dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

Günün Özeti


Günün Özeti
7 Ocak gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, "İhracat rakamlarına baktığınız zaman ekim, kasım ve aralıkta artan ihracat, buna karşılık çok ciddi bir şekilde düşen bir ithalat ve bunun neticesinde Türkiye'nin rekoru kırılarak 168 milyar doların üzerinde bir ihracatla biz yıl sonunu kapattık. 400 milyar dolara yakın bir dış ticaret hacmiyle de Türkiye belirli bir noktanın üzerine çıkma başarısını ortaya koydu" dedi. ***Yeni Hamle Eğitim Kurumları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Altın Ödüllü Bursluluk Sınavı' bu yılda 5-6 Ocak 2019 tarihlerinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. ***Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Doğalgaz, su ve elektrik'te ticari kullanım adı altında uygulanan tarifelere son verilmelidir. Ticari faaliyette bulunan esnaflarımız çok sayıda kalemde vergilerini zaten ödemektedir. Bu uygulama Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir.”dedi.***Maski 2018 yılı içerisinde 54 farklı başlıkta eğitim programı düzenledi.***Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi Kireçocağı Küme Evleri sakinleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Cumhurbaşkanımızın ve tüm hemşerilerimizin güvenine layık olmaya gayret edeceğiz” dedi.***CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Soner Gökçe Türk Ocakları Malatya Şube Başkanlığı ziyaret etti. ***Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi iş birliğinde Tohma Köyü'nde evliliklerde ve günlük yaşantıda doğru iletişimin sağlanması, iletişimde yapılan yanlışların belirlenmesi ve tekrarının önlenmesi amacıyla “Aile İçi İletişim” konulu konferans verildi.***2018 yılında gerçekleşen ekonomik makro göstergeler hakkında açıklamalarda bulunan MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, “Küresel oyuncu olmak için ihracatı arttırmalıyız” dedi.***Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Temennimiz Arslantepe'nin dünya kültürel asıl miras listesinde yer almasıdır” dedi.***Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şahnahan Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen moral ve motivasyon konserinde öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Çınar, öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlayacak her türlü etkinlik ve programa katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.***Spor Toto Süper Lig ekibi E. Yeni Malatyaspor Çaykur Rizespor'da forma giyen ön libero Robin Yalçın ve son olarak Trabzonspor'da forma giyen defans oyuncusu Mustafa Akbaş ile anlaştı. Yalçın ve Akbaş imzayı atarken, Barış Alıcı'da kampa katıldı.***Malatya'da yolcu indiren halk otobüsüne arkadan çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı. ***Geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Khalid Boutaib'i 1.5 milyon Euro bedelle Mısır ekibi Zamalek'e satan sarı kırmızılı kulüp, “Güzel anılar biriktirdik beraber, yolun açık olsun Khalid Boutaib” mesajıyla Faslı oyuncuya veda etti. ***Malatya'da 7 Ocak günü 6 kişi hayatını kaybetti***

 

 

1_8

 

 

TÜRKİYE'NİN REKORU KIRILDI

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, "İhracat rakamlarına baktığınız zaman ekim, kasım ve aralıkta artan ihracat, buna karşılık çok ciddi bir şekilde düşen bir ithalat ve bunun neticesinde Türkiye'nin rekoru kırılarak 168 milyar doların üzerinde bir ihracatla biz yıl sonunu kapattık. 400 milyar dolara yakın bir dış ticaret hacmiyle de Türkiye belirli bir noktanın üzerine çıkma başarısını ortaya koydu" dedi. 

ÖĞRENCİLER DERECEYE GİRMEK İÇİN TER DÖKTÜLER

Yeni Hamle Eğitim Kurumları tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Altın Ödüllü Bursluluk Sınavı' bu yılda 5-6 Ocak 2019 tarihlerinde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. 

ANAYASAMIZIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRIDIR

Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Doğalgaz, su ve elektrik'te ticari kullanım adı altında uygulanan tarifelere son verilmelidir. Ticari faaliyette bulunan esnaflarımız çok sayıda kalemde vergilerini zaten ödemektedir. Bu uygulama Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir.”dedi.

54 FARKLI BAŞLIKTA EĞİTİM...

Maski 2018 yılı içerisinde 54 farklı başlıkta eğitim programı düzenledi.

"GÜVENİNİZE LAYIK OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi Kireçocağı Küme Evleri sakinleri ile bir araya geldi. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Cumhurbaşkanımızın ve tüm hemşerilerimizin güvenine layık olmaya gayret edeceğiz” dedi.

"ALGI OPERASYONU İÇİNDE OLMADAN ÇALIŞACAĞIZ"

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Soner Gökçe Türk Ocakları Malatya Şube Başkanlığı ziyaret etti. 

AİLE İÇİ İLETİŞİM NASIL OLMALI?

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi iş birliğinde Tohma Köyü'nde evliliklerde ve günlük yaşantıda doğru iletişimin sağlanması, iletişimde yapılan yanlışların belirlenmesi ve tekrarının önlenmesi amacıyla “Aile İçi İletişim” konulu konferans verildi.

"İHRACATI ARTTIRMALIYIZ"

2018 yılında gerçekleşen ekonomik makro göstergeler hakkında açıklamalarda bulunan MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, “Küresel oyuncu olmak için ihracatı arttırmalıyız” dedi.

ARSLANTEPE MASAYA YATIRILDI

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Temennimiz Arslantepe'nin dünya kültürel asıl miras listesinde yer almasıdır” dedi.

KONSERDE KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Şahnahan Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde düzenlenen moral ve motivasyon konserinde öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Çınar, öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlayacak her türlü etkinlik ve programa katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

İMZALAR ATILDI

Spor Toto Süper Lig ekibi E. Yeni Malatyaspor Çaykur Rizespor'da forma giyen ön libero Robin Yalçın ve son olarak Trabzonspor'da forma giyen defans oyuncusu Mustafa Akbaş ile anlaştı. Yalçın ve Akbaş imzayı atarken, Barış Alıcı'da kampa katıldı.

ÇALIK NE CEVAP VERECEK?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'yi eleştiren AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a cevap verdi. Ağbaba Çalık hakkında sert konuşarak, bir takım iddialar da ortaya attı. Ağbaba “Senin siyasi geçmişin, dağarcığın CHP'nin tarihine laf söylemeye yetmez ” dedi.

TRAFİK CANAVARI İŞ BAŞINDAYDI

Malatya'da yolcu indiren halk otobüsüne arkadan çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı. 

"YOLUN AÇIK OLSUN KHALİD BOUTAİB"

Geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Khalid Boutaib'i 1.5 milyon Euro bedelle Mısır ekibi Zamalek'e satan sarı kırmızılı kulüp, “Güzel anılar biriktirdik beraber, yolun açık olsun Khalid Boutaib” mesajıyla Faslı oyuncuya veda etti. 

6 KİŞİ VEFAT ETTİ

Malatya'da 7 Ocak günü 6 kişi hayatını kaybetti

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!