dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2450.6
  • BIST
    9887.35
  • BTC
    64160.54$

Günün Özeti


Günün Özeti
28 Şubat gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Spor Toto Süper Lig'de 5 haftadır galibiyet alamayan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkan Doğunun Kaplanları, 1-0'ın rövanşında Göztepe'ye İzmir'de 90 dakikalık normal sürede aynı skorla kaybetti. Uzatmalarda tabela değişmeyince seri penaltılara geçildi. Ege ekibinden Titi topu direğe nişanladı. 5 atışın hepsini de gole çeviren Malatya temsilcisi 5-3'lük, toplamda 5-4'lük neticeyle yarı finalde renktaşlarından Galatasaray ile eşleşti. Sarı-Siyah-Kırmızılılar şimdiden, 32 yıllık kulüp mazisinin en iyi başarısını elde etti.   ***   Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Malatya'nın Ocak ayında ihracatının 28 milyon 690 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.   ***  İnönü Üniversitesinde ‘50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' başladı.    *** Malatya‘da başlayan kar yağışı kent genelinde etkili oldu.  ***  İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Öğrenci Sağlığı ve İlk Yardım konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaaddin Polat katıldı. ***  Malatya'da buzlanan yolda kayarak devrilen bebek bezi yüklü kamyonun sürücüsü yaralandı.   ***   İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, Kasap Pazarı, Sebze Pazarı ve Mısır Çarşısında bulunan esnafları ziyaret etti. Ekinci, “İsraf haramdır diyorlar ama en çok israfı Malatya'da bunlar yapıyor, yalan söylüyorlar” dedi.    ***    AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder 28 Şubat ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu millete pranga vurmak istediler. Onlara göre bin yıl sürecekti ama Rabbime hamd olsun bu millet 3 yıl sonra yeniden demokrasiye geçti. Hem bu millete hem de adalete karşı hesap verdiler” dedi. ***  Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya şubesinde Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.    *** AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ile birlikte Malatya'nın renkli siması namıdiğer Mercedes Kadir olan Fatih Kaydı ve ailesini ziyaret etti.   ***   Malatya'da polis ekipleri tarafından yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma Dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi.  *** Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde penaltılar sonucu Göztepe'yi eleyerek adını yarı finale yazdıran Yeni Malatyaspor'da büyük sevinç hakim.

  

2_27

KUPADA YARI FİNALİN ADI:SARI KIRMIZI...

Spor Toto Süper Lig'de 5 haftadır galibiyet alamayan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda moral buldu. Tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkan Doğunun Kaplanları, 1-0'ın rövanşında Göztepe'ye İzmir'de 90 dakikalık normal sürede aynı skorla kaybetti. Uzatmalarda tabela değişmeyince seri penaltılara geçildi. Ege ekibinden Titi topu direğe nişanladı. 5 atışın hepsini de gole çeviren Malatya temsilcisi 5-3'lük, toplamda 5-4'lük neticeyle yarı finalde renktaşlarından Galatasaray ile eşleşti. Sarı-Siyah-Kırmızılılar şimdiden, 32 yıllık kulüp mazisinin en iyi başarısını elde etti.

ÜÇ AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ

 İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin biri koordinatör, ikisinin ise proje ortağı olduğu üç Avrupa Birliği projesiyle ilgili basına bilgi verildi. 

28 ŞUBAT MAĞDURU O GÜNLERİ ANLATTI

28 Şubat Postmodern Darbesi'nin mağdurlardan Zöhre Uçar, 28 Şubat öncesinde ve sonrasında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 

"BU MİLLETE PRANGA VURMAYA ÇALIŞTILAR"

 AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder 28 Şubat ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu millete pranga vurmak istediler. Onlara göre bin yıl sürecekti ama Rabbime hamd olsun bu millet 3 yıl sonra yeniden demokrasiye geçti. Hem bu millete hem de adalete karşı hesap verdiler” dedi. 

 

OCAK AYI İHRACATI 28 MİLYON DOLAR

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Malatya'nın Ocak ayında ihracatının 28 milyon 690 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. 

GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI BİRİNCİLİKTE YARIŞIYOR

İnönü Üniversitesinde ‘50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması' başladı.  

KENT BEYAZA BÜRÜNDÜ

Malatya‘da başlayan kar yağışı kent genelinde etkili oldu.

ÖĞRENCİ SAĞLIĞI VE İLK YARDIM NASIL OLMALI?

 İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Öğrenci Sağlığı ve İlk Yardım konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaaddin Polat katıldı. 

BUZLU YOL KAZAYA NEDEN OLDU

Malatya'da buzlanan yolda kayarak devrilen bebek bezi yüklü kamyonun sürücüsü yaralandı. 

"İSRAF HARAMDIR DİYORLAR, ASIL İSRAFI KENDİLERİ YAPIYORLAR"

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, Kasap Pazarı, Sebze Pazarı ve Mısır Çarşısında bulunan esnafları ziyaret etti. Ekinci, “İsraf haramdır diyorlar ama en çok israfı Malatya'da bunlar yapıyor, yalan söylüyorlar” dedi. 

"YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ"

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya şubesinde Tarım Gıda ve Hayvancılık Sektör Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 

"MERCEDES KADİR'E DESTEK OLACAĞIZ"

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ile birlikte Malatya'nın renkli siması namıdiğer Mercedes Kadir olan Fatih Kaydı ve ailesini ziyaret etti. 

SİKKE VE KOLYELER ELE GEÇİRİLDİ

Malatya'da polis ekipleri tarafından yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma Dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi.

YENİMALATYASPOR'DA BÜYÜK SEVİNÇ HAKİM

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde penaltılar sonucu Göztepe'yi eleyerek adını yarı finale yazdıran Yeni Malatyaspor'da büyük sevinç hakim.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!