dore okulları
Malatya
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2408.9
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63587.47$

Günün Özeti


Günün Özeti
21.04.2019 Gününün ön çıkan haberlerini derledik
Narin

Malatya'da arızalanan otobüsü tamir eden 3 kişi krikoların kayması sonucu oluşan kazada otobüsün altında kaldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. ***Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) yetkililerinden alınan bilgiye göre kaza sonrası tren istasyonunda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bugün enkaz kaldırma işleminde tüm vagonlar olay yerinin yanındaki boş araziye taşınmaya başlandı. Hekimhan istasyonunda 30 vagonun kaldırılmasının ise yaklaşık 3 gün süreceği belirtildi. Öte yandan Milletvekili Fendoğlu kaza yerinde incelemelerde bulundu*** Mehmet Kurdaş Kastamonu doğumlu bir fotoğrafçı. İlk orta ve lise eğitimini Kastamonu'da alan Kurdaş Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olmuş....*** Malatya'da silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi hafif şekilde yaralandı. ***   Malatya'nın yanı sıra çevre illerin kültürlerinin de yansıdığı yemekler arasında kağıt kebabı, patlıcan tava, geleli kebap, patlıcan parmak kebabı, güveç, tereyağlı domatesli kebap, kuzu tandır, kaburga dolma ve kuzu dolma, Malatya tava, sac kavurma, iç pilavı, patlıcan oturtma, kuzu inci ve erişte pilavı yer alıyor. Yapımı oldukça meşakkatli olan yemekler tadının yanında görünümüyle de dışarıdan gelen her insanı kendine çekiyor. ***  Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu gençlerle bir araya geldi. ***  Malatya'da 12 Nisan'da basında çıkan ‘römork hırsızlığı' konulu haber ile ilgili açıklama yapan Erdal Kınay isimli şahıs haberin asılsız olduğunu ve kendine yöneltilen suçlamaların gerçek olmadığını iddia etti. *** Malatya'nın Akçadağ ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı kayısı üreticisini düşündürüyor. *** Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup'ta Malatya Yeşilyurt Belediyespor, deplasmanda Erzincan temsilcisi Ulalar Belediyesi Gençlik ve Spor'u 5-0 mağlup etti. ***   Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6 yataklı yanık ünitesi, bölgedeki il ve ilçelerden yüzlerce hastaya hizmet veriyor. *** Malatya Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Buluşması" Kapsamında  beşincisi düzenlenen programa konuk olarak Battalgazī Belediye Başkanı  Osman GÜDER katıldı. ***  Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi Play-Off Grubunda oynanan son hafta maçında Arguvan Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Malatya İdmanyurdu şampiyon oldu. 

 2

TAMİR USTALARI OTOBÜSÜN ALTINDA KALDI

Malatya'da arızalanan otobüsü tamir eden 3 kişi krikoların kayması sonucu oluşan kazada otobüsün altında kaldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

FACİADAN DÖNDÜLER 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) yetkililerinden alınan bilgiye göre kaza sonrası tren istasyonunda enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bugün enkaz kaldırma işleminde tüm vagonlar olay yerinin yanındaki boş araziye taşınmaya başlandı. Hekimhan istasyonunda 30 vagonun kaldırılmasının ise yaklaşık 3 gün süreceği belirtildi. Öte yandan Milletvekili Fendoğlu kaza yerinde incelemelerde bulundu.

HER FOTOĞRAF YENİ HİKAYEDİR

Mehmet Kurdaş Kastamonu doğumlu bir fotoğrafçı. İlk orta ve lise eğitimini Kastamonu'da alan Kurdaş Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olmuş. 

SİLAHLI SALDIRID 2 KİŞİ YARALANDI

Malatya'da silahlı saldırıya uğrayan 2 kişi hafif şekilde yaralandı. 

DÜNYA KAYISIDAN SONRA BU LEZZETLERLE MALATYA'YI TANIYOR

Malatya'nın yanı sıra çevre illerin kültürlerinin de yansıdığı yemekler arasında kağıt kebabı, patlıcan tava, geleli kebap, patlıcan parmak kebabı, güveç, tereyağlı domatesli kebap, kuzu tandır, kaburga dolma ve kuzu dolma, Malatya tava, sac kavurma, iç pilavı, patlıcan oturtma, kuzu inci ve erişte pilavı yer alıyor. Yapımı oldukça meşakkatli olan yemekler tadının yanında görünümüyle de dışarıdan gelen her insanı kendine çekiyor. 

SADIKOĞLU: AVRUPALILARDAN DAHA ZEKİ İNSANLARIMIZ VAR

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu gençlerle bir araya geldi.

ERDAL KINAY: RÖMORK HIRSIZI DEĞİLİM

Malatya'da 12 Nisan'da basında çıkan ‘römork hırsızlığı' konulu haber ile ilgili açıklama yapan Erdal Kınay isimli şahıs haberin asılsız olduğunu ve kendine yöneltilen suçlamaların gerçek olmadığını iddia etti.  

YÜKSEK KESİMLERDE NİSAN SÜRPRİZİ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı kayısı üreticisini düşündürüyor. 

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR GRUBUNDA BİRİNCİ OLDU

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. Grup'ta Malatya Yeşilyurt Belediyespor, deplasmanda Erzincan temsilcisi Ulalar Belediyesi Gençlik ve Spor'u 5-0 mağlup etti. 

HARMA: YANIK ÜNİTESİNDE 700'E YAKIN HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6 yataklı yanık ünitesi, bölgedeki il ve ilçelerden yüzlerce hastaya hizmet veriyor.  

BİRLİK VE BERABERLİK BULUŞMASI

Malatya Gençlik Federasyonu tarafından düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Buluşması" Kapsamında  beşincisi düzenlenen programa konuk olarak Battalgazī Belediye Başkanı  Osman GÜDER katıldı.

ŞAMPİYON: MALATYA İDMANYURDU

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi Play-Off Grubunda oynanan son hafta maçında Arguvan Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Malatya İdmanyurdu şampiyon oldu. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!