dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2442.9
  • BIST
    9912.8
  • BTC
    64740.76$

Günün Özeti


Günün Özeti
6 Mayıs gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramdan sonra Malatya'ya geleceğini ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başta olmak üzere STK'larla yapılan istişare sonucu belirlenen sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılacağını söyledi.  ***   İstanbul'da seçim tekrarlanacak mı, yenilenecek mi? sorusunun cevabı merakla bekleniyordu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin “iptali” ve “seçimin yenilenmesi” talebiyle yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu bugünün gündemine aldı. YSK az önce kararını verdi. İstanbul seçimleri 7/4  oy oranıyla  iptal oldu. İstanbul seçimler 23 Haziran'da yeniden yapılacak.  ***   Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda “Anneler Günü” vesilesi ile toplumsal yaşamda yaptıkları iş ve özverili tutumları ile eğitim, sağlık, emniyet, muhtar, ev hanımı, iş kadını, tarım ve hayvancılık, ulaşım ve basın sektörlerinde çalışan ve örneklik teşkil eden anneleri onure etmek amacıyla “Bir Başarı Hikayesinde Anne” konulu program düzenlendi.   ***  Malatya'nın Arguvan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ‘İş sağlığı ve güvenliği' konulu seminer verildi.  ***   Dünyadaki kuru kayısı üretimininde önemli bir yere sahip olan Malatya'da, Nisan ayında gerçekleşen 20,5 milyon dolarlık ihracat yüzleri güldürüyor.***  Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki inşaat işçisi Ramazan Otlu, 35 yıldır hobi olarak taştan maketler yapıyor.   ***   İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Samsun, Malatya, Kayseri, Tekirdağ, Trabzon, Erzurum olmak üzere 12 ilde 4 bin 35 tüketiciyle yüz yüze yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 45-55 yaş grubundaki tüketiciler ise yeni ürünleri denemekte diğer yaş gruplarına göre daha isteksiz davranıyor. ***   Malatya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Nüfus Müdürlükleri MATİM İş Merkezi B Blok' a taşındı.   ***  Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 34 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı. ***  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bölgesel Amatör Futbol Ligi Play-Off 2.Tur maçında 12 Mayıs Pazar günü Trabzon Akyazı Stadyumunda saat 15:00'de Ağrı 1970 Spor ile karşılaşacak olan Yeşilyurt Belediyespor'un kampını ziyaret ederek, teknik heyet ve futbolculara zorlu karşılaşma için başarılar diledi.***   Battalgazi Belediyesi tarafından Trafik Haftası dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın' vurgusu yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi nedeniyle etkinlikler, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi tarafından Trafik haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.  *** Malatya'da 6 Mayıs günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MALATYA'YA GELECEK

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramdan sonra Malatya'ya geleceğini ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başta olmak üzere STK'larla yapılan istişare sonucu belirlenen sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşılacağını söyledi.  

YSK İSTANBUL SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ KARARINI VERDİ

İstanbul'da seçim tekrarlanacak mı, yenilenecek mi? sorusunun cevabı merakla bekleniyordu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin “iptali” ve “seçimin yenilenmesi” talebiyle yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu bugünün gündemine aldı. YSK az önce kararını verdi. İstanbul seçimleri 7/4  oy oranıyla  iptal oldu. İstanbul seçimler 23 Haziran'da yeniden yapılacak.

BİR BAŞARI HİKAYESİNDE ANNE

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda “Anneler Günü” vesilesi ile toplumsal yaşamda yaptıkları iş ve özverili tutumları ile eğitim, sağlık, emniyet, muhtar, ev hanımı, iş kadını, tarım ve hayvancılık, ulaşım ve basın sektörlerinde çalışan ve örneklik teşkil eden anneleri onure etmek amacıyla “Bir Başarı Hikayesinde Anne” konulu program düzenlendi. 

ATABAY: OKULLARDAKİ TEHLİKELER BERTARAF EDİLMELİ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ‘İş sağlığı ve güvenliği' konulu seminer verildi.  

EYMS ÖNEMLİ BİR ÇIKIŞ YAKALADI

Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'in 31. haftasında Akhisarspor'u 2-0 yenerek oynadığı 2 maçını da kazandı.  

ÖZCAN: DON HASARI İHRACATI ETKİLEMİYOR

Dünyadaki kuru kayısı üretimininde önemli bir yere sahip olan Malatya'da, Nisan ayında gerçekleşen 20,5 milyon dolarlık ihracat yüzleri güldürüyor.

ŞAHESER NİTELİĞİNDEKİ MAKETLERİN YAPIMI 2,5 YIL SÜRÜYOR

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki inşaat işçisi Ramazan Otlu, 35 yıldır hobi olarak taştan maketler yapıyor. 

TÜKETİCİLERİN YÜZDE 71'İ YENİ ÜRÜNLERİ DENİYOR

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Samsun, Malatya, Kayseri, Tekirdağ, Trabzon, Erzurum olmak üzere 12 ilde 4 bin 35 tüketiciyle yüz yüze yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 45-55 yaş grubundaki tüketiciler ise yeni ürünleri denemekte diğer yaş gruplarına göre daha isteksiz davranıyor. 

ARAPGİR FORMASIYLA PORTEKİZ'DE YARIŞACAK

Maraton koşucusu Eda Kınacı Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

NÜFUS İŞLEMLERİ MATİM İŞ MERKEZİNDE YAPILACAK

Malatya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Nüfus Müdürlükleri MATİM İş Merkezi B Blok' a taşındı.

ARANAN ŞAHISLAR YAKALANDI

Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 34 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı. 

ÇINAR: 3. LİG HEDEFİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bölgesel Amatör Futbol Ligi Play-Off 2.Tur maçında 12 Mayıs Pazar günü Trabzon Akyazı Stadyumunda saat 15:00'de Ağrı 1970 Spor ile karşılaşacak olan Yeşilyurt Belediyespor'un kampını ziyaret ederek, teknik heyet ve futbolculara zorlu karşılaşma için başarılar diledi. 

MALATYALI YÜZÜCÜLER BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİLER

Takımlar halinde erkek ve kızlarda takım ikincisi olan Malatyalı sporcular 25-27 Mayıs tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek, Anadolu Yıldızlar Ligi(Analig) final maçlarına mücadele etmeye hak kazandılar.  

KAZGAN ALDIKLARI BAŞARILARLA BİZLERİ  MUTLU ETTİLER

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 5 Mayıs tarihinde Samsun'da düzenlenen Muay-Thai Gençler Türkiye Şampiyonası'nda dereceyle dönen sporcuları makamında ağırladı.  

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

Battalgazi Belediyesi tarafından Trafik Haftası dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın' vurgusu yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesi nedeniyle etkinlikler, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi tarafından Trafik haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

VEFAT EDENLER

Malatya'da 6 Mayıs günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!