dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64066.537$

Günün Özeti


Günün Özeti
2 Mayıs gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da trafikte çıkan kavgada 3 kişinin saldırısına uğrayan sivil polis memurunun burnu kırıldı. ***  Malatya'da tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda Frig, Roma, Bizans dönemlerine ait 5 milyon TL değerinde 484 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.   ***   Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı bünyesinde, şiddet ve cinsel istismara maruz kalan kadın ve çocuklar ile yaşlılar gibi gruplara destek amacıyla hayata geçirilen ‘Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü' İstanbul, İzmir, Adana, Rize ve Samsun'dan sonra Malatya'da da faaliyete başladı.  ***    Malatya'da yağışlı geçen yılın ardından Çat Barajında su seviyesinin 85 milyon metreküp olduğu belirtildi. ***   Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ramazan fitresinin bedelinin 23 Türk Lirası olduğunu söyledi. Üsküdar'daki İslam Araştırmaları Merkezi'nde ana teması "Ramazan ve İnfak" olan 2019 yılı ramazan ayı bilgilendirme toplantısı düzenleyen Erbaş, insanları ihtiyaç sahiplerine yardım etme konusunda duyarlı olmaya çağırdı.***  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Her alanda örnek alınan ilçe hüviyetine ulaştırmaya çalıştığımız Yeşilyurt'umuzun deprem eğitiminde de marka olmasını sağlamak adına, bölgemizin en donanımlı teknik alt yapısına sahip Bilim Atölyesi ve Deprem Eğitim Simülasyon Merkezini ilçemize kazandıracağız. Yeşilyurt, bu dev eğitim yatırımıyla ülke çapında isminden söz ettirecektir” dedi.   ****   Malatya'da Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda üniversite-sanayi işbirliğine dayalı çalışmaların arttırılmasına karar verildi.  ***   Battalgazi Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda, Battalgazi Belediyesi'nin 2018 yılı kesin hesabı onaylandı.  ***   Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti. ***  Özel Bilge Olimpiyat Okulları tarafından gelenekselleşen 6. Matematik Olimpiyatları 27-28 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. ***   Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında 5 Mayıs Pazar günü deplasmanda Akhisarspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Sorumlu Ali Ravcı, "İyi de kötü de oynasalar bizim bütün oyuncularımız değerli, karakterli. Bizim onlara sonsuz bir güvenimiz var" dedi.   ***   Kaplan 44 Taraftarlar Derneği, Evkur Yeni Malatyaspor'un eski teknik direktörü Erol Bulut'a takıma bulunduğu katkıdan dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Bulut, Malatya'dan ayrılacak olmasının kendisini üzdüğünü belirtti.   ***

 2

 

ŞİDDETTE GELİNEN NOKTA: POLİS MEMURUNUN BURNUNU KIRDILAR

Malatya'da trafikte çıkan kavgada 3 kişinin saldırısına uğrayan sivil polis memurunun burnu kırıldı. 

KAÇAKÇILAR 484 PARÇA TARİHİ ESERLE YAKALANDILAR

Malatya'da tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda Frig, Roma, Bizans dönemlerine ait 5 milyon TL değerinde 484 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. 

KARABABA: MAĞDURLARA ADLİ SÜREÇTE DESTEK SAĞLANACAK

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı bünyesinde, şiddet ve cinsel istismara maruz kalan kadın ve çocuklar ile yaşlılar gibi gruplara destek amacıyla hayata geçirilen ‘Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü' İstanbul, İzmir, Adana, Rize ve Samsun'dan sonra Malatya'da da faaliyete başladı. 

ŞİRECİ ÇAT BARAJINDA 85 MİLYON METREKÜP SU BİRİKTİ

 Malatya'da yağışlı geçen yılın ardından Çat Barajında su seviyesinin 85 milyon metreküp olduğu belirtildi. 

2019 RAMAZAN FİTRE BEDELİ NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ramazan fitresinin bedelinin 23 Türk Lirası olduğunu söyledi. Üsküdar'daki İslam Araştırmaları Merkezi'nde ana teması "Ramazan ve İnfak" olan 2019 yılı ramazan ayı bilgilendirme toplantısı düzenleyen Erbaş, insanları ihtiyaç sahiplerine yardım etme konusunda duyarlı olmaya çağırdı. 

ÇINAR: BİLİM ATÖLYESİ VE DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILACAK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Her alanda örnek alınan ilçe hüviyetine ulaştırmaya çalıştığımız Yeşilyurt'umuzun deprem eğitiminde de marka olmasını sağlamak adına, bölgemizin en donanımlı teknik alt yapısına sahip Bilim Atölyesi ve Deprem Eğitim Simülasyon Merkezini ilçemize kazandıracağız. Yeşilyurt, bu dev eğitim yatırımıyla ülke çapında isminden söz ettirecektir” dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÇALIŞMALAR ARTACAK

Malatya'da Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda üniversite-sanayi işbirliğine dayalı çalışmaların arttırılmasına karar verildi.  

2018 YILI KESİN HESABI ONAYLANDI

Battalgazi Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında yapılan toplantıda, Battalgazi Belediyesi'nin 2018 yılı kesin hesabı onaylandı. 

KANADA BÜYÜKELÇİSİ: MALATYA'NIN GÜZELLİĞİ SÜRPRİZ OLDU

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Malatya Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti. 

MATEMATİK DAHİLERİ YARIŞTI

Özel Bilge Olimpiyat Okulları tarafından gelenekselleşen 6. Matematik Olimpiyatları 27-28 Nisan tarihinde gerçekleştirildi.  

RAVCI: BÜTÜN OYUNCULARIMIZ DEĞERLİ

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında 5 Mayıs Pazar günü deplasmanda Akhisarspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Sorumlu Ali Ravcı, "İyi de kötü de oynasalar bizim bütün oyuncularımız değerli, karakterli. Bizim onlara sonsuz bir güvenimiz var" dedi. 

EROL BULUT: MALATYA'DAN AYRILACAK OLMAM BENİ ÜZÜYOR

Kaplan 44 Taraftarlar Derneği, Evkur Yeni Malatyaspor'un eski teknik direktörü Erol Bulut'a takıma bulunduğu katkıdan dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette Bulut, Malatya'dan ayrılacak olmasının kendisini üzdüğünü belirtti. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!