dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Günün Özeti


Günün Özeti
6 Kasım günü gün sonu haberleri
Narin

6 Kasım gününün öne çıkan haberlerini derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan valiler Kararnamesiyle Malatya'da Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Malatya Valisi Ali Kaban'ın yerine Bolu'dan Malatya'ya atanan, Vali Aydın Baruş, görevine başladı. Vali Baruş, bu gün saat 10 'da Valilik binası önünde törenle karşılandı.Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin 2018 yılı lokomotif projesi olan “Kendine ve Kentine Sahip Çık” projesinin ‘Çevreni Temiz Tut' temasını uygulanır kılmak, doğanın insana emanet olduğunu ve bunun korunması gerektiğini hatırlatmak amacıyla Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği işbirliğinde bisiklet severler Beylerderesinden başlayıp Şahnahan'da sona eren temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Cenevre'de BM İnsan Hakları Komisyonunda Çin'deki insan hakları ihlallerinin değerlendirileceği bir toplantı düzenleneceğinin belirterek, “Doğu Türkistan 'da vakit zulmü görme ve bitirme vakti” dedi. Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya'da düzenlenecek olan “Girişimcilik Yarışması Startup Weekend Malatya” yarışmasının başvuruları devam ediyor. Malatya-Adıyaman karayolunda park halindeki bir kamyona arkadan çarpan minibüste bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından kadın kuaförlere türban, kesim ve renklendirme eğitimi verildi. AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 2019 seçimleri ve adaylık süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfı Malatya Şubesi tarafından iş adamı Sabri Unat'a desteklerinden dolayı plaket takdim edildi. 2019 yerel seçimleri öncesi Darende Belediye Başkan aday adaylığı için ilk başvuruyu İsa Özkan yaptı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığı Atabey Feribot İskelesinde incelemelerde bulundu. Yeşilyurt Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleşen deprem eğitim programına katılan minik öğrencilere, deprem anında uyulması gereken kurallarla ilgili AFAD Deprem Simülasyon Tırında canlandırmalı eğitim verildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iki ayrı ödüle daha layık görüldü.MTTB Malatya İl Başkanlığı ve İnönü Üniversitesi Bakış Açısı Topluluğu tarafından düzenlenen Tecrübe Akademisinin bu haftaki konuğu Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu. Malatya'da bir okulun bahçesinde ortaya çıkan yılan paniğe neden oldu. Evkur Yeni Malatyaspor, 9 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Alanya maçında sakatlanan Donald, bordo-mavili ekibe karşı forma giyemeyecek. Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında evinde karşılaşacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. 

 

2_27

 

"GAYRET BİZDEN TEVFİK YÜCE ALLAH'TANDIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan valiler Kararnamesiyle Malatya'da Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Malatya Valisi Ali Kaban'ın yerine Bolu'dan Malatya'ya atanan, Vali Aydın Baruş, görevine başladı. Vali Baruş, bu gün saat 10 'da Valilik binası önünde törenle karşılandı.

TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin 2018 yılı lokomotif projesi olan “Kendine ve Kentine Sahip Çık” projesinin ‘Çevreni Temiz Tut' temasını uygulanır kılmak, doğanın insana emanet olduğunu ve bunun korunması gerektiğini hatırlatmak amacıyla Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği işbirliğinde bisiklet severler Beylerderesinden başlayıp Şahnahan'da sona eren temizlik etkinliği gerçekleştirdi. 

'DOĞU TÜRKİSTAN'DA VAKİT ZULMÜ GÖRME VE BİTİRME VAKTİ"

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Cenevre'de BM İnsan Hakları Komisyonunda Çin'deki insan hakları ihlallerinin değerlendirileceği bir toplantı düzenleneceğinin belirterek, “Doğu Türkistan 'da vakit zulmü görme ve bitirme vakti” dedi. 

GİRİŞİMCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya'da düzenlenecek olan “Girişimcilik Yarışması Startup Weekend Malatya” yarışmasının başvuruları devam ediyor. 

FECİ KAZADA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Malatya-Adıyaman karayolunda park halindeki bir kamyona arkadan çarpan minibüste bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. 

KUAFÖRLERE EĞİTİM VERİLDİ

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından kadın kuaförlere türban, kesim ve renklendirme eğitimi verildi. 

İLÇELERİMİZDE CİDDİ ADAY ADAYLARI MÜRACAATLARI OLACAK

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 2019 seçimleri ve adaylık süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

SABRİ UNAT'A PLAKET

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Vakfı Malatya Şubesi tarafından iş adamı Sabri Unat'a desteklerinden dolayı plaket takdim edildi. 

DARENDE'DE İLK BAŞVURU

2019 yerel seçimleri öncesi Darende Belediye Başkan aday adaylığı için ilk başvuruyu İsa Özkan yaptı. 

MALATYA'YA GÜZEL BİR MEKAN KAZANDIRILDI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığı Atabey Feribot İskelesinde incelemelerde bulundu. 

YAPARAK-YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Yeşilyurt Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleşen deprem eğitim programına katılan minik öğrencilere, deprem anında uyulması gereken kurallarla ilgili AFAD Deprem Simülasyon Tırında canlandırmalı eğitim verildi. 

GÜRKAN'A İKİ AYRI ÖDÜL...

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iki ayrı ödüle daha layık görüldü.

ÇINAR TECRÜBE AKADEMİSİNİN KONUĞU OLDU

MTTB Malatya İl Başkanlığı ve İnönü Üniversitesi Bakış Açısı Topluluğu tarafından düzenlenen Tecrübe Akademisinin bu haftaki konuğu Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu. 

OKUL BAHÇESİNE YILAN GİRDİ

Malatya'da bir okulun bahçesinde ortaya çıkan yılan paniğe neden oldu. 

DONALT FORMA GİYEMEYECEK

Evkur Yeni Malatyaspor, 9 Kasım Cuma akşamı saat 20.00'de Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Alanya maçında sakatlanan Donald, bordo-mavili ekibe karşı forma giyemeyecek. 

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!