dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.60
  • ALTIN
    2489.4
  • BIST
    9549.24
  • BTC
    62019.18$

Günün Özeti


Günün Özeti
30 Aralık gününün öne çıkan haberlerini derledik
Narin

Malatya'da başlayan kar yağışı özellikle ilçelerde etkisini gösteriyor.***Malatya Ali Kapısı Derneği tarafından düzenlenen Abdal Musa Birlik Lokması programına katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehirde yaşayan herkesin ‘ben bu şehrin sakini değil, sahibiyim' anlayışıyla hareket ettiği bir atmosferin oluşturulması gerektiğini söyledi.***Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi'nde faaliyet gösteren Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, istişare toplantısında bir araya geldi. ***Yılbaşı öncesinde tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da çok sayıda polis ekibinin katılımı ile huzur operasyonu gerçekleştirildi. Türkiye Güven Huzur Uygulaması kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 631 polisin katılımı ile kentte bir çok noktada denetim gerçekleştirildi.***AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yeni belirlenen asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “İnşallah diğer kamu kesiminde çalışan arkadaşları da enflasyona ezdirmeden sosyal barışı tesis edecek ve mutlu olacakları sonuçları elde etmiş olacağız” dedi.***Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen güz dönemi İslami İlimler Akademisi Programı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın konuşmacı olarak katıldığı programla son buldu. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise gençliğin her zaman kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek üniversite ile birlikte koordineli bir çalışma içinde yapılan bu programları önemsediklerini söyledi.***Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Sokak Çocuklarını ve Aile Koruma Derneği Başkanı Tahir Toptaş'ın sosyal medyada CHP'ye karşı yapılan hakaret içerikli paylaşımlarına tepki gösterdi. ***AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan, 2019 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.***Hekimhan ilçesinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkili oldu. ***1 Ocak 2019 itibariyle marketlerde başlayacak olan poşet yasağı ile birlikte harekete geçen Malatyalı öğrenciler, kullanmadıkları tişörtlerden yaptıkları çantalarla alışveriş yapacaklar. ***İkinci yarı hazırlıklarını Belekte sürdüren Yeşilyurt Belediyespor kamptaki ilk hazırlık maçını 3. Lig 2. Grubun şampiyonluk mücadelesi veren takımı Sultanbeyli Belediyespor ile yaptı. Müsabakayı Yeşilyurt Belediyespor 3-2 kazandı.*** Evkur Yeni Malatyaspor'un Sadık Çiftpınar'ın yerine Trabzonspor ile yollarını ayıran Mustafa Akbaş'ı kadrosuna dahil etmeyi düşünüyor. ***

 

1_8

 

"GENÇLİK BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖNEMLİDİR"

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen güz dönemi İslami İlimler Akademisi Programı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın konuşmacı olarak katıldığı programla son buldu. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise gençliğin her zaman kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek üniversite ile birlikte koordineli bir çalışma içinde yapılan bu programları önemsediklerini söyledi.

KENTTE KAR MANZARALARI OLUŞTU

Malatya'da başlayan kar yağışı özellikle ilçelerde etkisini gösteriyor.

"BEN BU ŞEHRİN SAKİNİ DEĞİL, SAHİBİYİM"

Malatya Ali Kapısı Derneği tarafından düzenlenen Abdal Musa Birlik Lokması programına katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehirde yaşayan herkesin ‘ben bu şehrin sakini değil, sahibiyim' anlayışıyla hareket ettiği bir atmosferin oluşturulması gerektiğini söyledi.

TECDELİLER BİR ARAYA GELDİ

Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi'nde faaliyet gösteren Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, istişare toplantısında bir araya geldi. 

YILBAŞI ÖNCESİ DENETİMLER SIKLAŞTI

Yılbaşı öncesinde tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da çok sayıda polis ekibinin katılımı ile huzur operasyonu gerçekleştirildi. Türkiye Güven Huzur Uygulaması kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 631 polisin katılımı ile kentte bir çok noktada denetim gerçekleştirildi.

"DİĞER ÇALIŞANLARIMIZI DA ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yeni belirlenen asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmede bulunarak, “İnşallah diğer kamu kesiminde çalışan arkadaşları da enflasyona ezdirmeden sosyal barışı tesis edecek ve mutlu olacakları sonuçları elde etmiş olacağız” dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Sokak Çocuklarını ve Aile Koruma Derneği Başkanı Tahir Toptaş'ın sosyal medyada CHP'ye karşı yapılan hakaret içerikli paylaşımlarına tepki gösterdi. 

2019 YILINI HUZUR İÇİNDE GEÇİRECEĞİZ

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan, 2019 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

HEKİMHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hekimhan ilçesinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkili oldu. 

POŞET YASAĞINA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

1 Ocak 2019 itibariyle marketlerde başlayacak olan poşet yasağı ile birlikte harekete geçen Malatyalı öğrenciler, kullanmadıkları tişörtlerden yaptıkları çantalarla alışveriş yapacaklar. 

MÜSABAKAYI YEŞİLYURT BELEDİYESPOR KAZANDI

İkinci yarı hazırlıklarını Belekte sürdüren Yeşilyurt Belediyespor kamptaki ilk hazırlık maçını 3. Lig 2. Grubun şampiyonluk mücadelesi veren takımı Sultanbeyli Belediyespor ile yaptı. Müsabakayı Yeşilyurt Belediyespor 3-2 kazandı.

MALATYASPOR SAVUNMAYA TAKVİYE ARAYIŞINDA

Evkur Yeni Malatyaspor'un Sadık Çiftpınar'ın yerine Trabzonspor ile yollarını ayıran Mustafa Akbaş'ı kadrosuna dahil etmeyi düşünüyor. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!