dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2401.0
  • BIST
    10322.64
  • BTC
    62529.31$

Günün Özeti


Günün Özeti
11 Şubat gününün öne çıkan haberlerini derledik
Narin

AK Parti Malatya İlçelerinin belediye meclis üyeliği aday listeleri açıklandı. AK Parti Genel Merkezi de bu süreçte yoğun bir mesai harcayacak. Belediye ve il genel meclis adaylarının belirlenmesi için Malatya ve ilçelerde de yapılan değerlendirmeler tamamlanarak genel merkeze gönderildi *** Malatya Valisi Aydın Baruş, siyasi parti temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler ile ilgili görüşmek üzere düzenlenen toplantı, Vali Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.***Uluslararası Yeşil Kampüs Değerlendirme Kuruluşu UI Green Metric'in 2018 yılı raporuna göre İnönü Üniversitesi dünyada “Yeşil Kampüs” sıralamasında yükselişe geçti. 2017 yılında genel sıralamada 469'uncu sırada yer alan İnönü Üniversitesi, bu yıl farklı ülkelerden 32 üniversiteyi geride bırakarak 437'nci sıraya yükseldi.*** Malatya'da bir markete giren maskeli şahıs, pompalı tüfekle kasiyeri etkisiz hale getirerek kasadaki paraları aldı. Soygun anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'lu hemşerilerinin dua ve destekleriyle 31 Mart'ta yeni bir tarih yazarak, AK Partinin en yüksek oranda oy alması için ev ve mahalle toplantılarına ağırlık verdiklerini, şahsına büyük ilgi gösteren vatandaşlara Yeşilyurt'u kalkındıracak yeni projelerini anlattıklarını söyledi. *** Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde kent genelinde etkili olan kar yağışlarının ardından kapanan mahalle yollarının tamamı ulaşıma açıldı. *** Malatya'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 11 adet kaçak cep telefonu ve 595 adet de kaçak saat ele geçirildi. *** Darende İlçe Ziraat Odasında yapılan kongrede başkanlığa yeniden Vedat Ali Kaya seçildi. *** Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfını ziyaret eden Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı,partisinin dinde özgürlükleri savunan bir parti olduğunu söyledi.  *** İyi Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Cem Parlak Topraktepe Mahallesini ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.*** Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor'la 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor'da Sportif Direktör Ali Ravcı, “Maçın özellikle ikinci yarısında iyi oynadık. 2 puanı kaçıran taraf olduk” dedi. 

  

2_27

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDI

AK Parti Malatya İlçelerinin belediye meclis üyeliği aday listeleri açıklandı. AK Parti Genel Merkezi de bu süreçte yoğun bir mesai harcayacak. Belediye ve il genel meclis adaylarının belirlenmesi için Malatya ve ilçelerde de yapılan değerlendirmeler tamamlanarak genel merkeze gönderildi.

"SEÇİM İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

Malatya Valisi Aydın Baruş, siyasi parti temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler ile ilgili görüşmek üzere düzenlenen toplantı, Vali Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YÜKSELİŞTE

Uluslararası Yeşil Kampüs Değerlendirme Kuruluşu UI Green Metric'in 2018 yılı raporuna göre İnönü Üniversitesi dünyada “Yeşil Kampüs” sıralamasında yükselişe geçti. 2017 yılında genel sıralamada 469'uncu sırada yer alan İnönü Üniversitesi, bu yıl farklı ülkelerden 32 üniversiteyi geride bırakarak 437'nci sıraya yükseldi. 

SOYGUN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Malatya'da bir markete giren maskeli şahıs, pompalı tüfekle kasiyeri etkisiz hale getirerek kasadaki paraları aldı. Soygun anı ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

'YEŞİLYURT'U ÇOK GÜZEL BİR GELECEK BEKLİYOR'

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'lu hemşerilerinin dua ve destekleriyle 31 Mart'ta yeni bir tarih yazarak, AK Partinin en yüksek oranda oy alması için ev ve mahalle toplantılarına ağırlık verdiklerini, şahsına büyük ilgi gösteren vatandaşlara Yeşilyurt'u kalkındıracak yeni projelerini anlattıklarını söyledi.

483 MAHALLE YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde kent genelinde etkili olan kar yağışlarının ardından kapanan mahalle yollarının tamamı ulaşıma açıldı.  

İLİMİZ KAÇAKÇILARA GEÇİT VERMİYOR

Malatya'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 11 adet kaçak cep telefonu ve 595 adet de kaçak saat ele geçirildi. 

KAYA GÜVEN TAZELEDİ

Darende İlçe Ziraat Odasında yapılan kongrede başkanlığa yeniden Vedat Ali Kaya seçildi. 

"DİNDE ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNAN BİR PARTİYİZ"

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfını ziyaret eden Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı,partisinin dinde özgürlükleri savunan bir parti olduğunu söyledi. 

"MAHALLEDE SU VE OTOBÜS SORUNU VAR"

İyi Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Cem Parlak Topraktepe Mahallesini ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

"2 PUANI KAÇIRAN TARAF OLDUK"

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor'la 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor'da Sportif Direktör Ali Ravcı, “Maçın özellikle ikinci yarısında iyi oynadık. 2 puanı kaçıran taraf olduk” dedi.  

VEFAT EDENLER

Malatya'da 11 Şubat günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!