dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2420.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64396.59$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 2019-2020 eğitm öğretim yılında tercih yapacak öğrenciler için tavsiyelerde bulundu.***Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilen Selahaddin Menteş yemin etti. Anayasa Mahkemesinde düzenlenen yemin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve Yüksek Mahkeme üyeleri Malatya Milletveki Bülent Tüfenkçi katıldı.  ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt ve ıslah çalışmalarının yapıldığı TOKİ bölgesinin çehresi değişti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çalışmaların devam ettiği TOKİ yolunda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ***Malatya'nın Akçadağ ilçesinde babasının silahı ile oynarken kendini vuran 14 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. ***Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Malatya İl Müdürü Müjdat Çelik, Önümüzdeki yıl için bütçe onayları doğrultusunda tahmini olarak Malatya'da 60 milyon TL'lik yatırım gerçekleşmesi öngörüyoruz. Bu doğrultuda da hazırlıklarımız var” dedi.  ***   81 ilde faaliyet yürüten Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin Malatya'da gerçekleştireceği büyük tatbikat öncesi provalar devam ediyor. Bu kapsamda tatbikatın senaryolarından biri olan tren kazasının provası gerçeğini aratmadı. ***   Malatya'da hayvancılıkla uğraşan Emin Çay isimli vatandaş, kardeşleriyle birlikte kurdukları çiftlikten kurbanlık alanlara 5 yıldızlı hizmet sunuyor. ***  Yeni Malatyaspor Kulübü yeni sezon formalarının tanıtım filminde Malatya'nın simgesi olan kayısıya yer verdi.   ***   Yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağını Malatya'da yaptıktan sonra ikinci etap için Palandöken'de kampa giren Yeşilyurt Belediyespor'da hazırlıklar sürüyor. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lige yükselen turuncu yeşilliler Palandöken kampında tempo arttırarak güç depolamaya devam ediyor. ***   Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Girişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas'ı makamında kabul etti. ***  Samanköy mahallesinde devam eden sathi kaplama çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İlçemizin tarım yapılan tüm mahallelerinde arazi yollarının iyileştirme çalışmaları ekiplerimiz tarafından aralıksız yapılmaktadır. Ülke ekonomisine katkı sunan çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hayatını kolaylaştırmak bizim asli görevimizdir.” diye konuştu.

2 

 KIZILAY: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YEDEĞE YAZILACAK BİR ÜNİVERSİTE DEĞİL

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay 2019-2020 eğitm öğretim yılında tercih yapacak öğrenciler için tavsiyelerde bulundu. 

MENTEŞ YEMİN ETTİ

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilen Selahaddin Menteş yemin etti. Anayasa Mahkemesinde düzenlenen yemin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve Yüksek Mahkeme üyeleri Malatya Milletveki Bülent Tüfenkçi katıldı.

GÜRKAN: YOLUMUZ ENGELLERİ OLMAYAN BİR CADDE HÜVİYETİNE KAVUŞACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt ve ıslah çalışmalarının yapıldığı TOKİ bölgesinin çehresi değişti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çalışmaların devam ettiği TOKİ yolunda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

SİLAHLA OYUN OLMAZ...!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde babasının silahı ile oynarken kendini vuran 14 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. 

MALATYA'YA 60 MİLYON TL'LİK YATIRIM...

Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Malatya İl Müdürü Müjdat Çelik, Önümüzdeki yıl için bütçe onayları doğrultusunda tahmini olarak Malatya'da 60 milyon TL'lik yatırım gerçekleşmesi öngörüyoruz. Bu doğrultuda da hazırlıklarımız var” dedi.

ANA TATBİKATA BAKAN KOCA KATILACAK

81 ilde faaliyet yürüten Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin Malatya'da gerçekleştireceği büyük tatbikat öncesi provalar devam ediyor. Bu kapsamda tatbikatın senaryolarından biri olan tren kazasının provası gerçeğini aratmadı. 

30 SENEDİR DEVAM EDEN 5 YILDIZLI OTEL HİZMETİ...

Malatya'da hayvancılıkla uğraşan Emin Çay isimli vatandaş, kardeşleriyle birlikte kurdukları çiftlikten kurbanlık alanlara 5 yıldızlı hizmet sunuyor. 

BİR HAYALİN HİKAYESİ...

Yeni Malatyaspor Kulübü yeni sezon formalarının tanıtım filminde Malatya'nın simgesi olan kayısıya yer verdi. 

KAMPTA TEMPO ARTTI

Yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağını Malatya'da yaptıktan sonra ikinci etap için Palandöken'de kampa giren Yeşilyurt Belediyespor'da hazırlıklar sürüyor. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak 3. Lige yükselen turuncu yeşilliler Palandöken kampında tempo arttırarak güç depolamaya devam ediyor. 

GÜRKAN: ORTAK SEVDAMIZA DESTEK OLUYORUZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Girişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas'ı makamında kabul etti.  

GÜRKAN: TARIM ARAZİLERİMİZİN ULAŞIM AĞI NİTELİKLİ HALE GELİYOR

Samanköy mahallesinde devam eden sathi kaplama çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İlçemizin tarım yapılan tüm mahallelerinde arazi yollarının iyileştirme çalışmaları ekiplerimiz tarafından aralıksız yapılmaktadır. Ülke ekonomisine katkı sunan çiftçilerimizin ve üreticilerimizin hayatını kolaylaştırmak bizim asli görevimizdir.” diye konuştu. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 25 Temmuz günü 5 kişi hayatını kaybetti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!