dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2307.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70882.07$

Günün Özeti


Günün Özeti
13 Kasım günü gün sonu haberleri
Narin

13 Kasım gününün öne çıkan haberlerini derledik. Malatya'da ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Dünyanın Enerjisi ve Türkiye' konulu konferans Sanat Merkezi salonunda gerçekleştirildi. AK Parti'den Battalgazi Belediyesi için aday adayı olan Hasan Göğüs, İl Genel Meclisi üyeliği sürecinde Battalgazi'nin kırsal kesimlerini çok iyi bildiğini belirterek görev verilmesi halinde, bu görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve Malatya'daki fotoğraf severleri sonbahar fotoğrafları çekmek için bir araya getirdi. Fotoğraf sanatçıları Malatya Merkez, Yeşilyurt, Arapgir'de sonbaharı objektiflerine yansıttı. ASRİAD Malatya Şube Başkanı Aziz Özel, Malatya'nın iş ve istihdam durumunun ileri seviyelere ulaştırılması gerektiğini ve yeni projeler yapılması için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, İŞ-KUR ile birlikte çalışarak Malatya'nın kalkınmasına katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi. Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'u 5-0'lık skorla mağlup ederek puanını 21'e yükselten Evkur Yeni Malatyaspor'da futbolculara milli ara nedeniyle verilen 5 günlük izin perşembe günü sona erecek. E.Yeni Malatyaspor'un yabancı oyuncularına ülkelerinin milli takımlarından davet geldi. Sarı-kırmızılı takımda sergiledikleri performansla dikkatleri üzerine çeken 4 isim ülkelerinin milli takımlarına davet edildi. TED Malatya Koleji ortaokulu 5.sınıf öğrencileri İnönü Üniversitesi kampüsünde bulunan gözlem evini ziyaret ederek “Güneş, Dünya Ve Ay'' ünitesi kapsamındaki eğitimlerini yerinde yaşayarak öğrendi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Tekin, TFBD Genç Araştırmacı Bilimsel Yayın Ödülü'nü almaya hak kazandı.Malatya merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Malatya İnönü Stadı'nın, dönemin mimari şartlarında örnek proje olarak gösterilen ‘kolonsuz tribünleri' bugün yıkıldı. Malatya'da mezrada yaşayan Fatma Durdu isimli yaşlı kadının kaybolan 14 ineğini jandarma ekipleri buldu.Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük, teknik alt yapısı ve işleyişi en yüksek modern Afet Eğitim Merkezi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hizmete sunulmaya hazırlanıyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen uluslararası festival direktörleri, yönetmenler ve sanatçılarla bir araya geldi. 

 

2_27

 

9 ŞÜPHELİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

Malatya'da ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı. 

DÜNYANIN ENERJİSİ VE TÜRKİYE

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Dünyanın Enerjisi ve Türkiye' konulu konferans Sanat Merkezi salonunda gerçekleştirildi. 

BATTALGAZİ İLÇESİNİ ÇOK İYİ TANIYORUM

AK Parti'den Battalgazi Belediyesi için aday adayı olan Hasan Göğüs, İl Genel Meclisi üyeliği sürecinde Battalgazi'nin kırsal kesimlerini çok iyi bildiğini belirterek görev verilmesi halinde, bu görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi. 

OBJEKTİFLERDE SONBAHAR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Fotoğrafçılık Çalışma Grubu çalışmaları kapsamında Diyarbakır ve Malatya'daki fotoğraf severleri sonbahar fotoğrafları çekmek için bir araya getirdi. Fotoğraf sanatçıları Malatya Merkez, Yeşilyurt, Arapgir'de sonbaharı objektiflerine yansıttı. 

MALATYA'NIN KALKINMASINI İSTİYORUZ

ASRİAD Malatya Şube Başkanı Aziz Özel, Malatya'nın iş ve istihdam durumunun ileri seviyelere ulaştırılması gerektiğini ve yeni projeler yapılması için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, İŞ-KUR ile birlikte çalışarak Malatya'nın kalkınmasına katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi. 

5 GÜNLÜK İZİN SONA ERİYOR

Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'u 5-0'lık skorla mağlup ederek puanını 21'e yükselten Evkur Yeni Malatyaspor'da futbolculara milli ara nedeniyle verilen 5 günlük izin perşembe günü sona erecek. 

YÜKSELEN FORM GRAFİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYORLAR

E.Yeni Malatyaspor'un yabancı oyuncularına ülkelerinin milli takımlarından davet geldi. Sarı-kırmızılı takımda sergiledikleri performansla dikkatleri üzerine çeken 4 isim ülkelerinin milli takımlarına davet edildi. 

YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

TED Malatya Koleji ortaokulu 5.sınıf öğrencileri İnönü Üniversitesi kampüsünde bulunan gözlem evini ziyaret ederek “Güneş, Dünya Ve Ay'' ünitesi kapsamındaki eğitimlerini yerinde yaşayarak öğrendi. 

"HER YIL BU ÖDÜLÜ BİR KİŞİ ALABİLİYOR"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Tekin, TFBD Genç Araştırmacı Bilimsel Yayın Ödülü'nü almaya hak kazandı.

FETÖ/PDY OPERASYONU YAPILDI

Malatya merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. 

EFSANE STAT YIKILDI

Yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Malatya İnönü Stadı'nın, dönemin mimari şartlarında örnek proje olarak gösterilen ‘kolonsuz tribünleri' bugün yıkıldı. 

TRAFİK DAHA GÜVENLİ OLACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından Babuktu'da tren yoluna yapılan köprüye sıcak asfalt serimi yaptı. 

İNEKLERİ ÇALINDI ZANNETTİ

Malatya'da mezrada yaşayan Fatma Durdu isimli yaşlı kadının kaybolan 14 ineğini jandarma ekipleri buldu.

TEKNİK CİHAZLARI YERİNDE İNCELEDİK

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük, teknik alt yapısı ve işleyişi en yüksek modern Afet Eğitim Merkezi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hizmete sunulmaya hazırlanıyor. 

SİZ MİLLETİN 5 DUYU ORGANISINIZ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen uluslararası festival direktörleri, yönetmenler ve sanatçılarla bir araya geldi. 

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!