dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.3
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64499.49$

Günün Özeti


Günün Özeti
27 Şubat gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

28 Şubat Postmodern Darbesinde idamla yargılan Malatyalı kanaat önderlerinden Ramazan Keskin, “O süreçte küçük bir mescitte Cuma Namazı kıldırdığımız için bizi idamla yargıladılar. Beni bulamadıkları için de oğlumu hapse attılar, oğlum 2,5 yıl haksız yere yattı” dedi.  ***    AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, seçim çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Pütürge'nin her bölgesinde büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Adayı Mikail Sülük, belediyenin halka ait olduğunu belirterek, “Halkın belediyesini halka açacağım. Herkese adil ve şeffaf bir hizmet vaat ediyorum” dedi. ***  Malatya'da manevra yapan yük treninden çıkan 2 vagon seyir halindeki başka bir yük trenine arkadan çarptı. Kimsenin yaralanmadığı kazada maddi hasar oluştu.    *** Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz, yayınladığı mesajda Mısır'daki idam kararlarına tepki gösterdi.  ***Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Mehmet Bingöl, Mısır'da darbeci Sisi'nin masum insanları idam etmesine sert bir şekilde tepki gösterdi. ***Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; kuvvetli kar yağışı bekleniyor. ***TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek projenin imza törenine katılan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu burada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Malatya kayısısı hediye etti.   ***  AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Sıtmapınarı'nda seçim bürosu açıldı. ***   Malatya Tarım İl Müdürlüğü ile Malatya Kanatlı Et üreticileri Birliğinin girişimleri ile 2 adet atıl durumda olan kesimhane ve yaklaşık 120 atıl kümesin aktif hale gel-tirilmesi için 50 Milyon TL'lik bütçe onaylandı.   ***  Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan bir minibüs yol kenarındaki dereye uçtu. Kazada şans eseri can kaybı yaşanmadı. ***   Ç.Rizespor maçından sonra 'Adalet diyorum gerisini siz doldurun' diyerek hakemlere tepkisini dile getiren destek Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut'a sarı-kırmızılı camiadan destek geldi. ***  Malatya Kent Konseyi tarafından başlatılan proje kapsamında gelenekler çocuklara masal yoluyla anlatılıyor. ***   Malatya Jandarması telefon kablosu hırsızlığı yaptığı tespit edilen 3 şüpheliyi çaldığı kablolarla beraber yakaladı.   ***  Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Önümüzdeki dönemde Malatyamızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında sizlerle birlikte gayret göstereceğiz" dedi.   ***   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Koordinasyonunda, oda ve borsalarda, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği seçimleri bugün yapıldı. ***  Malatya'da kimseye haber vermeden evden çıkan ve kaybolan 41 yaşındaki engelli adamı Jandarma ekipleri boş bir arazide buldu. 

2_27

"CUMA NAMAZI KILDIRDIĞIM İÇİN BENİ İDAMLA YARGILADILAR"

28 Şubat Postmodern Darbesinde idamla yargılan Malatyalı kanaat önderlerinden Ramazan Keskin, “O süreçte küçük bir mescitte Cuma Namazı kıldırdığımız için bizi idamla yargıladılar. Beni bulamadıkları için de oğlumu hapse attılar, oğlum 2,5 yıl haksız yere yattı” dedi. 

"HERKESE ADİL VE ŞEFFAF BİR HİZMET VAAT EDİYORUM"

AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, seçim çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Pütürge'nin her bölgesinde büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Adayı Mikail Sülük, belediyenin halka ait olduğunu belirterek, “Halkın belediyesini halka açacağım. Herkese adil ve şeffaf bir hizmet vaat ediyorum” dedi. 

2 VAGON BAŞKA BİR YÜK TRENİNE ÇARPTI

Malatya'da manevra yapan yük treninden çıkan 2 vagon seyir halindeki başka bir yük trenine arkadan çarptı. Kimsenin yaralanmadığı kazada maddi hasar oluştu. 

 

MISIR'DA MASUM İNSANLAR KATLEDİLDİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz, yayınladığı mesajda Mısır'daki idam kararlarına tepki gösterdi. 

 

İDAMLAR KINANDI

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Mehmet Bingöl, Mısır'da darbeci Sisi'nin masum insanları idam etmesine sert bir şekilde tepki gösterdi. 

MTEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; kuvvetli kar yağışı bekleniyor. 

 

PROJENİN İLK ADIMI ATILDI

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek projenin imza törenine katılan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu burada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a Malatya kayısısı hediye etti. 

SEÇİM BÜROSU AÇILDI

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Sıtmapınarı'nda seçim bürosu açıldı. 

6 BİN KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANACAK

Malatya Tarım İl Müdürlüğü ile Malatya Kanatlı Et üreticileri Birliğinin girişimleri ile 2 adet atıl durumda olan kesimhane ve yaklaşık 120 atıl kümesin aktif hale gel-tirilmesi için 50 Milyon TL'lik bütçe onaylandı. 

KAZADA CAN KAYBI OLMAMASI SEVİNDİRDİ

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan bir minibüs yol kenarındaki dereye uçtu. Kazada şans eseri can kaybı yaşanmadı. 

"EROL HOCA BU KONUDA SON DERECE HAKLI"

Ç.Rizespor maçından sonra 'Adalet diyorum gerisini siz doldurun' diyerek hakemlere tepkisini dile getiren destek Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut'a sarı-kırmızılı camiadan destek geldi. 

GELENEKLER ÇOCUKLARA MASAL YOLUYLA ANLATILIYOR

Malatya Kent Konseyi tarafından başlatılan proje kapsamında gelenekler çocuklara masal yoluyla anlatılıyor. 

3 ŞÜPHELİ ÇALDIKLARI KABLOLARLA YAKALANDILAR

Malatya Jandarması telefon kablosu hırsızlığı yaptığı tespit edilen 3 şüpheliyi çaldığı kablolarla beraber yakaladı. 

"SİZLERLE BİRLİKTE GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Önümüzdeki dönemde Malatyamızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında sizlerle birlikte gayret göstereceğiz" dedi. 

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU BELİRLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Koordinasyonunda, oda ve borsalarda, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeliği seçimleri bugün yapıldı. 

KAYBOLAN ENGELLİ ADAMI JANDARMA BULDU

Malatya'da kimseye haber vermeden evden çıkan ve kaybolan 41 yaşındaki engelli adamı Jandarma ekipleri boş bir arazide buldu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!