dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

Günün Özeti


Günün Özeti
7 Aralık günü gün sonu haberleri
Narin

7 Aralık gününün öne çıkan haberlerini derledik. *** Malatya'da polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve daha sonra yakalanan sürücünün aracında 985 gram uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. ***Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısı yapılan 4. birleşimle sona erdi. Toplantıda, Arapgir ve Pütürge'de yaptırılan mobil mezbahanelerin ilçe belediyelerine devredilmesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a yetki verildi.***Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret etti. Vali Baruş ziyarette Malatya'nın ticareti ve sanayisi ile ilgili brifing aldı. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarını butik otel, müze, millet kıraathanesi, lokanta ve kültür merkezleriyle gelecek kuşaklara taşıyacaklarını söyledi. *** Malatya'da akraba olan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 2 kişi gözaltına alındı. *** Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ‘Akçadağ Halısı' için yapılan Coğrafi işaret başvurusu kabul edildi. *** AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Halk Gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği halk günü toplantısına AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile parti yöneticileri de katıldı.*** İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi. Programda bir konuşan Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi'nde 8 yıldır uluslararası öğrenci alımının olduğunu dile getirerek, 47 ülkeden bin 174 öğrencinin halihazırda eğitim ve öğretimlerine devam ettiklerini söyledi. *** TCDD Demard (Demiryolu Makinistler Derneği) Malatya Şube Başkanı ve yönetimi, MHP Malatya İl Başkanı R. Bülent Avşar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Avşar: ' İvedi olarak sorunların üstüne gittik. Makamda oturmak için elbette ki gelmedik' dedi.*** Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği okul sporları müsabakalarında 2018-2019 Gençler A grubu basketbol maçları devam ediyor. *** E. Yeni Malatyaspor'un Sırp futbolcusu Danijel Aleksic gol krallığında, orta saha oyuncusu Guilherme Marguez ise asist krallığında üçüncü sırada bulunuyor. *** Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, Muay Thai Açık Antalya Kupası'ndan derecelerle dönen sporcular ve antrenörlerini kabul etti. Malatya Yeni Olimpiyat Spor Kulübü'nün sporcuları Çağatay Koçhan, Hüsne Gül Ünsal ve Eda Keskin, turnuvadan derecelerle döndü.

1_8

 

 

POLİSİN DUR İHTARINA UYMADI

Malatya'da polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve daha sonra yakalanan sürücünün aracında 985 gram uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. 

MOBİL MEZBAHANELER İLÇE BELEDİYELERE DEVREDİLECEK

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısı yapılan 4. birleşimle sona erdi. Toplantıda, Arapgir ve Pütürge'de yaptırılan mobil mezbahanelerin ilçe belediyelerine devredilmesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a yetki verildi.

VALİ BARUŞ BRİFİNG ALDI

Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu ziyaret etti. Vali Baruş ziyarette Malatya'nın ticareti ve sanayisi ile ilgili brifing aldı. 

GELECEK KUŞAKLARA TAŞIYACAĞIZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarını butik otel, müze, millet kıraathanesi, lokanta ve kültür merkezleriyle gelecek kuşaklara taşıyacaklarını söyledi. 

2 GRUP ARASINDA KAVGA YAŞANDI

Malatya'da akraba olan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 2 kişi gözaltına alındı. 

AKÇADAĞ HALISI

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ‘Akçadağ Halısı' için yapılan Coğrafi işaret başvurusu kabul edildi. 

PARLAMENTODA YOĞUN BİR TEMPO VAR

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Halk Gününde vatandaşlarla bir araya geldi. 
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği halk günü toplantısına AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile parti yöneticileri de katıldı.

KIZILAY, YABANCI ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi. 
Programda bir konuşan Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesi'nde 8 yıldır uluslararası öğrenci alımının olduğunu dile getirerek, 47 ülkeden bin 174 öğrencinin halihazırda eğitim ve öğretimlerine devam ettiklerini söyledi. 

"MAKAMDA OTURMAK İÇİN GELMEDİK"

TCDD Demard (Demiryolu Makinistler Derneği) Malatya Şube Başkanı ve yönetimi, MHP Malatya İl Başkanı R. Bülent Avşar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Avşar: ' İvedi olarak sorunların üstüne gittik. Makamda oturmak için elbette ki gelmedik' dedi.

ÇEYREK FİNALİ GARANTİLEDİLER

Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği okul sporları müsabakalarında 2018-2019 Gençler A grubu basketbol maçları devam ediyor. 

ALEXSİC VE GUİLHERME UYUMLU ÇALIŞIYOR

E. Yeni Malatyaspor'un Sırp futbolcusu Danijel Aleksic gol krallığında, orta saha oyuncusu Guilherme Marguez ise asist krallığında üçüncü sırada bulunuyor. 

BAŞARILI SPORCULAR DERECELERLE DÖNDÜ

Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, Muay Thai Açık Antalya Kupası'ndan derecelerle dönen sporcular ve antrenörlerini kabul etti. Malatya Yeni Olimpiyat Spor Kulübü'nün sporcuları Çağatay Koçhan, Hüsne Gül Ünsal ve Eda Keskin, turnuvadan derecelerle döndü.

TARAFTARLAR DİREK STADA ULAŞABİLECEK

Özellikle büyük karşılaşmalarda taraftarların karşı karşıya kaldığı fiziki sorunları çözmek için harekete geçen E. Yeni Malatyaspor Kulübü Yönetimi, seyircilerin stada geliş ve gidişlerinde sıkıntı yaşamaması için harekete geçti. 

2_27

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!