dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2429.9
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64300.38$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Türk Amerikan İş Adamları Derneği TABA-AmCham Başkan Yardımcısı Süleyman Şanlı, ABD'nin Çin'e uyguladığı ilave gümrük vergilerinden birinci sırada Hindistan faydalanırken ikinci sırada da Türkiye'nin faydalanmaya başladığını söyledi.  ***Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Malatya karayolu üzerinde otomobilin takla atması sonucu 2 kişi yaralandı.  *** İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNUAFRAM) temaslarda bulunmak ve İnönü Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavını (YÖS) uygulamak üzere Somali ve Etiyopya'ya ziyaret gerçekleştirdi.  ***  Ramazan ayı içerisinde Kızılay Malatya Şube Başkanlığı tarafından İnönü Üniversitesi Hasta ve hasta Yakınları konukevinde kalan ve uzun süredir tedavi gören Türkmen Kızı Aybala ve Suriye'li Ahmed ziyaret edilerek Türk Kızılay'ının hediyeleri takdim edildi. Yüz nakli için tedavi gören Ahmed'e isteği olan Örümcek Adam kostümü hediye edildi.***  MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Malatyalı İş Adamı İzzet Gören, 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde Malatyalılarla buluşarak destek istiyor. ***   Genç Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin ödül törenini Malatya'da düzenlendi. Malatya'da 11 liseden 300 öğrenci ve 22 danışman öğretmenin katıldığı yarışmanın ödül töreni Öğretmenevinde düzenlendi.  ***   Darende İlçe Emniyet Müdürlüğünce verilen iftar yemeğinde ilçe protokolü ve güvenlik güçleri bir araya geldi. ***  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kuluşağı İlkokulu öğrencilerine Ramazan Bayramı öncesi çeşitli hediyeler verdi. ***    Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç: "Salihli kayısısı, Malatya kayısısından daha tatlı ve daha lezzetlidir” diyerek tartışmaya açık bir gündem maddesi oluşturdu. Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya kayısısına rakip olarak gösterilen Manisa kayısısı Malatyalılardan nasıl yorum alacak merak konusu oldu. Manisa kayısısı Malatya kayısısına rakip olabilir mi? sorusu da böylece gündeme geldi. Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Manisa'nın Salihli ilçesinde "zaza" olarak nitelendirilen kayısının hasadına başlandı. Malatya kayısısına rakip çıkan zaza cinsi kayısı Manisalı üreticilerin yüzünü güldürdü. ***  Malatya'nın Arguvan ilçesinde av yasağına uymayarak balık avlayan 2 şahsa para cezası verildi. *** Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek yeni seçilen muhtarlara görevlerinde başarılar diledi. Dernek Binasında Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz ve yönetimi ile bir araya gelen Kiraz, muhtarların önemli bir görev üstlendiğini ve halkın tercihiyle seçildiklerinden dolayı başarılı olacaklarına inandığını söyledi. *** MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. ***  Malatya Yetimler Kervanı Derneği tarafından verilen iftar yemeği öncesi 446 aileye alışveriş çeki dağıtıldı. 

 

 

2

  

ÇİN'E EK VERGİ HİNDİSTAN VE TÜRKİYE'YE YARADI

Milliyet'in haberine göre: konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Amerikan İş Adamları Derneği TABA-AmCham Başkan Yardımcısı Süleyman Şanlı, ABD'nin Çin'e uyguladığı ilave gümrük vergilerinden birinci sırada Hindistan faydalanırken ikinci sırada da Türkiye'nin faydalanmaya başladığını söyledi.   

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL YAKLA ATTI

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Malatya karayolu üzerinde otomobilin takla atması sonucu 2 kişi yaralandı. 

COŞKUN: İNUAFRAM'IN PROJELERİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNUAFRAM) temaslarda bulunmak ve İnönü Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavını (YÖS) uygulamak üzere Somali ve Etiyopya'ya ziyaret gerçekleştirdi. 

MİNİK AHMED'E 'HAYALİ' HEDİYE EDİLDİ

Ramazan ayı içerisinde Kızılay Malatya Şube Başkanlığı tarafından İnönü Üniversitesi Hasta ve hasta Yakınları konukevinde kalan ve uzun süredir tedavi gören Türkmen Kızı Aybala ve Suriye'li Ahmed ziyaret edilerek Türk Kızılay'ının hediyeleri takdim edildi. Yüz nakli için tedavi gören Ahmed'e isteği olan Örümcek Adam kostümü hediye edildi.

GÖREN: İSTANBUL SEÇİMLERİNDE MALATYALILARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Malatyalı İş Adamı İzzet Gören, 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesinde Malatyalılarla buluşarak destek istiyor. 

'BİR BİLENLE BİLGE NESİL'

Genç Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin ödül törenini Malatya'da düzenlendi. Malatya'da 11 liseden 300 öğrenci ve 22 danışman öğretmenin katıldığı yarışmanın ödül töreni Öğretmenevinde düzenlendi. 

GEVREK: 26 MİLYON TL'LİK BORÇ 11 MİLYON 500 BİN TL'YE DÜŞTÜ

Evkur Yeni Malatyaspor'un yıllık olağan mali genel kurul toplantısını geçen sezonki 26 Milyon TL'lik borcunun 11 milyon 500 Bin TL'ye düştüğü açıklandı. Yapılan mali genel kurul sonucu Adil Gevrek yönetimi mali açıdan ibra edildi. 

EMNİYET PERSONELİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğünce verilen iftar yemeğinde ilçe protokolü ve güvenlik güçleri bir araya geldi. 

'BİR ÇOCUĞU SEVİNDİRMEK ' DÜNYAYI SEVİNDİRMEKTİR

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kuluşağı İlkokulu öğrencilerine Ramazan Bayramı öncesi çeşitli hediyeler verdi. 

MALATYA KAYISISINA RAKİP VAR MI?

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç: "Salihli kayısısı, Malatya kayısısından daha tatlı ve daha lezzetlidir” diyerek tartışmaya açık bir gündem maddesi oluşturdu. Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya kayısısına rakip olarak gösterilen Manisa kayısısı Malatyalılardan nasıl yorum alacak merak konusu oldu. Manisa kayısısı Malatya kayısısına rakip olabilir mi? sorusu da böylece gündeme geldi. Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Manisa'nın Salihli ilçesinde "zaza" olarak nitelendirilen kayısının hasadına başlandı. Malatya kayısısına rakip çıkan zaza cinsi kayısı Manisalı üreticilerin yüzünü güldürdü.  

YASAK DÖNEMDE BALIK AVLAYANLARA CEZA...

Malatya'nın Arguvan ilçesinde av yasağına uymayarak balık avlayan 2 şahsa para cezası verildi. 

KİRAZ: SORUN VE SIKINTILAR HEP AYNI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek yeni seçilen muhtarlara görevlerinde başarılar diledi. Dernek Binasında Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz ve yönetimi ile bir araya gelen Kiraz, muhtarların önemli bir görev üstlendiğini ve halkın tercihiyle seçildiklerinden dolayı başarılı olacaklarına inandığını söyledi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 25 Mayıs günü 12 kişi Hakk'ın rahmetine kavuştu. 

 FENDOĞLU: YATIRIMLARIN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Demiryol-İş Sendikası Malatya Şube Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katıldı. 

HAYIRSEVERLERİN YARDIMIYLA YETİMLERE ULAŞTILAR

Malatya Yetimler Kervanı Derneği tarafından verilen iftar yemeği öncesi 446 aileye alışveriş çeki dağıtıldı. 

 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!