dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2489.0
  • BIST
    9524.05
  • BTC
    61489.99$

Günün Özeti


Günün Özeti
29.04.2019 gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Başkan Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde en fazla oyu alan ilk beş sıradaki büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına ödül verdi. Buna göre büyükşehirlerde ilk 5 sırada yer alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay (Yüzde 70,53), Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan (Yüzde 68,47) , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör (Yüzde 67,60), Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce (Yüzde 65,04) ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu (Yüzde 64,61) ödül aldı. ***  Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük açıklamasında yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade ederek, "Keşke seçimi kaybetseydim de bu olay yaşanmasaydı" dedi. ***  İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanlığınca yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) 28 Nisan 2019 tarihinde, yurt dışında on ve yurt içinde 12 merkezde olmak üzere toplam 22 merkezde gerçekleştirildi. ***  Malatya'da kayısı bahçesinde 22 yaşındaki bir genç pompalı tüfekle ateş açılması sonucu ölmüş olarak bulundu. Polis ilk bulgulara göre şahsın intihar etmiş olabileceğini değerlendiriyor. ***  Adıyaman-Malatya karayolu iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 aylık bir bebek hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. ***   Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan Diri ailesinin tek geçim kaynağı olan 2 inek hırsızlar tarafından çalındı. ***  Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi ve Levent Kanyonunun Milli Park olarak kabul edilmesi amacıyla Levent Vadisi Ön Etüt ve Envanter Çalışması Projesi kapsamında bölgede incelemelerde bulunuldu. ***  İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyesi Süleyman Sefa Temel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenen 6. Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Yarışması'nda Bireysel Kategoride 1'inci oldu. İnönü Üniversitesi Bisiklet Takımı, takım kategorisinde ise 2'nci olmayı başardı. ***  Başkan Çınar, komisyonlardan gelecek raporlar ışığında sorun ve talepleri daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturup, kalıcı hizmetlerin sayısını artıracaklarını saçıkladı. ***   Şanlıurfa'da trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki çocuğun organları 5 kişiye umut oldu. ***  Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Kültür AŞ tarafından organize edilen 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının resmi açılış töreni bugün yapıldı. ***   Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tahtalı Hamam Müzesini açıldığı günden bu güne kadar yaklaşık 50 bin kişinin gezdiği açıklandı. ***Malatya Ticaret Borsası yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. 

  2

 

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN GÜRKAN'A ÖDÜL

Başkan Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde en fazla oyu alan ilk beş sıradaki büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına ödül verdi. Buna göre büyükşehirlerde ilk 5 sırada yer alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay (Yüzde 70,53), Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan (Yüzde 68,47) , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör (Yüzde 67,60), Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce (Yüzde 65,04) ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu (Yüzde 64,61) ödül aldı.

MİKAİL SÜLÜK: KEŞKE BU ACI OLMASAYDI VE SEÇİMİ KAYBETSEYDİM

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük açıklamasında yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü içinde olduğunu ifade ederek, "Keşke seçimi kaybetseydim de bu olay yaşanmasaydı" dedi.  

YABANCI ÖĞRENCİLER ALDIKLARI PUANLARLA KAYIT HAKKI ELDE EDECEK

İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Başkanlığınca yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) 28 Nisan 2019 tarihinde, yurt dışında on ve yurt içinde 12 merkezde olmak üzere toplam 22 merkezde gerçekleştirildi.

CANSIZ BEDENİ BULUNAN GENCİN ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRLIYOR

Malatya'da kayısı bahçesinde 22 yaşındaki bir genç pompalı tüfekle ateş açılması sonucu ölmüş olarak bulundu. Polis ilk bulgulara göre şahsın intihar etmiş olabileceğini değerlendiriyor. 

FECİ KAZADA 4 AYLIK BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Adıyaman-Malatya karayolu iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 aylık bir bebek hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.  

İNEKLERİ İLE BİRLİKTE UMUTLARI DA GİTTİ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan Diri ailesinin tek geçim kaynağı olan 2 inek hırsızlar tarafından çalındı. 

LEVENT VADİSİ MİLLİ PARK OLUYOR

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Levent Vadisi ve Levent Kanyonunun Milli Park olarak kabul edilmesi amacıyla Levent Vadisi Ön Etüt ve Envanter Çalışması Projesi kapsamında bölgede incelemelerde bulunuldu. 

DAĞ BİSİKLETİ TAKIMI ODTÜ'DE 1'İNCİ

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyesi Süleyman Sefa Temel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) düzenlenen 6. Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Yarışması'nda Bireysel Kategoride 1'inci oldu. İnönü Üniversitesi Bisiklet Takımı, takım kategorisinde ise 2'nci olmayı başardı. 

ÇINAR: MAHALLE KOMİSYONUYLA İLETİŞİM AĞI KURACAĞIZ

Başkan Çınar, komisyonlardan gelecek raporlar ışığında sorun ve talepleri daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturup, kalıcı hizmetlerin sayısını artıracaklarını saçıkladı. 

OTOMOBİLİN REFÜJE ÇARPMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI

Malatya'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil refüje çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı. 

13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Şanlıurfa'da trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki çocuğun organları 5 kişiye umut oldu. 

GÜRKAN: İKİ KURUŞUM VARSA BİR KURUŞUNA KİTAP ALIRDIM

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Kültür AŞ tarafından organize edilen 8. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının resmi açılış töreni bugün yapıldı.  

50 BİN ZİYARETÇİSİ OLAN MÜZE İLGİ TOPLUYOR

Battalgazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tahtalı Hamam Müzesini açıldığı günden bu güne kadar yaklaşık 50 bin kişinin gezdiği açıklandı. 

ÖZCAN: SİZDEN GÜZEL BİR HABER BEKLİYORUZ

Malatya Ticaret Borsası yönetimi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!