dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

15 Temmuz darbe girişiminin İstanbul ve Ankara'dan sonra en önemli ayaklarından biri olan Malatya'da 3 yıllık süreç zarfında FETÖ/PDY ile ciddi anlamda mücadele edildi. Yürütülen soruşturmalarda şuana kadar 3 bin 521 kişi hakkında işlem yapılırken toplam 2 bin 244 dava açıldı.   ***  Malatya'da bir çukurda mahsur kalan yavru sokak köpeği, mahalledeki çocuklar ve vatandaşların hummalı çalışması ile kurtarıldı.  *** Çarşıbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Çolak, bir grup öğrenci ile birlikte Ramazan Bayramı sonrası şehit Eren'in annesi Ayşe Bülbül'ü Maçka ilçesindeki evinde ziyaret etti. Anne Ayşe Bülbül'ün elini öpen ve şehidin mezarını ziyaret eden öğrenciler, Eren Bülbül adına hazırlanan karneyi ve getirdikleri çiçeği anne Bülbül'e verirken, duygusal anlar yaşandı. *** Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı Malatya'da başladı. 2 gün sürecek olan maratonun ilk gününde öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren ter dökmeye başladı. ***  2019 yılı iklimin çok değişkenlik göstermesi ve doğal floranın çok zengin olması nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi Malatya'da da canlı türlerinde artış ve çeşitlilik yaşanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, özellikle sebze ve hububat alanlarında yoğun bir şekilde görülen toprak piresi ile ilgili uyarılarda bulunarak mücadele şeklini anlattı.  *** İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü'nden mezun olan öğrenciler için mezuniyet ve yemin töreni düzenlendi. *** Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Yozgat'tan Malatya'ya gelen 40 öğrenci Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.  ***  Arguvan Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulunda karne töreni ile birlikte okula adı verilen Şehit Astsubay Birol Akın'da unutulmadı. Törene katılan şehidin ailesi, duydu dolu anlar yaşadı. *** Malatya'da 15 Haziran günü 5 kişi hayatını kaybetti. ***

 2

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN BU YANA 2 BİN 244 DAVA AÇILDI

15 Temmuz darbe girişiminin İstanbul ve Ankara'dan sonra en önemli ayaklarından biri olan Malatya'da 3 yıllık süreç zarfında FETÖ/PDY ile ciddi anlamda mücadele edildi. Yürütülen soruşturmalarda şuana kadar 3 bin 521 kişi hakkında işlem yapılırken toplam 2 bin 244 dava açıldı. 

YAVRU KÖPEĞİN İMDADINA MAHALLELİ YETİŞTİ

Malatya'da bir çukurda mahsur kalan yavru sokak köpeği, mahalledeki çocuklar ve vatandaşların hummalı çalışması ile kurtarıldı. 

SOSYAL MEDYADA EN ÇOK O'NUN KARNESİ PAYLAŞILDI

Çarşıbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Coşkun Çolak, bir grup öğrenci ile birlikte Ramazan Bayramı sonrası şehit Eren'in annesi Ayşe Bülbül'ü Maçka ilçesindeki evinde ziyaret etti. Anne Ayşe Bülbül'ün elini öpen ve şehidin mezarını ziyaret eden öğrenciler, Eren Bülbül adına hazırlanan karneyi ve getirdikleri çiçeği anne Bülbül'e verirken, duygusal anlar yaşandı. 

ÖĞRENCİLER YKS MARATONUNUN İLK GÜNÜNDE TER DÖKTÜLER

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı Malatya'da başladı. 2 gün sürecek olan maratonun ilk gününde öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren ter dökmeye başladı. 

MACİT: 'TOPRAK PİRESİ'NE KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

2019 yılı iklimin çok değişkenlik göstermesi ve doğal floranın çok zengin olması nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi Malatya'da da canlı türlerinde artış ve çeşitlilik yaşanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, özellikle sebze ve hububat alanlarında yoğun bir şekilde görülen toprak piresi ile ilgili uyarılarda bulunarak mücadele şeklini anlattı. 

DERYA: 'YAŞAMI YAKALAYAN ELLER'E SAHİPSİNİZ

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü'nden mezun olan öğrenciler için mezuniyet ve yemin töreni düzenlendi. 

YOZGATLI 40 ÖĞRENCİ MALATYA'DA AĞIRLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Yozgat'tan Malatya'ya gelen 40 öğrenci Vali Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. 

KARNE TÖRENİNDE KATILIMCILAR GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Arguvan Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulunda karne töreni ile birlikte okula adı verilen Şehit Astsubay Birol Akın'da unutulmadı. Törene katılan şehidin ailesi, duydu dolu anlar yaşadı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 15 Haziran günü 5 kişi hayatını kaybetti.

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!