyle birlikte çıkışa geçen U17 kategorisi Galatasaray'dan sonra namağlup durumdaki A.Alanyaspor'u mağlup etti.

2_27

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!