dore okulları
Malatya
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2506.4
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66357$

Günün Özeti


Günün Özeti
26 Mart gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

 Malatya'da eğlence merkezi çıkışında iki kişi arasında yaşanan bıçakla kavgada 1 kişi yaralandı. Olay,Cezmi Kartay Caddesi üzerinde meydana geldi. *** Temeli 2018 yılının Ağustos ayında atılan Beydağı Tabiat Parkı 1. etap çalışmalarında sona gelindi. İnderesi bölgesinde 900 dönümlük alan üzerine kurulacak olan Beydağı Tabiat Parkının 1. etap çalışmaları 100 dönümlük alanı kapsıyor. ***  Son 4 günde 4.1 ve 4.5 şiddetinde depremin meydana geldiği Malatya'nın Arguvan ilçesinde incelemeler yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, depremlerin ardından yapılan tespitlerde 250 binada hasar belirlendiğini söyledi. *** Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Battalgazi İlçesi'nden bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde aktif olarak çalışmalar yaparak her yıl büyük oranda atıksuları arıtıyor. Şehrin nüfusunun artması ve her geçen gün artan su tüketimi ile oluşan atıksuların daha fazla arıtılması için toplam 11 ilçede atıksu arıtma tesisi kuruyor. *** İnönü Üniversitesi içerisinde yeni yapılan bisiklet yolu Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın katılımıyla test edildi. *** Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 42 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı. *** ‘Engelsiz İnönü' projesiyle engele dur diyen İnönü Üniversitesi örnek bir üniversite olma yolunda ilerliyor. *** Malatya'da şehitler için mevlit okutuldu, lokma ikramında bulunuldu. *** AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Ormaniçi, Pazarcık ve Balpınarı mahallelerine ziyaretlerde bulundu. Burada projelerini halka anlatan Sülük, “İstihdam artacak, gelir seviyesi yükselecek” dedi. ***  Malatya İŞKUR Müdürlüğü'nün işbirliği ile yürütülmekte olan “İŞKUR İş Kulüpleri” projesi kapsamında Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde ‘İŞKUR İş Kulübü' açıldı. *** Malatya İŞKUR Müdürlüğü'nün işbirliği ile yürütülmekte olan “İŞKUR İş Kulüpleri” projesi kapsamında Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde ‘İŞKUR İş Kulübü' açıldı. *** AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "Bu seçimde cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde çıkması gerekiyor" dedi. *** Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Malatyalılarla buluşturulan “Ziyafet Sofrası” adlı tiyatro oyunu seyircilerin büyük takdirini aldı. *** Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yurt dışı vize işlemlerinin artık Malatya'da da yapılabileceğini müjdeledi.  ***Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Bizim yolumuz ince, uzun ve meşakkatli. Biz gece gündüz gideceğiz, bu memleketin ve bu memlekette yaşayanlara en güzel şekilde hizmet sunmak için gideceğiz" dedi. *** İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, seçim gezileri kapsamında Malatya Park AVM, Hanımı Çiftliği, Zafer ve Göztepe Mahallelerinde esnaf ziyareti yaptı, halkın sorununu dinledi. 

2

 

 KAVGADA BIÇAKLAR KONUŞTU

 Malatya'da eğlence merkezi çıkışında iki kişi arasında yaşanan bıçakla kavgada 1 kişi yaralandı. Olay,Cezmi Kartay Caddesi üzerinde meydana geldi.  

POLAT: "MALATYA'YA BAMBAŞKA HAVA KATACAK"

Temeli 2018 yılının Ağustos ayında atılan Beydağı Tabiat Parkı 1. etap çalışmalarında sona gelindi. İnderesi bölgesinde 900 dönümlük alan üzerine kurulacak olan Beydağı Tabiat Parkının 1. etap çalışmaları 100 dönümlük alanı kapsıyor. 

VALİ BARUŞ: 250 BİNADA HASAR MEYDANA GELDİ

Son 4 günde 4.1 ve 4.5 şiddetinde depremin meydana geldiği Malatya'nın Arguvan ilçesinde incelemeler yapan Malatya Valisi Aydın Baruş, depremlerin ardından yapılan tespitlerde 250 binada hasar belirlendiğini söyledi. 

HER İLÇEYE ATIK SU ARITMA TESİSLERİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Battalgazi İlçesi'nden bulunan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde aktif olarak çalışmalar yaparak her yıl büyük oranda atıksuları arıtıyor. Şehrin nüfusunun artması ve her geçen gün artan su tüketimi ile oluşan atıksuların daha fazla arıtılması için toplam 11 ilçede atıksu arıtma tesisi kuruyor.

REKTÖR KIZILAY: HERKES BİSİKLETE BİNMELİ

İnönü Üniversitesi içerisinde yeni yapılan bisiklet yolu Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın katılımıyla test edildi.  

ARANAN 42 KİŞİ YAKALANDI

Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 42 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı. 

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ENGELLERE DUR DİYOR

‘Engelsiz İnönü' projesiyle engele dur diyen İnönü Üniversitesi örnek bir üniversite olma yolunda ilerliyor.  

MALATYALI 178 ŞEHİT İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Malatya'da şehitler için mevlit okutuldu, lokma ikramında bulunuldu. 

SÜLÜK: TİCARETİN ARTMASIYLA GELİR SEVİYESİ ARTACAK

AK Parti Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Ormaniçi, Pazarcık ve Balpınarı mahallelerine ziyaretlerde bulundu. Burada projelerini halka anlatan Sülük, “İstihdam artacak, gelir seviyesi yükselecek” dedi. 

İŞKUR İŞ KULÜBÜ AÇILDI

Malatya İŞKUR Müdürlüğü'nün işbirliği ile yürütülmekte olan “İŞKUR İş Kulüpleri” projesi kapsamında Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde ‘İŞKUR İş Kulübü' açıldı. 

KAHTALI: CUMHUR İTTİFAKI GÜÇLÜ OLMALI

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "Bu seçimde cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı'nın güçlü bir şekilde çıkması gerekiyor" dedi. 

ZİYAFET SOFRASI TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Malatyalılarla buluşturulan “Ziyafet Sofrası” adlı tiyatro oyunu seyircilerin büyük takdirini aldı. 

FENDOĞLU: VİZE İŞLEMLERİ MALATYA'DA DA YAPILACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yurt dışı vize işlemlerinin artık Malatya'da da yapılabileceğini müjdeledi. 

GÜRKAN: BU MEŞAKKATLİ YOLDA GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Bizim yolumuz ince, uzun ve meşakkatli. Biz gece gündüz gideceğiz, bu memleketin ve bu memlekette yaşayanlara en güzel şekilde hizmet sunmak için gideceğiz" dedi. 

EKİNCİ: HATA YENİ BİR EKİPLE TELAFİ EDİLİR

İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ali Ekinci, seçim gezileri kapsamında Malatya Park AVM, Hanımı Çiftliği, Zafer ve Göztepe Mahallelerinde esnaf ziyareti yaptı, halkın sorununu dinledi. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!