dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2486.5
  • BIST
    9480.98
  • BTC
    62445.44$

Günün Özeti


Günün Özeti
8 Mayıs gününün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da 2011-2013 yılları arasında SODES Projeleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaparak devletten aldıkları 1 milyon 534 bin 547 TL'yi terör örgütü FETÖ/PDY'ye aktardıkları değerlendirilen 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. ***  Malatya'nın yöresel tatlarından yassı kadayıf, bu yıl da Ramazan'ın en çok tercih edilen tatlısı oldu. ***  Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. ***  Malatya Valiliği tarafından Karayolları Trafik Haftası nedeniyle Kongre Kültür Merkezinde etkinlik düzenlendi. ***   Ramazan ayının ilk iftarını üniversite öğrencileri ile birlikte yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu kez Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile birlikte iftar yaptı.   ***  Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında ilçeye kazandırdığı Millet Kıraathanesi başta olmak üzere Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ve Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Ramazan Ayı boyunca saat 02:30'a kadar açık kalacak. Başkan Çınar, eğitim için her türlü fedakârlığı ve özveriyi gösterdiklerini ifade ederken, eğitim merkezlerinin dolululuk oranının yüksek olmasından ziyadesiyle memnun olduklarını söyledi.   ***  Başkan Güder, Hayır Çarşısı'nda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, “Belediye olarak, fakirimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. ***   Malatya Valisi Aydın Baruş, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine eşi Nagihan Baruş ile birlikte katıldı. ***TED Malatya Koleji ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Zeynep Durmuş İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti. ***  Bölgesel Amatör Lig'de grubunu birinci bitirerek play-offa kalan Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un 2. Tur'da karşılaşacağı Ağrı 1970 müsabakasının hazırlıklarına Trabzon'da sürdürüyor. ***Kayseri'de yol kontrolü sırasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 4 kilo 564 gram gelen 995 adet altın sikke ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 4 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı. ***  Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 32. haftasında sahasında oynayacağı Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasının hazırlıklarını sürdürüyor. 

 2

 

DEVLET PARASI CEMAAT KASASINA...

Malatya'da 2011-2013 yılları arasında SODES Projeleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaparak devletten aldıkları 1 milyon 534 bin 547 TL'yi terör örgütü FETÖ/PDY'ye aktardıkları değerlendirilen 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

YASSI KADAYIF İFTAR SOFRALARINDA YERİNİ ALDI

Malatya'nın yöresel tatlarından yassı kadayıf, bu yıl da Ramazan'ın en çok tercih edilen tatlısı oldu. 

ATAMALARLA İLGİLİ OLARAK MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.  

BARUŞ: KAZALARA SEBEBİYET VEREN İHMALLER BELİRLENMELİ

Malatya Valiliği tarafından Karayolları Trafik Haftası nedeniyle Kongre Kültür Merkezinde etkinlik düzenlendi.  

BAŞKAN GÜDER İFTARINI MUHTARLARLA BİRLİKTE AÇTI

Ramazan ayının ilk iftarını üniversite öğrencileri ile birlikte yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bu kez Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile birlikte iftar yaptı.

ÇINAR: GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında ilçeye kazandırdığı Millet Kıraathanesi başta olmak üzere Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ve Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Ramazan Ayı boyunca saat 02:30'a kadar açık kalacak. Başkan Çınar, eğitim için her türlü fedakârlığı ve özveriyi gösterdiklerini ifade ederken, eğitim merkezlerinin dolululuk oranının yüksek olmasından ziyadesiyle memnun olduklarını söyledi.

GÜDER: FAKİRİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Güder, Hayır Çarşısı'nda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, “Belediye olarak, fakirimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. 

VALİ BARUŞ: SİZLERİ DİNLEMEKTEN HOŞNUT OLUYORUZ

Malatya Valisi Aydın Baruş, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri onuruna verilen iftar yemeğine eşi Nagihan Baruş ile birlikte katıldı. 

KIZILAY: GELECEKTE BURADA OKUMANIZI DİLERİM

TED Malatya Koleji ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Zeynep Durmuş İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay'ı ziyaret etti. 

AÇİL: ZAFER HİKAYESİ YAZARAK DÖNMEK İSTİYORUZ

Bölgesel Amatör Lig'de grubunu birinci bitirerek play-offa kalan Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un 2. Tur'da karşılaşacağı Ağrı 1970 müsabakasının hazırlıklarına Trabzon'da sürdürüyor. 

4 KİLO 564 GRAM TARİHİ ALTIN SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Kayseri'de yol kontrolü sırasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 4 kilo 564 gram gelen 995 adet altın sikke ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili 4 yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.  

MALATYALI SPORCULAR BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Türkiye Okullar Arası Gençler A-B kızlar, Erkekler Muaythai şampiyonası 1-5-2019 tarihinde Samsun Mustafa Dağıstanlı kapalı spor salonun yapıldı. Toplam 600 sporcu katıldığı şampiyonada Malatyalı sporcular 2 birincilik, 3 ikincilik, 4 üçüncülük elde etti.  

EYMS ERZURUM MAÇINA HAZIRLANIYOR

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 32. haftasında sahasında oynayacağı Büyükşehir Belediye Erzurumspor müsabakasının hazırlıklarını sürdürüyor. 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!