dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2409.8
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63444.45$

Günün Özeti


Günün Özeti
08.04.2019 Gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

2 Haziran'da 3 mahallede oylar yeniden kullanılacak. ***  CHP, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde geçersiz sayılan oyların tekrar incelenmesi için YSK'ya başvurdu. ***  Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Doğanşehir İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Kadılı Mahallesi muhtarlığına seçilen Hüseyin Arslan'ın 2016'da meslekten ihraç edildiği ve sanık sıfatıyla İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı bilgisine ulaşıldığını belirterek YSK'den görüş istedi.***  31 Mart yerel seçimlerinde mahallelerde seçilen muhtarlar mazbatalarını alarak görevlerine başladı. *** 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'den Arguvan Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Mehmet Kızıldaş, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. ***  Afganistanlı Ojran Arab'a ülkesinde 3 yıl önce talasemi teşhisi konuldu. Ülkesinde tedaviye başlayan Ojran, tedavi yetersiz kalınca Türkiye'ye geldi. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilen Afgan çocuk, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından tedaviye alındı. 3 yıldır başarılı bir şekilde tedavisine devam edilen Ojran'a son olarak ise oldukça zorlu ve başarılı geçen ameliyatla ilik nakli gerçekleştirildi. ***  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye çalışanları ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Güder, “Biz buraya insanlara hizmet etmeye geldik, hizmetkar olmaya geldik” dedi. ***  MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Eskişehir 'de, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Türkiye Kupası Skeet Yarışması Final Atışlarını izledi. ***  Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıldönümü dolayısıyla Malatya Park AVM'de açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ***Malatya-Adıyaman karayolunda bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Öte yandan havanın yağışlı olmasından kaynaklanan 2 ayrı kaza daha meydana geldi. Neyse ki kazalarda can kaybı yok.***  Balık sezonunun sonlarına doğru Malatya Balık Pazarı'nda çeşitlilik azalırken, fiyatlarda artış meydana geldi *** Malatya'da evde beslediği köpeğin gözüne deodorant sıkarak bu anları sosyal medya hesabından “Allah'ım neden bu kadar geri zekalılar” notuyla paylaşan şahıs büyük tepki gördü. *** Süper Lig'in 27. haftasında Yeni Malatyaspor, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarısiyahlı ekibin başkanı Adil Gevrek, “Biz buraya en kötü 1 puan almak için gelmiştik. İlk yarı takımımız iyi oynadı. Salı günü bir kupa maçı oynamıştı. Bugün penaltı vardı, bunları tartışmak istemiyorum. Takım olarak ilk yarı iyiydik, ikinci yarı biraz kötü oynadık. Sağlık olsun. Biz artık önümüzdeki maçlara bakmamız lazım” diye konuştu.*** 

 

2

YENİDEN SANDIK BAŞINA GİDECEKLER

2 Haziran'da 3 mahallede oylar yeniden kullanılacak. 

CHP YSK'YA BAŞVURDU

CHP, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde geçersiz sayılan oyların tekrar incelenmesi için YSK'ya başvurdu. 

FETÖ SANIĞI MAZBATA ALAMAYACAK

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Doğanşehir İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Kadılı Mahallesi muhtarlığına seçilen Hüseyin Arslan'ın 2016'da meslekten ihraç edildiği ve sanık sıfatıyla İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı bilgisine ulaşıldığını belirterek YSK'den görüş istedi.

MALATYA GENELİNDE 717 MUHTAR MAZBATASINI ALDI

31 Mart yerel seçimlerinde mahallelerde seçilen muhtarlar mazbatalarını alarak görevlerine başladı. 

KIZILDAŞ: HİZMETLERE HİZMET EKLEYECEĞİZ

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'den Arguvan Belediye Başkanlığını yeniden kazanan Mehmet Kızıldaş, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. 

5 YAŞINDAKİ OJRAN TÖTM'DE ŞİFA BULDU

Afganistanlı Ojran Arab'a ülkesinde 3 yıl önce talasemi teşhisi konuldu. Ülkesinde tedaviye başlayan Ojran, tedavi yetersiz kalınca Türkiye'ye geldi. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilen Afgan çocuk, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından tedaviye alındı. 3 yıldır başarılı bir şekilde tedavisine devam edilen Ojran'a son olarak ise oldukça zorlu ve başarılı geçen ameliyatla ilik nakli gerçekleştirildi. 

GÜDER: İNSANLARA HİZMET İÇİN GELDİK

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, belediye çalışanları ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Güder, “Biz buraya insanlara hizmet etmeye geldik, hizmetkar olmaya geldik” dedi. 

 ÇINAR: ÇIRMIKTI YENİ PROJELERİMİZLE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mollakasım Mahallesi sakinleri ve esnafları ziyaret ederek, Çırmıktı ve Gündüzbey'in ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlayacak yeni projeler hakkında bilgiler paylaştı. 

 FENDOĞLU SKEET YARIŞMASINI İZLEDİ

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Eskişehir 'de, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Türkiye Kupası Skeet Yarışması Final Atışlarını izledi. 

SERGİ 3 GÜN AÇIK KALACAK

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıldönümü dolayısıyla Malatya Park AVM'de açılan sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

KAYGANLAŞAN YOLLAR KAZALARA NEDEN OLDU

Malatya-Adıyaman karayolunda bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Öte yandan havanın yağışlı olmasından kaynaklanan 2 ayrı kaza daha meydana geldi. Neyse ki kazalarda can kaybı yok.

ÇEŞİTLİLİK AZALIRKEN FİYATLAR ARTTI

Balık sezonunun sonlarına doğru Malatya Balık Pazarı'nda çeşitlilik azalırken, fiyatlarda artış meydana geldi 

"ALLAH'IM NEDEN BU KADAR GERİ ZEKALILAR"

Malatya'da evde beslediği köpeğin gözüne deodorant sıkarak bu anları sosyal medya hesabından “Allah'ım neden bu kadar geri zekalılar” notuyla paylaşan şahıs büyük tepki gördü. 

 GEVREK: HAKEMİN YAPTIĞI HAREKET DOĞRU DEĞİL

Süper Lig'in 27. haftasında Yeni Malatyaspor, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarısiyahlı ekibin başkanı Adil Gevrek, “Biz buraya en kötü 1 puan almak için gelmiştik. İlk yarı takımımız iyi oynadı. Salı günü bir kupa maçı oynamıştı. Bugün penaltı vardı, bunları tartışmak istemiyorum. Takım olarak ilk yarı iyiydik, ikinci yarı biraz kötü oynadık. Sağlık olsun. Biz artık önümüzdeki maçlara bakmamız lazım” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!