dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2458.4
  • BIST
    9875.71
  • BTC
    64295.66$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında Malatya'lı yerel sanatçıların sahne aldıkları Yeşiltepe Koşu Mahallesinde ki konser programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘ Yöresel Yemek İkramı' programına katılan davetlilere Yeşilyurt'un ünlü etli ve sulu yemeklerinin yanı sıra dalbastı kirazı ikram edildi. Burada konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkçi: 'Malatya mutfağı özellikle de Yeşilyurt mutfağı gerçekten vejetaryen, sağlıklı mutfağın en temel öğelerini içerisinde barındırıyor. Ama ne yazık ki biraz geri planda kalmış. ' dedi.*** Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanlığı AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Birimi ile birlikte “Bir Dava Şehidi Muhammed Mursi” isimli konferans düzenledi. ***  Malatya'da meydana gelen ot, anız ve bahçe yangınlarında bin 180 dönümlük alan zarar gördü. ***  Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, yaş kayısıyı 50 kuruştan alan meyve suyu fabrikalarını eleştirerek, fabrikaların üretim maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat belirlemeleri gerektiğini ifade etti. *** Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın can damarlarını oluşturan yol projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstasyon kavşağında başlayıp Sivas yoluna bağlanacak 25 metre genişliğinde yol projesine ilk kazma vuruldu. ***  İnönü Üniversitesi 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı 26. Dönem Tıp Fakültesi mezunlarının diploma ve yemin töreni Turgut  Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.***  Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesi üzerindeki Hürriyet Parkı ile Ordu evi arasında bulunan şemsiyeli havuzların ve etrafının bakım, tadilat ve temizliği yapılarak daha güzel bir görünüme kavuşturuldu. *** Yeşilyurt'un kültürel ve doğal zenginliklerini farklı fotoğraf kareleriyle bir araya getirip ilçenin tanıtımını daha geniş kesimlere duyurmak amacıyla 25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında festival kapsamında düzenlenen ‘Yeşilyurt Çiçek Açtı' ulusal fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

 
2
 
TÜFENKÇİ: YEŞİLYURT'U GURME MERKEZİ YAPMA NOKTASINDA GEÇ KALDIK
 
25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında Malatya'lı yerel sanatçıların sahne aldıkları Yeşiltepe Koşu Mahallesinde ki konser programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘ Yöresel Yemek İkramı' programına katılan davetlilere Yeşilyurt'un ünlü etli ve sulu yemeklerinin yanı sıra dalbastı kirazı ikram edildi. Burada konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkçi: 'Malatya mutfağı özellikle de Yeşilyurt mutfağı gerçekten vejetaryen, sağlıklı mutfağın en temel öğelerini içerisinde barındırıyor. Ama ne yazık ki biraz geri planda kalmış. ' dedi.
 
"BİR DAVA ŞEHİDİ MUHAMMED MURSİ"

Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanlığı AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Birimi ile birlikte “Bir Dava Şehidi Muhammed Mursi” isimli konferans düzenledi. 

36 AYRI NOKTADA ÇIKAN YANGINLAR HASAR VERDİ

Malatya'da meydana gelen ot, anız ve bahçe yangınlarında bin 180 dönümlük alan zarar gördü. 

ÖZCAN: 50 KURUŞ OLARAK BELİRLENEN TABAN FİYAT BİR FACİADIR

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, yaş kayısıyı 50 kuruştan alan meyve suyu fabrikalarını eleştirerek, fabrikaların üretim maliyetlerini göz önünde bulundurarak fiyat belirlemeleri gerektiğini ifade etti. 

TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK PROJE İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın can damarlarını oluşturan yol projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstasyon kavşağında başlayıp Sivas yoluna bağlanacak 25 metre genişliğinde yol projesine ilk kazma vuruldu. 

DURMUŞ: HASTALARINIZI AİLENİZDEN BİRİYMİŞ GİBİ KABUL EDİN

İnönü Üniversitesi 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı 26. Dönem Tıp Fakültesi mezunlarının diploma ve yemin töreni Turgut  Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

ŞEMSİYELİ HAVUZLAR ONARILARAK DAHA SAĞLIKLI BİR ORTAM OLUŞTU

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Atatürk Caddesi üzerindeki Hürriyet Parkı ile Ordu evi arasında bulunan şemsiyeli havuzların ve etrafının bakım, tadilat ve temizliği yapılarak daha güzel bir görünüme kavuşturuldu. 

 ÇINAR: YEŞİLYURT'UN GÜZELLİKLERİ KADRAJDA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Yeşilyurt'un kültürel ve doğal zenginliklerini farklı fotoğraf kareleriyle bir araya getirip ilçenin tanıtımını daha geniş kesimlere duyurmak amacıyla 25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında festival kapsamında düzenlenen ‘Yeşilyurt Çiçek Açtı' ulusal fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!