dore okulları
Malatya
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.21
  • ALTIN
    2247.4
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    65558.79$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Türkiye'de tıbbi aromatik bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir'in mor reyhanı üreticinin yüzünü güldürüyor. Belediyenin ürün alım garantisi verdiği mor reyhan ise adeta bir şifa deposu. ***UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, şehrin 16 yıllık özlemini de dindirmeye hazırlanıyor. ***  Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Malatya Karayolu üzerinde virajı alamayan Tır yan yattı, kazada 2 kişi yaralandı. ***   Mişmişpark Fuar Alanında 17 - 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali bir dizi etkinliklere sahne oldu. ***  Malatya Pelit Yüzme Spor Kulübünün Modern pentatlon Milli takım sporcuları Sümeyra Üstündağ ve Dila Şevin Doğan, 6,5 kilometrelik Boğaz İçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışlarını başarılı bir şekilde tamamladılar. ***  Transferde son olarak Alanyaspor'dan tecrübeli eldiven Ufuk Ceylan'ı kadrosuna katan Yeni Malatyaspor, Tunuslu milli oyuncu Ghaylene Chaalali'yi de renklerine bağladı. *** Yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağını Malatya'da yapan Yeşilyurt Belediyespor, Erzurum Palandöken'de 2. etap çalışmalarına devam ediyor. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lige yükselen turuncu yeşilliler bir yandan transferde kadrosunu güçlendirirken diğer yandan ise fiziksel olarak güç depoluyor. ***Malatya Yoncalı Barajında çalışmalar devam ediyor. DSİ 9. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın Yoncalı Barajı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kılıç açıklamasında;"DSİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle son 16 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santralleri inşa ederek ve dereleri ısalah ederek bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk." ***   Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarihî dokusu ve lezzet mekânlarıyla dört mevsim ziyaretçi çeken Gündüzbey mahallesinde ki trafik yükünü hafifletmek, vatandaşların otopark sıkıntısını çözmek ve güvenli park etmelerini sağlamak amacıyla 60 araçlık açık otopark yapacaklarını söyledi.  ***  Malatya'da bitkin haldeyken bulunun yaban keçisi bakımı ve tedavisinin ardından doğaya bırakıldı. ***  Battalgazi Belediyesi tarafından yol bakım ve onarım, saha düzenleme, stabilize yol yapımı, yeni yol açma, temel yapı ve altyapı temel malzeme serim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesinde hizmet çıtasını yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. ***  81 ilde faaliyet yürüten Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin Malatya'da gerçekleştireceği tatbikat açılış programıyla başladı. *** Malatya'da 22 Temmuz günü 11 kişi hayatını kaybetti. ***

2 

 

BELEDİYE DESTEKLEDİ...

Türkiye'de tıbbi aromatik bitki çeşitliliği kategorisinde Coğrafi İşaret Belgesi alan ilk ürün olan Arapgir'in mor reyhanı üreticinin yüzünü güldürüyor. Belediyenin ürün alım garantisi verdiği mor reyhan ise adeta bir şifa deposu.  

KENTTE AVRUPA HEYECANI YAŞANIYOR

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, şehrin 16 yıllık özlemini de dindirmeye hazırlanıyor. 

GÖLBAŞI'NDA VİRAJI ALAMAYAN TIR YAN YATTI

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Malatya Karayolu üzerinde virajı alamayan Tır yan yattı, kazada 2 kişi yaralandı.  

GÜRKAN: BELEDİYENİN BÜTÇESİNDEN TEK KURUŞ ÇIKMADI

Mişmişpark Fuar Alanında 17 - 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenen 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali bir dizi etkinliklere sahne oldu. 

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLADILAR

Malatya Pelit Yüzme Spor Kulübünün Modern pentatlon Milli takım sporcuları Sümeyra Üstündağ ve Dila Şevin Doğan, 6,5 kilometrelik Boğaz İçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışlarını başarılı bir şekilde tamamladılar. 

TUNUSLU GHAYLENE CHAALALİ YENİ MALATYASPOR'DA

Transferde son olarak Alanyaspor'dan tecrübeli eldiven Ufuk Ceylan'ı kadrosuna katan Yeni Malatyaspor, Tunuslu milli oyuncu Ghaylene Chaalali'yi de renklerine bağladı.  

ACİL: YENİ SEZONA KADAR EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ

Yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağını Malatya'da yapan Yeşilyurt Belediyespor, Erzurum Palandöken'de 2. etap çalışmalarına devam ediyor. 
Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lige yükselen turuncu yeşilliler bir yandan transferde kadrosunu güçlendirirken diğer yandan ise fiziksel olarak güç depoluyor. 

AYDIN: 174 BİN 90 DEKAR TARIM ARAZİSİ SUNULACAK

Malatya Yoncalı Barajında çalışmalar devam ediyor. DSİ 9. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın Yoncalı Barajı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kılıç açıklamasında;"DSİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle son 16 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santralleri inşa ederek ve dereleri ısalah ederek bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk." 

ÇINAR: GÜNDÜZBEY'İN TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, tarihî dokusu ve lezzet mekânlarıyla dört mevsim ziyaretçi çeken Gündüzbey mahallesinde ki trafik yükünü hafifletmek, vatandaşların otopark sıkıntısını çözmek ve güvenli park etmelerini sağlamak amacıyla 60 araçlık açık otopark yapacaklarını söyledi. 

BİTKİN HALDE BULUNARAK TEDAVİ EDİLDİ

Malatya'da bitkin haldeyken bulunun yaban keçisi bakımı ve tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.  

GÜDER: HİZMET ÇITASI YUKARILARA ÇIKIYOR

Battalgazi Belediyesi tarafından yol bakım ve onarım, saha düzenleme, stabilize yol yapımı, yeni yol açma, temel yapı ve altyapı temel malzeme serim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesinde hizmet çıtasını yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. 

UUSAL UMKE TATBİKATININ AÇILIŞI YAPILDI

81 ilde faaliyet yürüten Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin Malatya'da gerçekleştireceği tatbikat açılış programıyla başladı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 22 Temmuz günü 11 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!