dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da polis ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 19 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda esrar maddesi de ele geçirildi. *** Malatya'da grip şüphesi ile doktora başvuran 17 yaşındaki gencin, yapılan tetkiklerde kalbinin doğuştan delik olduğu belirlendi. Tedavi altına alınan genç, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez uygulanan yöntemle ameliyatsız sağlığına kavuştu. ***Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, geçen yıla göre yem girdilerinde yüzde yüzlük bir artış yaşanmasına rağmen kurbanlık fiyatların da herhangi bir artış olmadığını söyleyerek, canlı hayvanda kilogram fiyatının en düşük 18 TL olduğunu söyledi. *** Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın ev sahipliğinde, Arguvanlı doktorlar memleketlerinde bir araya geldi. ***Evkur Yeni Malatyaspor'un Sırp futbolcusu Danijel Aleksic, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Sarı-kırmızılı kulüp, futbolcusuna resmi hesabından yayınladığı kliple veda etti. ***  81 ilde faaliyet yürüten Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 22-27 Temmuz tarihleri arasında Malatya'da tatbikat gerçekleştirecek.***  2019-2020 Süper Lig Cemil Usta sezonu hazırlıklarını Bolu Abant'ta sürdüren E.Y. Malatyaspor'da Sportif Direktör Ali Ravcı, açıklamalarda bulundu.*** İzmir'de, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada, 20'si muvazzaf 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. *** UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan E.Y. Malatyaspor, transfer teklifinde bulunduğu Zimbabve Milli Takımı'nın stoperi Teenage Hadebe ve Manchester City'de forma giymiş olan Luke Brattan'ı Türkiye'ye davet etti. *** Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda 8 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki gencin bağışlanan organları, nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu. *** Ünlü İtalyan film şirketi Le İridi Digitali, Malatya'nın tarihi yerlerinin belgeselini çekecek. *** Bölgenin en modern ‘Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Tesisi' projesini Yeşilyurt'a kazandırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak çevre ve doğaya verdiğimiz önemden dolayı ilçemize böylesine modern, faydalı ve verimli bir yatırımı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Temiz bir çevre ve sağlıklı bir dünya için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.***  Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada 1 kişi silahla vurularak öldürüldü. ***  Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saim Balat ve dernek yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile bir araya gelerek, istişarede bulundu. Başkan Güder, Malatya'nın Bingöl'den göç almaya devam ettiğini belirterek, “Civar illerden gelen insanlarımız, Malatya'da çok rahat bir yaşam ortamı buluyorlar” dedi. ***  Adıyaman-Malatya Karayolunda başlayan orman yangını kontrol altına alındı. ***Malatya'da 9 Temmuz günü 5 kişi hayatnı kaybetti

 2

 

12 AYRI OPERASYONDA 19 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Malatya'da polis ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 19 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda esrar maddesi de ele geçirildi. 

GRİP DİYE GİTTİ KALBİNİN DELİK OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Malatya'da grip şüphesi ile doktora başvuran 17 yaşındaki gencin, yapılan tetkiklerde kalbinin doğuştan delik olduğu belirlendi. Tedavi altına alınan genç, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez uygulanan yöntemle ameliyatsız sağlığına kavuştu. 

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, geçen yıla göre yem girdilerinde yüzde yüzlük bir artış yaşanmasına rağmen kurbanlık fiyatların da herhangi bir artış olmadığını söyleyerek, canlı hayvanda kilogram fiyatının en düşük 18 TL olduğunu söyledi.

SEZAİ YILMAZ: YÖREMİZDE BİR ARAYA GELDİK

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın ev sahipliğinde, Arguvanlı doktorlar memleketlerinde bir araya geldi. 

GOLCÜ FUTBOLCU  SUUDİ ARABİSTAN'A GİTTİ

Evkur Yeni Malatyaspor'un Sırp futbolcusu Danijel Aleksic, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Sarı-kırmızılı kulüp, futbolcusuna resmi hesabından yayınladığı kliple veda etti. 

BENTLİ: 81 İLİN UMKE EKİPLERİ MALATYA'DA TOPLANIYOR

81 ilde faaliyet yürüten Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 22-27 Temmuz tarihleri arasında Malatya'da tatbikat gerçekleştirecek.

RAVCI: SERGEN HOCA İLE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta sezonu hazırlıklarını Bolu Abant'ta sürdüren E.Y. Malatyaspor'da Sportif Direktör Ali Ravcı, açıklamalarda bulundu. 

TSK'YA SIZAN FETÖ'CÜLERE OPERASYON

İzmir'de, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada, 20'si muvazzaf 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

EYMS GOLCÜ OYUNCULARA YEŞİL IŞIK YAKIYOR

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan E.Y. Malatyaspor, transfer teklifinde bulunduğu Zimbabve Milli Takımı'nın stoperi Teenage Hadebe ve Manchester City'de forma giymiş olan Luke Brattan'ı Türkiye'ye davet etti.  

5 HASTAYI HAYATA BAĞLADI

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda 8 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki gencin bağışlanan organları, nakil bekleyen 5 hastaya umut oldu. 

İTALYAN FİLM ŞİRKETİNDEN MALATYA BELGESELİ...

Ünlü İtalyan film şirketi Le İridi Digitali, Malatya'nın tarihi yerlerinin belgeselini çekecek. 

ÇINAR: YEŞİLYURT'A MODERN BİR TESİS KAZANDIRDIK

Bölgenin en modern ‘Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Tesisi' projesini Yeşilyurt'a kazandırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak çevre ve doğaya verdiğimiz önemden dolayı ilçemize böylesine modern, faydalı ve verimli bir yatırımı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Temiz bir çevre ve sağlıklı bir dünya için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.

 ARAZİ KAVGASI KANLI BİTTİ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada 1 kişi silahla vurularak öldürüldü. 

GÜDER: BİNGÖL'DEN CİDDİ ORANDA GÖÇ ALIYORUZ

Malatya Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saim Balat ve dernek yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile bir araya gelerek, istişarede bulundu. Başkan Güder, Malatya'nın Bingöl'den göç almaya devam ettiğini belirterek, “Civar illerden gelen insanlarımız, Malatya'da çok rahat bir yaşam ortamı buluyorlar” dedi. 

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Adıyaman-Malatya Karayolunda başlayan orman yangını kontrol altına alındı.  

VEFAT EDENLER

Malatya'da 9 Temmuz günü 5 kişi hayatnı kaybetti

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!