dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2405.5
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63809.03$

Günün Özeti


Günün Özeti
04.05.2019 gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.31'de yerin 9.4 km derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. ***  31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur ittifakının Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Selahattin Gürkan, her kesimden oy alarak AK Parti'nin en fazla oy alan 3 kenti içerisinde yer aldı. ***   Malatya Galericiler Sitesindeki esnaflar 2. el araba satışlarının durma noktasına geldiğini ifade ederek, piyasanın hareketlenmesinin kayısının durumuna bağlı olduğunu söylediler. *** 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin yankıları devam ederken, MHP Lideri Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı 'yeni seçim önerisi' de konuşulmaya başlandı. Seçim sonucu henüz netleşmeyen İstanbul ve Ankara'nın ilçelerinde Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti ve MHP'nin kazanması yeni bir sorunu da beraberinde getirdi.  ***  Malatya'da yapılan itirazın ardından Hekimhan ilçesinde oylar, Akçadağ ilçesinde ise geçersiz oylar yeniden sayıldı. Yapılan sayımlar seçim sonuçlarını değiştirmedi. ***  Malatya'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi gözaltına alındı.Olayda 4 adette silah ele geçirildi. ***   Malatya'nın Arapgir ilçesi Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yarınki Arapgir buluşmasına tüm Arapgirlileri davet etti. *** Malatya'da “Farklı Olanla Birlikte Yaşamak” kapsamında 8 bin 455 öğrenciye engellilik bilinci aşılandı.*** 5.Ulusal Arguvan Sempozyumu, İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Sempozyumda Arguvan kültürünün yanı sıra türküleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. ***  İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen ‘Uyuma' uygulaması ile vatandaşlar tek tuşla uyuşturucu tacirlerini ihbarda bulunabilecek. ***   Sözleşmesi sezon sonu bitecek Evkur Yeni Malatyaspor'un tecrübeli futbolcusu Adem Büyük, yönetimden teklif olduğunu ancak şu an konuşmanın doğru olmadığını söyledi. ***  Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor bu maçın hazırlıkları devam ederken, kupa maçında sakatlanan defans oyuncusu Mustafa Akbaş'ın ayak parmağında kırık tespit edildiği belirtildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

BAHÇELİ: "BÜYÜKŞEHİRLERİ SEÇELİM, O DA İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINI SEÇSİZ"

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin yankıları devam ederken, MHP Lideri Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı 'yeni seçim önerisi' de konuşulmaya başlandı. Seçim sonucu henüz netleşmeyen İstanbul ve Ankara'nın ilçelerinde Cumhur İttifakı'nın ortakları AK Parti ve MHP'nin kazanması yeni bir sorunu da beraberinde getirdi.

 

KOMŞUDAKİ DEPREMLE SALLANDIK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.31'de yerin 9.4 km derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. 

GÜRKAN BÜYÜK DESTEK ALDI

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur ittifakının Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Selahattin Gürkan, her kesimden oy alarak AK Parti'nin en fazla oy alan 3 kenti içerisinde yer aldı. 

PİYASANIN HAREKETLENMESİ KAYISIYA BAĞLANIYOR

Malatya Galericiler Sitesindeki esnaflar 2. el araba satışlarının durma noktasına geldiğini ifade ederek, piyasanın hareketlenmesinin kayısının durumuna bağlı olduğunu söylediler. 

YENİDEN SAYILAN OYLAR SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

Malatya'da yapılan itirazın ardından Hekimhan ilçesinde oylar, Akçadağ ilçesinde ise geçersiz oylar yeniden sayıldı. Yapılan sayımlar seçim sonuçlarını değiştirmedi. 

 

KURU KAYISIDA 8 AYDA 190 MİLYON 408 BİN DOLARLIK İHRACAT

Malatya'dan geçtiğimiz Mart ayında yapılan kuru kayısı ihracatının 8 bin 386 ton ile 20 milyon 547 dolar tutarında olduğu açıklandı. 

 

ŞEHRİN ORTASINDA SİLAH SESLERİ

Malatya'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi gözaltına alındı.Olayda 4 adette silah ele geçirildi. 

ARAPGİR'DE BİRLİK VE BERABERLİK BULUŞMASI YAPILACAK

Malatya'nın Arapgir ilçesi Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yarınki Arapgir buluşmasına tüm Arapgirlileri davet etti. 

ÖĞRENCİLERE ENGELLİLİK BİLİNCİ AŞILANDI

Malatya'da “Farklı Olanla Birlikte Yaşamak” kapsamında 8 bin 455 öğrenciye engellilik bilinci aşılandı.

5. ULUSAL ARGUVAN SEMPZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

5.Ulusal Arguvan Sempozyumu, İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Sempozyumda Arguvan kültürünün yanı sıra türküleri kapsamlı bir şekilde ele alındı. 

VATANDAŞLAR TEK TUŞLA ZEHİR TACİRLERİNİ İHBAR EDECEK

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen ‘Uyuma' uygulaması ile vatandaşlar tek tuşla uyuşturucu tacirlerini ihbarda bulunabilecek. 

 

BÜYÜK: YOĞUN BİR TEMPOYA GİRECEĞİZ

Sözleşmesi sezon sonu bitecek Evkur Yeni Malatyaspor'un tecrübeli futbolcusu Adem Büyük, yönetimden teklif olduğunu ancak şu an konuşmanın doğru olmadığını söyledi. 

RAVCI: GÜÇLÜ RAKİBİMİZDEN PUAN ALMAK İSTİYORUZ

Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor bu maçın hazırlıkları devam ederken, kupa maçında sakatlanan defans oyuncusu Mustafa Akbaş'ın ayak parmağında kırık tespit edildiği belirtildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!