dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64300.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da otomobilin önüne kendini atan 16 yaşındaki genç kız yaralandı. ***   İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli Prof. Dr. Selami Çağatay Önal'ın odasının bir hasta yakını tarafından kundaklanmasına sağlık camiasından tepkiler gelmeye devam ediyor. *** Almanya'nın Hannover kenti yakınlarındaki Stadthagen kasabasında yaşayan 76 yaşındaki Nesrin Aytemir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Almanya'ya 46 yıl önce gelen Malatyalı Aytemir, vefatından önce verdiği demecinde yanlış tedavi sonrası nefes alamadığını söylemişti. Aytemir, 2017 yılından beri yaşadığı sağlık sorunlarına doğru teşhis konulmadığı ve hastanede yeterince ilgi görmediği için hayatın kendisi için adeta zindan olduğunu ifade etmişti. Röportaj sırasında fenalaşan ve muhabirimizin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Nesrin Teyze, gittiği hastaneden vefat haberi geldi. ***  2 yıl önce hobi olarak başladığı Ahşap İşlemeciliğini ilerleten Malatyalı genç girişimci, şimdilerde açtığı atölyesi ile kurumaya yüz tutmuş ağaçlardan sanat eseri ortaya çıkarıyor. ***   Malatya'da kendine ait arazide yasadışı kenevir ve esrar ektiği tespit edilen şahıs yakalanarak gözaltına alındı. ***  Malatyalı karateciler Abdulkadir Han ve Serdar Torun Çanakkale'de yapılan final müsabakalarında bronz madalyanın sahibi oldular.  ***  İnönü Üniversitesi, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen “Üniversiteler Arası Speedminton Turnuvası”nda takım olarak altıncılık derecesi elde etti. Bireysel kategoride ise Mehmet Akarsu Türkiye birincisi, Ahmet Alatas ise Türkiye sekizincisi oldu. ***  Türkiye'de çok az bölgede yetişen ve ‘Ağlayan Gelin' olarak adlandırılan ters laleleri görmek için meraklıları rakımı yüksek dağlık bölgelere tırmanıyor. ***  Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 32. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 yenerek Ali Ravcı yönetiminde çıktığı 3. maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı. *** 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası kapsamında İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi tarafından ortaklaşa kutlama programı düzenlendi. ***  Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un 3. Lige çıkmasıyla 1. Amatör Küme Büyükler Ligi şampiyonu Malatya İdmanyurdu da Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. ***  Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 44 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı. ***   Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, 2019-2020 Futbol Sezonunda TFF. 3.Liginde mücadele etme hakkı elde eden Yeşilyurt Belediyespor'un Bölgesel Amatör Futbol Ligi şampiyonluk kupasını 15 Mayıs 2019 Çarşamba Günü saat 17:00'da Malatya Park AVM önünde düzenlenecek törenle alacağını söyledi.   *** 

2

REKTÖR KIZILAY: YÜREĞİMİZDEKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görevli Prof. Dr. Selami Çağatay Önal'ın odasının bir hasta yakını tarafından kundaklanmasına sağlık camiasından tepkiler gelmeye devam ediyor. 

GENÇ KIZ KENDİNİ OTOMOBİLİN ÖNÜNE ATTI

Malatya'da otomobilin önüne kendini atan 16 yaşındaki genç kız yaralandı. 

 

ALMANYA'DA YANLIŞ TEDAVİ UYGULANDIĞINI İDDİA EDEN TEYZE HAYATINI KAYBETTİ

Almanya'nın Hannover kenti yakınlarındaki Stadthagen kasabasında yaşayan 76 yaşındaki Nesrin Aytemir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Almanya'ya 46 yıl önce gelen Malatyalı Aytemir, vefatından önce verdiği demecinde yanlış tedavi sonrası nefes alamadığını söylemişti. Aytemir, 2017 yılından beri yaşadığı sağlık sorunlarına doğru teşhis konulmadığı ve hastanede yeterince ilgi görmediği için hayatın kendisi için adeta zindan olduğunu ifade etmişti. Daha sonra hastaneye kaldırılan Nesrin Teyze, gittiği hastaneden vefat haberi geldi. 

AĞAÇLARDAN SANAT ESERİ YAPILIYOR

2 yıl önce hobi olarak başladığı Ahşap İşlemeciliğini ilerleten Malatyalı genç girişimci, şimdilerde açtığı atölyesi ile kurumaya yüz tutmuş ağaçlardan sanat eseri ortaya çıkarıyor. 

YASA DIŞI KENEVİR VE ESRAR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI

Malatya'da kendine ait arazide yasadışı kenevir ve esrar ektiği tespit edilen şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR

Malatyalı karateciler Abdulkadir Han ve Serdar Torun Çanakkale'de yapılan final müsabakalarında bronz madalyanın sahibi oldular. 

ÜNİVERSİTELER ARASI SPEEDMİNTON TURNUVASI

İnönü Üniversitesi, Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen “Üniversiteler Arası Speedminton Turnuvası”nda takım olarak altıncılık derecesi elde etti. Bireysel kategoride ise Mehmet Akarsu Türkiye birincisi, Ahmet Alatas ise Türkiye sekizincisi oldu. 

MERAKLILARI 'AĞLAYAN GELİN' İÇİN ENGEL TANIMIYOR

Türkiye'de çok az bölgede yetişen ve ‘Ağlayan Gelin' olarak adlandırılan ters laleleri görmek için meraklıları rakımı yüksek dağlık bölgelere tırmanıyor.  

EYMS RAVCI İLE RAKİP TANIMIYOR

Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 32. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 yenerek Ali Ravcı yönetiminde çıktığı 3. maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı. 

KIZILAY: GELECEĞİN İHTİYAÇ DUYULAN SAĞLIK PERSONELİ HEMŞİRELERDİR

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası kapsamında İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi tarafından ortaklaşa kutlama programı düzenlendi.  

MALATYA İDMANYURDU BAL'A YÜKSELDİ

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un 3. Lige çıkmasıyla 1. Amatör Küme Büyükler Ligi şampiyonu Malatya İdmanyurdu da Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi. 

ARANAN 44 KİŞİ YAKALANDI

Malatya'da çeşitli suçlardan aranan 44 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan uygulama ve denetimlerde yakalandı.  

4 MAHALLEYE 12 BİN 600 METRELİK YENİ İÇME SUYU HATTI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'nın çeşitli bölgelerinde bulunan 4 mahalleye 12 bin 600 metrelik yeni içme suyu hattı döşendi.  

İHSAN AKIN: KIRSALA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platform Başkanı İhsan Akın, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çiftçilerin önemine değinerek ,”Kırsala sahip çıkıp, üretimimizi arttırmamız lazım bu kapsamda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir” dedi. 

SUCU: 3. LİG YÜKSELME SEVİNCİNİ GELİN HEP BİRLİKTE YAŞAYALIM

Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, 2019-2020 Futbol Sezonunda TFF. 3.Liginde mücadele etme hakkı elde eden Yeşilyurt Belediyespor'un Bölgesel Amatör Futbol Ligi şampiyonluk kupasını 15 Mayıs 2019 Çarşamba Günü saat 17:00'da Malatya Park AVM önünde düzenlenecek törenle alacağını söyledi.

ALİ RAVCI: HENÜZ İŞİMİZ BİTMEDİ

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere açıklamada bulunan Ravcı, ligde 3'te 3 yaptıklarını anımsatarak, puansal olarak harika bir durumda olduklarını ifade etti.  

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ATLETİZMDE İL BİRİNCİSİ

Türkiye Atletizm Federasyonu Türkcell U14 müsabakalarında Malatya Bahçeşehir Koleji erkek takımı il birincisi oldu. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!