dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63307.599$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Ellah tarafından peygamberlerin gönderiliş gáyesi, Ellah'tan almış oldukları emir ve nehiyleri beşere teblîğ etmektir. Teblîğ, peygamberlik vazîfesinin îfâsı için şart olup peygamberlerde bulunması gereken sıfatlardan biridir. Bundan dolayıdır ki, Âdem (as)'dan Resûl-i Ekrem (asm)'a kadar gelen bütün peygamberler dîn-i İlâhîyi teblîğ etmişlerdir.... *** Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunup, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı. *** Malatya'da ayrıldığı dini nikahlı eşi ve baldızını yaralayan şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken ona yardım eden akrabası ise adli kontrol ile serbest kaldı. ***  Aslen Malatyalı olan ve çalışmaları ile Malatyalıların gündeminden düşmeyen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gitti. ***  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ilk kez gerçekleştirilen aynı anda 5 karaciğer nakliyle hastalar sağlığına kavuştu. Hastalarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hastaların bir kısmının taburcu olduğunu, bir kısmının ise yakın zamanda taburcu olacağını söyledi. ***  Evkur Yeni Malatyaspor, Bolu kampı öncesi Malatya'daki hazırlıklarına devam ediyor. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor'un başarılı sağ beki İssam Chebake, UEFA Avrupa Ligi'nde ön elemede ilk turu rahatlıkla geçeceklerini söylerken, Murat Yıldırım ise, “İnşallah Avrupa Ligi'ne iyi başlarız” dedi. ***  Bağcılar Belediyesi ve MADEF (Malatya Dernekler Federasyonu) işbirliğiyle 1. Malatya Kayısı Festivali düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda gerçekleşen festivale İstanbul'da yaşayan binlerce Malatyalı akın etti. Festivalle bir araya gelen Malatyalılar birbiriyle sohbetler ederek hem dostluklarını pekiştirdi hem de memleket hasretini giderdi. ***  Malatya'da su kuyusuna düşen bir keçi itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldı. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “14 farklı atık grubunun toplanmasını sağlayacak Atık Getirme Merkezimizde ambalaj atıklarını doğaya atılmadan geri dönüşümünü sağlamış olacağız. Atıkların çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden hammadde olarak değerlendirilmesi enerji tasarrufuyla birlikte çevre sağlığı ve ekonomiye ciddi katkısı vardır” dedi. ***  Malatyalı kadın sporcular Gizem Kenger, Pınar Bingöl ve Nida Gültekin Bursa'da yapılan Plaj Güreşi Türkiye Şampiyonasında kendi kilolarında Türkiye üçüncüsü oldu. ***  Tayvan Ekonomik Ankara Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hisiang Cheng, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. ***  Bitlis merkezli aralarında Malatya'nın da bulunduğu 5 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 17 şüpheliden 15'i tutuklandı. *** Malatya'da 6 kişi vefat etti. ***

 2

PEYGAMBERLERİN VAZİFESİ, TEBLİĞDİR

Ellah tarafından peygamberlerin gönderiliş gáyesi, Ellah'tan almış oldukları emir ve nehiyleri beşere teblîğ etmektir. Teblîğ, peygamberlik vazîfesinin îfâsı için şart olup peygamberlerde bulunması gereken sıfatlardan biridir. Bundan dolayıdır ki, Âdem (as)'dan Resûl-i Ekrem (asm)'a kadar gelen bütün peygamberler dîn-i İlâhîyi teblîğ etmişlerdir...

KOLUKISA VAN'DA GÜNDEME OTURDU

Aslen Malatyalı olan ve çalışmaları ile Malatyalıların gündeminden düşmeyen Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gitti. 

TARİHE GEÇEN NAKİLLER SONRASI HASTALAR SAĞLIĞINA KAVUŞTU

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ilk kez gerçekleştirilen aynı anda 5 karaciğer nakliyle hastalar sağlığına kavuştu. Hastalarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hastaların bir kısmının taburcu olduğunu, bir kısmının ise yakın zamanda taburcu olacağını söyledi.  

GÜRKAN: İLÇELERİN PROBLEMLERİ İLE İLGİLİ RAPOR TUTTUK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunup, muhtarlarla istişare toplantısı yaptı. 

DİNİ NİKAHLI EŞİNİ YARALAYAN KOCA TUTUKLANDI

Malatya'da ayrıldığı dini nikahlı eşi ve baldızını yaralayan şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken ona yardım eden akrabası ise adli kontrol ile serbest kaldı. 

EYMS'DA ORTAK HEDEF: AVRUPA LİGİ

Evkur Yeni Malatyaspor, Bolu kampı öncesi Malatya'daki hazırlıklarına devam ediyor. Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Evkur Yeni Malatyaspor'un başarılı sağ beki İssam Chebake, UEFA Avrupa Ligi'nde ön elemede ilk turu rahatlıkla geçeceklerini söylerken, Murat Yıldırım ise, “İnşallah Avrupa Ligi'ne iyi başlarız” dedi. 

33 BİN MALATYALININ YAŞADIĞI BAĞCILAR'DA MALATYA KAYISI FESTİVALİ

Bağcılar Belediyesi ve MADEF (Malatya Dernekler Federasyonu) işbirliğiyle 1. Malatya Kayısı Festivali düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda gerçekleşen festivale İstanbul'da yaşayan binlerce Malatyalı akın etti. Festivalle bir araya gelen Malatyalılar birbiriyle sohbetler ederek hem dostluklarını pekiştirdi hem de memleket hasretini giderdi. 

KEÇİNİN İMDADINA İTFAİYE EKİPLERİ YETİŞTİ

Malatya'da su kuyusuna düşen bir keçi itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldı. 

ÇINAR: MERKEZİMİZ EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “14 farklı atık grubunun toplanmasını sağlayacak Atık Getirme Merkezimizde ambalaj atıklarını doğaya atılmadan geri dönüşümünü sağlamış olacağız. Atıkların çeşitli işlemlerden geçirilerek yeniden hammadde olarak değerlendirilmesi enerji tasarrufuyla birlikte çevre sağlığı ve ekonomiye ciddi katkısı vardır” dedi. 

MALATYALI SPORCULARDAN BAŞARI...

Malatyalı kadın sporcular Gizem Kenger, Pınar Bingöl ve Nida Gültekin Bursa'da yapılan Plaj Güreşi Türkiye Şampiyonasında kendi kilolarında Türkiye üçüncüsü oldu. 

GÜRKAN: MALATYA VE TÜRKİYE'Yİ SEVEN BİR TEMSİLCİMİZİ AĞIRLIYORUZ

Tayvan Ekonomik Ankara Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hisiang Cheng, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

Bitlis merkezli aralarında Malatya'nın da bulunduğu 5 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 17 şüpheliden 15'i tutuklandı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 6 kişi vefat etti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!