dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Günün Özeti


Günün Özeti
8 Ocak günü gün sonu haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar etkili oldu.***Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat: 'Kötü hava şartları İlçemizi oldukça etkiliyor. Bu durumda Pütürge İlçesine tünel yapılması elzemdir.'***Yoğun kar yağışı sonrası Malatya genelinde 238 mahalle yolu ulaşıma kapandı.***Malatya'da ambulans ile kamyonetin çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. ***Haber Merkezimize ulaşan fotoğrafta; bir vatandaş sosyal medya hesabından New York ile ilgili yapmış olduğu paylaşımda, fotoğrafa Malatya'nın bir caddesinde çekilen kareye yer verdi.***Başarılı bir yılı geride bırakan İnönü Üniversitesi takım ve sporcuları, üniversite spor etkinliklerine katılım ve başarı sağlayarak İnönü Üniversitesini bölge üniversiteler arasında yapılan müsabakalarda gururla temsil etti.***Malatya'da yaşayan ve yaşları 58 ile 75 arasında değişen 4 kız kardeş yıllar sonra okuma yazma öğrenmek için okul yoluna düştü. Aynı sınıfta ve aynı sıralarda ders gören kardeşlerin okuma azmi herkese örnek oluyor. ***İzmir'de lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için Türkiye genelinde başlatılan kan bağışı kampanyasına Malatya da katıldı. ***Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kasap Pazarı ve Ayakkabıcılar Çarşısı esnafları ile ayrı ayrı bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Malatya'da çarşı ve pazarları canlı hale getirmek için büyük gayret ve çabalarımız olacak” dedi.***Malatya'da yaşayan evli ve iki çocuk annesi Sevkan Ordu, boşanma aşamasında olduğu eşinin evini kurşunladığını ve evine ses bombası attığını iddia ederek, “Ben korkudan dışarı çıkamıyorum, ben ölen kadınlardan biri olmak istemiyorum” dedi.***Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Pütürge karayolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle ilçeye gidemeyen Belediye Başkanı Mehmet Polat ise, "Tamamen iletişim kopuyor ilçeyle. İnsanlar ızdırap çekiyor çile çekiyor” dedi. ***Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2019 Yılının ilk toplantısında komisyon raporları ve gündemdeki maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı.***Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto 1. Lig ekibi Denizlispor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 1-0 kazandı. İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Evkur Yeni Malatyaspor, kamp çalışmaları kapsamında Spor Toto 1.Lig ekibi Denizlispor ile bir hazırlık karşılaşması oynadı. ***İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren takımın kamp çalışmalarını ziyaret eden Gevrek, takımın son durumu, transfer süreci ve hedefleri hakkında kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.***Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe, yerel seçimler öncesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu. ***

1_8

 

KAR ETKİLİ OLDU

Malatya'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı sabahın ilk saatlerine kadar etkili oldu.

'BEYAZ ESARET' PÜTÜRGE'DE GEÇİT VERMİYOR

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Pütürge karayolu ulaşıma kapandı. Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat: 'Kötü hava şartları İlçemizi oldukça etkiliyor. Bu durumda Pütürge İlçesine tünel yapılması elzemdir.'

238 MAHALLE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yoğun kar yağışı sonrası Malatya genelinde 238 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI KAZAYA NEDEN OLDU

Malatya'da ambulans ile kamyonetin çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. 

İLÇE İLE İLETİŞİM KOPUYOR

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya-Pütürge karayolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle ilçeye gidemeyen Belediye Başkanı Mehmet Polat ise, "Tamamen iletişim kopuyor ilçeyle. İnsanlar ızdırap çekiyor çile çekiyor” dedi. 

MALATYA ÖZENTİSİNDE SON NOKTA

Haber Merkezimize ulaşan fotoğrafta; bir vatandaş sosyal medya hesabından New York ile ilgili yapmış olduğu paylaşımda, fotoğrafa Malatya'nın bir caddesinde çekilen kareye yer verdi.

20 BRANŞTA 33 TAKIM İLE MÜCADELE EDİLDİ

Başarılı bir yılı geride bırakan İnönü Üniversitesi takım ve sporcuları, üniversite spor etkinliklerine katılım ve başarı sağlayarak İnönü Üniversitesini bölge üniversiteler arasında yapılan müsabakalarda gururla temsil etti.

KIZ KARDEŞLERİN OKUMA AZMİ TAKDİR TOPLUYOR

Malatya'da yaşayan ve yaşları 58 ile 75 arasında değişen 4 kız kardeş yıllar sonra okuma yazma öğrenmek için okul yoluna düştü. Aynı sınıfta ve aynı sıralarda ders gören kardeşlerin okuma azmi herkese örnek oluyor. 

"ÖYKÜ VE TÜM LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA UMUT OLALIM"

İzmir'de lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için Türkiye genelinde başlatılan kan bağışı kampanyasına Malatya da katıldı. 

ŞEHİRLER ÇARŞI VE PAZARLARI İLE ANLAMLI

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Kasap Pazarı ve Ayakkabıcılar Çarşısı esnafları ile ayrı ayrı bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Malatya'da çarşı ve pazarları canlı hale getirmek için büyük gayret ve çabalarımız olacak” dedi.

"KORKUDAN DIŞARI ÇIKAMIYORUM"

Malatya'da yaşayan evli ve iki çocuk annesi Sevkan Ordu, boşanma aşamasında olduğu eşinin evini kurşunladığını ve evine ses bombası attığını iddia ederek, “Ben korkudan dışarı çıkamıyorum, ben ölen kadınlardan biri olmak istemiyorum” dedi.

GÜNDEMDEKİ MADDELER KARARA BAĞLANDI

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2019 Yılının ilk toplantısında komisyon raporları ve gündemdeki maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı.

EYMS, HAZIRLIK MAÇINI KAZANDI

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto 1. Lig ekibi Denizlispor ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 1-0 kazandı. 
İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren Evkur Yeni Malatyaspor, kamp çalışmaları kapsamında Spor Toto 1.Lig ekibi Denizlispor ile bir hazırlık karşılaşması oynadı. 

"ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİRİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe, yerel seçimler öncesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu. 

DOĞRU TRANSFERLER YAPMAK İSTİYORUZ

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren takımın kamp çalışmalarını ziyaret eden Gevrek, takımın son durumu, transfer süreci ve hedefleri hakkında kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

FETÖ'DEN 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Malatya merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlarda 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!