dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2326.3
  • BIST
    9117.07
  • BTC
    70104.96$

Günün Özeti


Günün Özeti
30 Nisan gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Turgut Özal Tıp Merkezinin bir organ nakli hastanesi haline geldiğini belirterek kemik iliği naklinde Türkiye'de 5'inci, kamu hastanelerinde ise 1'inci olduklarını söyledi. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ ‘Yeşil Gıda Soğuk Hava Deposu', ‘Yeşil Gıda Et-Süt İşleme Tesisleri', ‘Yeşil Gıda Seracılık' ve ‘Doğal Ürünler Pazarımız' ile çiftçimizi destekleyip, yerli ve milli üretimin daha fazla ön plana çıkması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Doğal su kaynakları ve verimli topraklarının yanı sıra çalışkan ve üretken insanlara sahip Yeşilyurt'umuzu yerli ve milli üretimde önde, örnek ilçe konumuna bu tür yatırımlarla ulaştıracağız” dedi.***  Evkur Yeni Malatyaspor'da Erol Bulut'un görevi bırakmasının ardından sezon sonuna kadar takımın başında kalacağı açıklanan Sportif Direktör Ali Ravcı, ilk sınavından başarıyla ayrıldı. ***  2013 yılından itibaren Türk Kızılay'ı Malatya Şube Başkanlığı görevini sürdüren Av. Umut Yalçın'ın Türk Kızılay Genel Merkezinde yapılan olağan genel kurulda Denetleme Kurulu Başkan Yardımcılığına seçilmesi ile boşalan şube başkanlığı görevine tüzük gereği yönetim kurulu üyesi Ramazan Soylu seçildi. ***  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 2019 yılı faaliyet programında yer alan, 27-29 Nisan 2019 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Spor Salonunda yapılan Okullar arası Gençler Spor Tırmanışı Türkiye Birinciliği Müsabakaları sona erdi. ***   Malatya Büyükşehir Belediyesi Özalper Semt Konağı'nca trikotaj ve mefruşat sergisi açıldı. ***  Malatya'da bir akar yakıt istasyonunda otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı. ***  Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Malatya'da Ramazan ayında pideye ve ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi. ***  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle ‘Uluslararası Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu' düzenlendi. ***  Malatya merkezli 5 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. ***  Malatya'nın Pütürge ilçesinde şarampole uçan otomobildeki sürücü hayatını kaybederken, eşi ise yaralandı. ***   Malatya Fırat Gençlik Merkezi ile Elazığ Gençlik Merkezi gönüllülerinden ortak etkinlik. 

 2

ERKURT: TÖTM ORGAN NAKLİ HASTANESİ HALİNE GELDİ

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Turgut Özal Tıp Merkezinin bir organ nakli hastanesi haline geldiğini belirterek kemik iliği naklinde Türkiye'de 5'inci, kamu hastanelerinde ise 1'inci olduklarını söyledi. 

ESKİ BAŞKAN KAZADA HAYATINI KAYBEDERKEN EŞİ YARALANDI

Malatya'nın Pütürge ilçesinde şarampole uçan otomobildeki sürücü hayatını kaybederken, eşi ise yaralandı.  

ÇINAR: YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMDE ÖRNEK ÜLKE OLACAĞIZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ ‘Yeşil Gıda Soğuk Hava Deposu', ‘Yeşil Gıda Et-Süt İşleme Tesisleri', ‘Yeşil Gıda Seracılık' ve ‘Doğal Ürünler Pazarımız' ile çiftçimizi destekleyip, yerli ve milli üretimin daha fazla ön plana çıkması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Doğal su kaynakları ve verimli topraklarının yanı sıra çalışkan ve üretken insanlara sahip Yeşilyurt'umuzu yerli ve milli üretimde önde, örnek ilçe konumuna bu tür yatırımlarla ulaştıracağız” dedi.

MALATYASPOR'DA SEVİNÇ HAKİM

Evkur Yeni Malatyaspor'da Erol Bulut'un görevi bırakmasının ardından sezon sonuna kadar takımın başında kalacağı açıklanan Sportif Direktör Ali Ravcı, ilk sınavından başarıyla ayrıldı. 

KIZILAY'DA KAN DEĞİŞİMİ

2013 yılından itibaren Türk Kızılay'ı Malatya Şube Başkanlığı görevini sürdüren Av. Umut Yalçın'ın Türk Kızılay Genel Merkezinde yapılan olağan genel kurulda Denetleme Kurulu Başkan Yardımcılığına seçilmesi ile boşalan şube başkanlığı görevine tüzük gereği yönetim kurulu üyesi Ramazan Soylu seçildi. 

SPOR TIRMANIŞI BİRİNCİLİĞİ MÜSABAKALARI...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 2019 yılı faaliyet programında yer alan, 27-29 Nisan 2019 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi Spor Salonunda yapılan Okullar arası Gençler Spor Tırmanışı Türkiye Birinciliği Müsabakaları sona erdi. 

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Özalper Semt Konağı'nca trikotaj ve mefruşat sergisi açıldı. 

KARŞIDAN KARŞIYA GEÇECEKTİ Kİ...

Malatya'da bir akar yakıt istasyonunda otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı.  

RAMAZAN'DA ZAM YOK 

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Malatya'da Ramazan ayında pideye ve ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi. 

KOÇ: HUZUR EVİNDE KALMA YAŞI 65 OLACAK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle ‘Uluslararası Sağlıklı Yaşlanma Sempozyumu' düzenlendi.  

KİRAZ: MUHTARLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz ve mahalle muhtarları CHP Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Kiraz, her zaman muhtarlar ile omuz omuza olacaklarını belirterek sorunları hep birlikte çözeceklerini söyledi.  

YAZAR EBUBEKİR SUBAŞI OKURLARIYLA BULUŞTU

 Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya İl Başkanlığı tarafından 3'üncüsü düzenlenen ‘Yazar-Okur' buluşmalarında Yazar Ebubekir Subaşı okurları ile buluştu. 

FETÖ/PDY SORUŞTURMASINDA 1 TUTUKLAMA 

Malatya merkezli 5 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

GENÇLER AYNI AMAÇLA BULUŞTU

Malatya Fırat Gençlik Merkezi ile Elazığ Gençlik Merkezi gönüllülerinden ortak etkinlik.  

ARAPGİRLİLER TÜRKÜYE DOYDU

Ankara Malatyalılar Derneği Halk Müziği Korosu Arapgir'de unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.  

GÜRKAN: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TOPLANTI DÜZENLEYECEĞİZ

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş beraberlerindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!