dore okulları
Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63774.583$

Günün Özeti


Günün Özeti
22 Kasım gün sonu haberleri
Narin

22 Kasım gününün öne çıkan haberlerini derledik. 

İstanbul'dan Malatya'nın Hekimhan ilçesine cenaze taşıyan midibüsün devrildiği kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. TED Malatya Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında kan gruplarının nasıl belirlendiğini gözlemleyerek kendi kan gruplarını öğrendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde havuzların daha aktif olarak kullanılması ilk okulda okuyan özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla " Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" başlatıldı. AK Parti Battalgazi Belediye Başkan aday adayı Ali Ekinci, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Ekinci'nin bu kapsamda son durağı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilciliği oldu.Spor Toto Süper Lig ekibi E.Yeni Malatyaspor'un futbolcuları, Malatyalı tiyatro oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Zır zır deli' isimli oyunu izlediler. Malatya'da bir kurs merkezinin çatısında yaşanan iş kazasında bir işçi hafif yaralandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları) Derneği iş birliğiyle, muhtarlara, öğretmenlere, cami imamlarına “Atık Pillerin Diğer Atıklardan Ayrı Toplanması ve Bertarafı” konulu seminer verildi. attalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR tarafından Battalgazi Belediyesi'nin ev sahipliliğinde Tahtalı Hamam Müzesi'nde ‘İğneden Dökülenler' adlı sergi açıldı. Sergiye yoğun ilgi gösterildi. Yeşilyurt'un tüm bölgelerini daha ferah ve nezih yaşam alanlarına kavuşturmak adına yol açma, genişletme çalışmalarına büyük önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un çok hızlı ve sürekli gelişen bir ilçe olduğunu, değişim ve yenileme hizmetleriyle yaşam seviyesinin her geçen gün daha iyi bir boyuta ulaştığını söyledi. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Türkiye Karate Şampiyonası müsabakalarında ilk defa bir üst grupta gençler kategorisinde yarışan Malatyalı sporcu Fatma Uygur +59 Kg 'da Türkiye ikincisi oldu. E. Yeni Malatyaspor, deplasmanda 7. karşılaşmasına çıkacak. Sarı kırmızılılar, daha önce oynadığı 6 deplasman maçında 8 puan topladı.

 

 

2_27

 

MALATYA'DA KORKUNÇ KAZA

İstanbul'dan Malatya'nın Hekimhan ilçesine cenaze taşıyan midibüsün devrildiği kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. 

ÖĞRENCİLER YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

TED Malatya Koleji Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri fen bilimleri laboratuvarında kan gruplarının nasıl belirlendiğini gözlemleyerek kendi kan gruplarını öğrendi. 

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde havuzların daha aktif olarak kullanılması ilk okulda okuyan özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin beden eğitimi ve spor dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla " Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" başlatıldı. 

EKİNCİ'NİN SON DURAĞI TÜGVA OLDU

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan aday adayı Ali Ekinci, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Ekinci'nin bu kapsamda son durağı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya İl Temsilciliği oldu.

GÜZEL BİR OYUN ÇIKARDILAR

Spor Toto Süper Lig ekibi E.Yeni Malatyaspor'un futbolcuları, Malatyalı tiyatro oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Zır zır deli' isimli oyunu izlediler. 

İŞ KAZASINDA BİR KİŞİ YARALANDI

Malatya'da bir kurs merkezinin çatısında yaşanan iş kazasında bir işçi hafif yaralandı. 

ÇEVRE KİRLENMESİNİ ÖNLEMELİYİZ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları) Derneği iş birliğiyle, muhtarlara, öğretmenlere, cami imamlarına “Atık Pillerin Diğer Atıklardan Ayrı Toplanması ve Bertarafı” konulu seminer verildi. 

İĞNEDEN DÖKÜLENLER SERGİLENDİ

attalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi ve İŞ-KUR tarafından Battalgazi Belediyesi'nin ev sahipliliğinde Tahtalı Hamam Müzesi'nde ‘İğneden Dökülenler' adlı sergi açıldı. Sergiye yoğun ilgi gösterildi. 

KENT YAŞAMINDAKİ KALİTE YÜKSELİYOR

Yeşilyurt'un tüm bölgelerini daha ferah ve nezih yaşam alanlarına kavuşturmak adına yol açma, genişletme çalışmalarına büyük önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un çok hızlı ve sürekli gelişen bir ilçe olduğunu, değişim ve yenileme hizmetleriyle yaşam seviyesinin her geçen gün daha iyi bir boyuta ulaştığını söyledi. 

MİLLETLERİ KURTARAN ÖĞRETMENLERDİR

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

MALATYALI FATMA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Türkiye Karate Şampiyonası müsabakalarında ilk defa bir üst grupta gençler kategorisinde yarışan Malatyalı sporcu Fatma Uygur +59 Kg 'da Türkiye ikincisi oldu. 

EYMS'UN DEPLASMAN KARNESİ KÖTÜ

E. Yeni Malatyaspor, deplasmanda 7. karşılaşmasına çıkacak. Sarı kırmızılılar, daha önce oynadığı 6 deplasman maçında 8 puan topladı.

1_8

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!