dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2296.2
  • BIST
    8997
  • BTC
    70550$

Günün Özeti


Günün Özeti
15.04.2019 Gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. *** Malatya'da kavga eden iki grubu ayırmaya çalışan polis ekiplerine ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, 10'a yakın kişi gözaltına alındı. ***  Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma Komisyonu toplantısı düzenlendi. ***   Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi'ne ait Asfalt Plenti, Konkasör Tesisi ve ardından da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bulunan atölyelerde incelemede bulundu. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Geçmişten gelen sağlam kadim bir medeniyetine sahip Yeşilyurt'umuzun tarihsel ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmak, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmek, turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla Yeşilyurt'un öz kimliğine değer katacak farklı temalı müzelerin kurulması için çalışmalarımıza hız verdik” diye konuştu. *** Malatya'da Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.  *** Malatya'da 20 yaşındaki genç dayısından habersiz aldığı araç ile kaza yaptı. Kazada sürücü yaralandı. ***Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya için sel uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, Malatya'da yarın şiddetli yağış beklendiği belirtilerek, sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulunuldu. ***  Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Gaziantep karayolu üzerinde takla atan otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. ***  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile bombalı suikast sonucu 1978 yılında gelini ve torunlarıyla hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. *** MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından yapılan israfı önleme ve etkin yönetime ilişkin uygulamaların takdire şayan olduğunu ifade ederek Cumhur İttifakı'nın adayı olan Gürkan'ın her zaman destekçisi olacaklarını vurguladı. *** Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları bünyesinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri Kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünler Malatya'da görücüye çıkıyor. 

  

2

MALATYA 4.5 ŞİDDETİNDE SALLANDI

Malatya Arguvan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4,5 şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. 

KAVGADA POLİSLERE DE ATEŞ AÇILDI

Malatya'da kavga eden iki grubu ayırmaya çalışan polis ekiplerine ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, 10'a yakın kişi gözaltına alındı. 

VALİ BARUŞ: ÜNİVERSİTELER DAHA GÜVENLİ OLACAK 

Malatya Valisi Aydın Baruş başkanlığında Üniversitelerde Huzur ve Güveni Artırma Komisyonu toplantısı düzenlendi. 

GÜDER: EN İYİ HİZMETİ SUNMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi'ne ait Asfalt Plenti, Konkasör Tesisi ve ardından da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bulunan atölyelerde incelemede bulundu.  

ÇINAR: YEŞİLYURT MÜZELER KENTİ OLACAK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Geçmişten gelen sağlam kadim bir medeniyetine sahip Yeşilyurt'umuzun tarihsel ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmak, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmek, turizm potansiyelini hareketlendirmek amacıyla Yeşilyurt'un öz kimliğine değer katacak farklı temalı müzelerin kurulması için çalışmalarımıza hız verdik” diye konuştu. 

MALATYA BAROSUNUN ACI KAYBI

Malatya Barosunun tanınan avukatlarından Bayram Özcan hayatını kaybetti.  

BARUŞ: TURİZM ÜLKELERİN EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAKLARINDANDIR

Malatya'da Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. 

ARABA MERAKI CANINDAN EDECEKTİ

Malatya'da 20 yaşındaki genç dayısından habersiz aldığı araç ile kaza yaptı. Kazada sürücü yaralandı. 

YARIN ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE SEL BEKLENİYOR

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya için sel uyarısı yapıldı. Yapılan açıklamada, Malatya'da yarın şiddetli yağış beklendiği belirtilerek, sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulunuldu.  

OTOMOBİL TAKLA ATTI

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Gaziantep karayolu üzerinde takla atan otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. 

SADIKOĞLU: ÖZAL VE FENDOĞLU'NU RAHMETLE ANIYORUM

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile bombalı suikast sonucu 1978 yılında gelini ve torunlarıyla hayatını kaybeden Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Milletvekili Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

FENDOĞLU: DOĞRU ADAY OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından yapılan israfı önleme ve etkin yönetime ilişkin uygulamaların takdire şayan olduğunu ifade ederek Cumhur İttifakı'nın adayı olan Gürkan'ın her zaman destekçisi olacaklarını vurguladı. 

KİRAZ:MECLİS ÜYESİ SAYIMIZ 11 OLDU 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz parti binasında yaptığı basın toplantısında partinin Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerini tanıttı.  

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENECEK

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları bünyesinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri Kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen ürünler Malatya'da görücüye çıkıyor. 

ROBİN YALÇIN TRANSFER OLDU

Evkur Yeni Malatyaspor'un, sessiz sedasız Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği Robin Yalçın, Rize'de güzel günler geçirdiğini fakat futbolda bazen böylesine değişikliklerin yaşandığını dile getirdi. Bundan sonra Evkur Yeni Malatyaspor'un başarısı için ter dökecek olan Robin Yalçın'ın, takım halinde takımı zirveye yaklaştırmaya çalışacaklarını belirtti. 

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da haftalar sonra gelen liderliğin sevinci yaşanıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!