dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.73$

Günün Özeti


Günün Özeti
16.01.2019 gününün öne çıkan haberlerini derledik
Narin

Malatya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı hayatını kaybetti. ***Öğrenciler, 15 tatilin gelmesi ile birlikte yoğun temponun ardından dinlenme fırsatı bulacak. Öğrenciler yarıyıl tatilinde 15 gün dinlenecek ve ardından okullar açılacak. Bu yarıyıl tatili yani sömestr hem öğrenciler için hem de veliler için birtakım değerlendirmeleri yapabilmeleri noktasında son derece önemli bir fırsat oluyor.***Malatya'nın Darende ilçesi çıkışında bölge trafik ekipleri, D-300 karayolunu kullanarak Kayseri istikametine gitmek isteyen araçların geçişlerine izin vermiyor.***E.Yeni Malatyaspor Kulübü, ikinci yarının ilk maçı olan Göztepe mücadelesi için taraftarlarına çağrıda bulundu. Basın Sözcüsü Erdal Gündüz 'Taraftarımız bizi ikinci yarının ilk maçında yalnız bırakmasın' dedi.***Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde biriken karın ağırlığına dayanamayan ahırın çatısı çöktü. ***Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı düzenlendi.***Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında, Malatya Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü'nün sporcusu Kadir Telli, Büyük Erkekler Alp Disiplininde Türkiye Şampiyonu oldu.***Malatya'da hafif ticari araç ile otomobilin karıştığı kazada 1 kişi yaralandı. ***Malatya'da Mercan Koleji tarafından düzenlenen Kırmızı Başlıklı Kız Çocuk Müzikali büyük ilgi gördü. ***Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilimizde etkili olan soğuk ve kar yağışlı havalardan dolayı su sayaçlarının donma riskiyle karşı karşıya bulunduğu, bu hususta alınması gereken önlemler konusunda vatandaşlarımızı uyardı.***Samanköy Mahallesinde sürdürülen stabilize yol yapım çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Uzak yakın demeden ilçemizin en ücra köşesine kadar hizmetlerimizi götürerek mahallelerimizi konforlu ve güvenli yollara kavuşturuyoruz. Yaptığımız her hizmette vatandaşlarımızın hayat standartlarını arttırmayı amaçlarken gece gündüz ara vermeden çalışarak Yeşilyurt'ta uzakları yakın ediyoruz.” dedi.***Geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan ‘Müzede Selfie Günü' etkinliğine bu yıl yoğun ilgi gösterildi. Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tahtalı Hamam Müzesi, Eskimalatya Yaşam Müzesi ve Zanaatlar Müzesi'ne gelen öğrenciler, çektikleri selfie fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.***Malatya'da 16 Ocak günü 8 kişi hayatını kaybetti.***

 

1_8

ANNE-KIZ SOBADAN ZEHİRLENDİ

Malatya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile kızı hayatını kaybetti. 

15 TATİLE SAYILI GÜNLER KALDI

Öğrenciler, 15 tatilin gelmesi ile birlikte yoğun temponun ardından dinlenme fırsatı bulacak. Öğrenciler yarıyıl tatilinde 15 gün dinlenecek ve ardından okullar açılacak. Bu yarıyıl tatili yani sömestr hem öğrenciler için hem de veliler için birtakım değerlendirmeleri yapabilmeleri noktasında son derece önemli bir fırsat oluyor.

HAVA ŞARTLARI ULAŞIMI AKSATTI

Malatya'nın Darende ilçesi çıkışında bölge trafik ekipleri, D-300 karayolunu kullanarak Kayseri istikametine gitmek isteyen araçların geçişlerine izin vermiyor.

"TARAFTARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

E.Yeni Malatyaspor Kulübü, ikinci yarının ilk maçı olan Göztepe mücadelesi için taraftarlarına çağrıda bulundu. Basın Sözcüsü Erdal Gündüz 'Taraftarımız bizi ikinci yarının ilk maçında yalnız bırakmasın' dedi.

KAR KÜTLESİ ÇATIYI ÇÖKTÜRDÜ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde biriken karın ağırlığına dayanamayan ahırın çatısı çöktü. 

2023 EĞİTİM VİZYONU ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı düzenlendi.

KADİR TELLİ ALTIN MADALYA ALDI

Özel Sporcular Türkiye Kayak Şampiyonasında, Malatya Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü'nün sporcusu Kadir Telli, Büyük Erkekler Alp Disiplininde Türkiye Şampiyonu oldu.

TRAFİK KAZASINDA 1 KİŞİ YARALANDI

Malatya'da hafif ticari araç ile otomobilin karıştığı kazada 1 kişi yaralandı. 

KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ İLGİ GÖRDÜ

Malatya'da Mercan Koleji tarafından düzenlenen Kırmızı Başlıklı Kız Çocuk Müzikali büyük ilgi gördü. 

SU SAYACI DONMALARINA DİKKAT!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilimizde etkili olan soğuk ve kar yağışlı havalardan dolayı su sayaçlarının donma riskiyle karşı karşıya bulunduğu, bu hususta alınması gereken önlemler konusunda vatandaşlarımızı uyardı.

"MAHALLELERİMİZİ GÜVENLİ YOLLARA KAVUŞTURUYORUZ"

Samanköy Mahallesinde sürdürülen stabilize yol yapım çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Uzak yakın demeden ilçemizin en ücra köşesine kadar hizmetlerimizi götürerek mahallelerimizi konforlu ve güvenli yollara kavuşturuyoruz. Yaptığımız her hizmette vatandaşlarımızın hayat standartlarını arttırmayı amaçlarken gece gündüz ara vermeden çalışarak Yeşilyurt'ta uzakları yakın ediyoruz.” dedi.

MÜZEDE SELFİE GÜNÜ

Geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan ‘Müzede Selfie Günü' etkinliğine bu yıl yoğun ilgi gösterildi. Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tahtalı Hamam Müzesi, Eskimalatya Yaşam Müzesi ve Zanaatlar Müzesi'ne gelen öğrenciler, çektikleri selfie fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

8 KİŞİ VEFAT ETTİ

Malatya'da 16 Ocak günü 8 kişi hayatını kaybetti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!