dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

Günün Özeti


Günün Özeti
18 Aralık gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'ne yapılan silahlı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı. ***Malatya'da düzenlenen Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) Festivaline katılan İbrahim Yücel Okulları, gerçekleştirdiği sunumlarla tam not aldı.***2017-2018 Üniversiteler Arası ÜniLig Türkiye Üçüncüsü İnönü Üniversitesi Basketbol Takımı kaptanı skorer gard Eray Evliyaoğlu ve forvet Bektaş Korkmaz, Uşak Sportif 64 basketbol takımına transfer oldu. *** Akçadağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, Uluslararası Kent ve Sağlık Kongresi'ne katılarak Levent Vadisini anlattı. ***Evkur Yeni Malatyaspor'un başarılı defans oyuncusu Sadık Çiftpınar takımın durumunu değerlendirip, “Bizim için çok güzel bir başarı. Üst sıralarda kalabildiğimiz kadar kalarak, takımımızı daha iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. *** İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, 8. Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri, Maden Türkiye 2018 Fuarı'na katılarak stant açtı. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vefa ziyaretleri kapsamında Kiltepe mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Sabite Bütün'ün evine misafir oldu. Sabite Bütün, Başkan Çınar'ı evinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade edip, gösterilen ilgi ve alakanın kendisini duygulandırdığını söyledi. *** Malatya'da Doğa Cadde Alışveriş Merkezi'nde açılan yöresel ürünler fuarında her ilden ve her yöreden ayrı ayrı lezzetler sunuluyor. 1 Ocak tarihine kadar birbirinden farklı lezzetlerin satışa sunulacağı fuara Malatyalılar da yoğun ilgi gösteriyor. ***Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı 18 Aralık Salı günü yapılan II. Birleşimle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti. ***

 

1_8

SALDIRI OLAYINA 3 TUTUKLAMA

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü'ne yapılan silahlı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı. 

GÖZ ALICI SUNUMLARI TAM NOT ALDI

Malatya'da düzenlenen Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) Festivaline katılan İbrahim Yücel Okulları, gerçekleştirdiği sunumlarla tam not aldı.

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE BASKETBOL LİGİNDE OYNAMAK"

2017-2018 Üniversiteler Arası ÜniLig Türkiye Üçüncüsü İnönü Üniversitesi Basketbol Takımı kaptanı skorer gard Eray Evliyaoğlu ve forvet Bektaş Korkmaz, Uşak Sportif 64 basketbol takımına transfer oldu. 

BURSA'DA LEVENT VADİSİ ANLATILDI

Akçadağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Işık, Uluslararası Kent ve Sağlık Kongresi'ne katılarak Levent Vadisini anlattı. 

"SON MAÇTA OYNAMAK İSTİYORUM"

Evkur Yeni Malatyaspor'un başarılı defans oyuncusu Sadık Çiftpınar takımın durumunu değerlendirip, “Bizim için çok güzel bir başarı. Üst sıralarda kalabildiğimiz kadar kalarak, takımımızı daha iyi yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

FUARDA YENİ TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLDİ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, 8. Uluslararası Madencilik, Tünel İnşa, Makine Ekipmanları ve İş Makineleri, Maden Türkiye 2018 Fuarı'na katılarak stant açtı. 

"VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vefa ziyaretleri kapsamında Kiltepe mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Sabite Bütün'ün evine misafir oldu. Sabite Bütün, Başkan Çınar'ı evinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade edip, gösterilen ilgi ve alakanın kendisini duygulandırdığını söyledi. 

MHP ADAYLARI BELİRLENDİ

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, yerel seçimler öncesinde Malatya'da 13 ilçede adayları belirlediklerini ifade etti. Avşar, Malatya Büyükşehir Belediyesi için ise henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını dile getirdi. 

YEREL LEZZETLER İLGİ ÇEKİYOR

Malatya'da Doğa Cadde Alışveriş Merkezi'nde açılan yöresel ürünler fuarında her ilden ve her yöreden ayrı ayrı lezzetler sunuluyor. 1 Ocak tarihine kadar birbirinden farklı lezzetlerin satışa sunulacağı fuara Malatyalılar da yoğun ilgi gösteriyor. 

GÜNDEMDEKİ MADDELER KARARA BAĞLANDI

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı 18 Aralık Salı günü yapılan II. Birleşimle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık etti. 

"İLK 6'NIN İÇERİSİNDE YER BULMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupasında oynanacak Etimesgut Belediyespor hazırlıklarına başlayan Evkur Yeni Malatyaspor'da, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Erol Bulut, sezona eksiklerle başladıklarını anımsatarak "13 kişiyle sezona başladık. O yüzden sezon başı kamp döneminden bugüne kadar geldiğimiz süreç gerçekten müthiş bir yükseliş. İnşallah bu grafiği yükseltmeye devam ederiz" ifadelerine yer verdi. 

ATIL DURUMDAYKEN MAHALLEYE DEĞER KATTI

Bir zamanlar madde bağımlılarının mekanı haline gelen ve Büyük Mustafa Paşa Mahallesi sakinlerini tedirgin eden Tahtalı Hamam'ın müzeye dönüştürülmesi ile mahalleye ayrı bir değer kattı. Tahtalı Hamam'ın atıl durumdayken madde bağımlılarının mekanı halinde olduğunu belirten Büyük Mustafa Paşa Mahallesi sakinleri, hamamın Battalgazi Belediyesi tarafından restore edilerek müze olarak hizmete sunulması ile birlikte mahalleye değer kattığını söylediler.

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!