dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

Günün Özeti


Günün Özeti
3 Ocak gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

*** Emniyet kemeri takan kamyon sürücüsü araçta sıkışırken emniyet kemeri kullanmadığı tahmin edilen tır sürücüsü yola fırladı 
Araçta sıkışan sürücüden inleme sesi gelirken, vatandaşlar sürücünün uyumaması için yoğun çaba sarf etti *** Malatya'da kar nedeniyle 346 mahalle yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekipler, 121'i ulaşıma açılırken, 225 yolda ise karla mücadele sürüyor. *** AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ekonomide istikrarın önemine değinerek “31 Mart'ta istikrar kazanırsa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle uyumlu bir yapı ortaya çıkar. Ve ben inanıyorum ki 4 yıl içerisinde Türkiye'nin önü çok daha açık, yarınlar dünden daha iyi olacağına inanıyorum." dedi.***Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yoğun kar yağışının ardından sokak hayvanları ve kuşlar için belirli noktalara yem bırakıldı. ***Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla ‘Endüstriyel Gelişim' Mali Destek Programını başlattı. ***İnönü Üniversitesi kampüs alanında inşaat çalışmaları son hız devam ediyor. İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Yaşar Kalkan üniversitede devam etmekte olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. ***Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı görevden alındı.***Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki ilkokul öğrencilerinin hazırladığı yılbaşı tebrik kartları Malatya'nın Darende ilçesindeki öğrencilere ulaştı.***Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı işbirliğinde kadınlara çocukların gelişimi, mahremiyet kavramının çocuklara anlatılması noktasında bilinçlendirmek amacıyla “Çocuk İhmali ve İstismarı” konulu konferans verildi. Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, yaptıkları programlarla daha sağlıklı bir topluma ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.*** Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup ekibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un teknik sorumlusu Hayati Palancı, “İkinci yarı 13 final maçımız var. Bu maçlarda istediğimiz sonuçları alarak, Malatya'ya ikinci profesyonel takımı kazandırmak istiyoruz” dedi.***Ampute Futbol Süper Ligi'nin 6.haftasında Malatya Büyükşehir Belediyespor ile TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan müsabakayı Malatya Valisi Aydın Baruş da tribünden takip etti. ***

1_8

 

 

TIR SÜRÜCÜSÜ YOLA FIRLADI

Emniyet kemeri takan kamyon sürücüsü araçta sıkışırken emniyet kemeri kullanmadığı tahmin edilen tır sürücüsü yola fırladı 
Araçta sıkışan sürücüden inleme sesi gelirken, vatandaşlar sürücünün uyumaması için yoğun çaba sarf etti 

346 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Malatya'da kar nedeniyle 346 mahalle yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ekipler, 121'i ulaşıma açılırken, 225 yolda ise karla mücadele sürüyor. 

"YARINLARIN DÜNDEN DAHA İYİ OLACAĞINA İNANIYORUM"

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ekonomide istikrarın önemine değinerek “31 Mart'ta istikrar kazanırsa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle uyumlu bir yapı ortaya çıkar. Ve ben inanıyorum ki 4 yıl içerisinde Türkiye'nin önü çok daha açık, yarınlar dünden daha iyi olacağına inanıyorum." dedi.

SOĞUK GÜNLERDE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yoğun kar yağışının ardından sokak hayvanları ve kuşlar için belirli noktalara yem bırakıldı. 

ENDÜSTRİYEL GELİŞİM MALİ DESTEK PROGRAMI BAŞLADI

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla ‘Endüstriyel Gelişim' Mali Destek Programını başlattı. 

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

İnönü Üniversitesi kampüs alanında inşaat çalışmaları son hız devam ediyor. İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Yaşar Kalkan üniversitede devam etmekte olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

FINDIKLI GÖREVİNDEN ALINDI

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı görevden alındı.

MESAFELER ARKADAŞLIĞA ENGEL DEĞİL

Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki ilkokul öğrencilerinin hazırladığı yılbaşı tebrik kartları Malatya'nın Darende ilçesindeki öğrencilere ulaştı.

"DAHA SAĞLIKLI BİR TOPLUMA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı işbirliğinde kadınlara çocukların gelişimi, mahremiyet kavramının çocuklara anlatılması noktasında bilinçlendirmek amacıyla “Çocuk İhmali ve İstismarı” konulu konferans verildi. Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, yaptıkları programlarla daha sağlıklı bir topluma ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İKİNCİ PROFESYONEL TAKIMI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup ekibi Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un teknik sorumlusu Hayati Palancı, “İkinci yarı 13 final maçımız var. Bu maçlarda istediğimiz sonuçları alarak, Malatya'ya ikinci profesyonel takımı kazandırmak istiyoruz” dedi.

BARUŞ MÜSABAKAYI HEYECANLA İZLEDİ

Ampute Futbol Süper Ligi'nin 6.haftasında Malatya Büyükşehir Belediyespor ile TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan müsabakayı Malatya Valisi Aydın Baruş da tribünden takip etti. 

GİDEN FUTBOLCULARIN YERİNİN DOLMASI GEREKİYOR

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, transferle ilgili yaptığı açıklamada, 'Mutlaka giden futbolcuların yerinin dolması ve zamanında gelmesi gerekiyor. İnşallah yönetimimiz ve transfer komitesi bu futbolcuları en kısa zamanda takıma kazandırır' dedi.

BAYRAK NAMUSTUR DEDİM

Malatya'da bir belediye işçisi, odunların üzerine örtülü haldeki Türk bayrağını görünce, aracını durdurarak, bayrağı öpüp katladı.

7 KİŞİ VEFAT ETTİ

Malatya'da 3 Ocak Perşembe günü 7 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!