dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63789.943$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıl dönümü dolayısıyla Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. Malatya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Valilik önü 15 Temmuz meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehtaran Takımı sahne aldı. *** Malatya dışından Kayısı Festivali'ne katılmak üzere 17 Temmuz için direkt uçuş arayan vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. ***  Bu yıl kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getireceklerin Malatya'dan gidecek ikinci kafilesi, havayoluyla direkt olarak Suudi Arabistan'a gitti. ***  Mardin merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, aralarında iş adamları ve gazetecilerin bulunduğu 19 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. *** Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda zaman geçiren vatandaşların rahat ve huzurlu ortamda dinlenmesi adına yeşil alanların temizliği ve sulamasının yanında ağaç budama, çim biçimi, dere ıslahı, ışıklandırma, oturma gruplarının onarımı ve oyun gruplarının temizlenmesi gibi çalışmalara önem verdiklerini söyledi. ***  Malatya'da yaklaşık bir buçuk ay önce kuzenlerini döverek öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan iki kardeş, otopsi raporunun açıklanması ile tahliye oldu. ***  Malatya'da bir kayısı bahçesinde yılanların dansı görüntülendi. ***  Uzun yıllar sonra Malatya'da yeniden Uluslararası Kayısı Festivalinin yapılacak olması şehri hareketlendirdi. Festivali kapsamında bu yıl ilk kez yapılacak olan Malatya Vitrin Yarışması kapsamında da kentteki iş yerleri süslendi. ***  Bursa Malatya Darendeliler Dernek Başkanı Ali Bozkurt, beraberinde AK Parti Darende Belediye Meclis Üyesi Hulusi Kaya ve Malatya Darende Başkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAYDER) Başkanı Ahmet Bulut ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti. ***  Yeni Malatyaspor, alt yapısında yetişen Erşan Yasa ve Mehmet Süha Yiğit ile profesyonel sözleşme imzaladı. ***  Yeni Malatyaspor, alt yapısında yetişen Erşan Yasa ve Mehmet Süha Yiğit ile profesyonel sözleşme imzaladı. *** Yeni Malatyaspor Brezilyalı orta saha oyuncusu Guilherme Costa Marques ile yeniden anlaşmaya vardı. Guilherme'nin Perşembe günü kampa katılması bekleniyor. ***  TFF 3.Lig ekibi Yeşilyurt Belediyespor, transferde 3 ismi daha renklerine bağladı. ***  Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Fikri Çalışkan'ın, eski yılları anlatan küçük minyatür eserleri sergilendiği sanat evi, ziyaretçi akınına uğruyor. ***   Malatya Girişim Grubundan yapılan açıklamada, gruba ait otel ve kongre merkezini 6 yıldır işleten Hilton Markası ile yollarının ayrıldığı belirtildi. ***Malatya'da 16 Temmuz günü 8 kişi hayatını kaybetti. ***

 2

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

Malatya'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3.yıl dönümü dolayısıyla Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü düzenlendi. Malatya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Valilik önü 15 Temmuz meydanında düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden etkinlikte daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehtaran Takımı sahne aldı. 

KAYISI FESTİVALİNE UÇAK ENGELİ...

Malatya dışından Kayısı Festivali'ne katılmak üzere 17 Temmuz için direkt uçuş arayan vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. 

İKİNCİ HAC KAFİLESİ MALATYA'DAN UĞURLANDI

Bu yıl kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getireceklerin Malatya'dan gidecek ikinci kafilesi, havayoluyla direkt olarak Suudi Arabistan'a gitti. 

10 İLDE FETÖ OPERASYONU

Mardin merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, aralarında iş adamları ve gazetecilerin bulunduğu 19 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

ÇINAR: YAŞANABİLİR BİR YEŞİLYURT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda zaman geçiren vatandaşların rahat ve huzurlu ortamda dinlenmesi adına yeşil alanların temizliği ve sulamasının yanında ağaç budama, çim biçimi, dere ıslahı, ışıklandırma, oturma gruplarının onarımı ve oyun gruplarının temizlenmesi gibi çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

OTOPSİ RAPORU İLE TAHLİYE OLDU

Malatya'da yaklaşık bir buçuk ay önce kuzenlerini döverek öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan iki kardeş, otopsi raporunun açıklanması ile tahliye oldu. 

YILANLARIN DANSI GÖRÜNTÜLENDİ

Malatya'da bir kayısı bahçesinde yılanların dansı görüntülendi. 

KENTTEKİ İŞ YERLERİ SÜSLENDİ

Uzun yıllar sonra Malatya'da yeniden Uluslararası Kayısı Festivalinin yapılacak olması şehri hareketlendirdi. Festivali kapsamında bu yıl ilk kez yapılacak olan Malatya Vitrin Yarışması kapsamında da kentteki iş yerleri süslendi. 

MALATYA İLE İLGİLİ KONULARDA İSTİŞARE EDİLDİ

Bursa Malatya Darendeliler Dernek Başkanı Ali Bozkurt, beraberinde AK Parti Darende Belediye Meclis Üyesi Hulusi Kaya ve Malatya Darende Başkaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAYDER) Başkanı Ahmet Bulut ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti. 

YETENEKLİ OYUNCULAR PROFESYONELLİĞE ADIM ATTILAR

Yeni Malatyaspor, alt yapısında yetişen Erşan Yasa ve Mehmet Süha Yiğit ile profesyonel sözleşme imzaladı. 

MİNA VE FARNOLLE KAMPTA

Yeni Malatyaspor Brezilyalı orta saha oyuncusu Guilherme Costa Marques ile yeniden anlaşmaya vardı. Guilherme'nin Perşembe günü kampa katılması bekleniyor. 

YENİ TRANSFERLERE 3 İSİM DAHA EKLENDİ

TFF 3.Lig ekibi Yeşilyurt Belediyespor, transferde 3 ismi daha renklerine bağladı.  

ÇALIŞKAN: EVİMİN BAHÇESİNE SANAT EVİ AÇTIM

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Fikri Çalışkan'ın, eski yılları anlatan küçük minyatür eserleri sergilendiği sanat evi, ziyaretçi akınına uğruyor. 

"HİLTONLA YOLUMUZ AYRILDI"

Malatya Girişim Grubundan yapılan açıklamada, gruba ait otel ve kongre merkezini 6 yıldır işleten Hilton Markası ile yollarının ayrıldığı belirtildi.  

VEFAT EDENLER

Malatya'da 16 Temmuz günü 8 kişi hayatını kaybetti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!