dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2431.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66421$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'nın Arapgir ilçesinde misafirliğe geldiği köyde oyun oynarken ortadan kaybolan 5 yaşındaki çocuk, 12 saat sonra bölgeye yakın bir alanda sağlıklı bir şekilde bulundu. ***  Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesinde oturan Orhan Bolcal'ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan engelli adama akülü araba hediye etti. ***   Malatya'da Pazar günleri Niyazi Mısri Caddesinde kurulan semt pazarına tepki gösteren bölge esnafı, işyerlerinin zarar gördüğünden şikayetçi olarak yetkililerden yardım istedi. ***   Malatya'da Pazar günleri Niyazi Mısri Caddesinde kurulan semt pazarına tepki gösteren bölge esnafı, işyerlerinin zarar gördüğünden şikayetçi olarak yetkililerden yardım istedi. ***   Malatya'da bir adrese düzenlenen operasyonda 304 litre boğma rakı ele geçirildi. ***   Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, elektrik direğinde mahsur kalan leylek, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kiralanan vinç ile kurtarıldı. ***   TİGEM'in 69.ncu Geleneksel Hasat Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesine Ziraat Özel Ödülü layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. ***   Akçadağ Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliği yerel projelere hibe programı kapsamında değerlendirilen Akçadağ Kadın Mesleki Eğitim ve İş Atölyesi projesi ön incelemeden geçer not aldı. ***   Yeni Malatyaspor altyapı sorumlusu Erdal Gündüz, “Birkaç güne yeni çim saha için ilk kazma vurulacak. Ayrıca mevcut tesisimiz de tadilata sokulacak. Bu iki gelişme de altyapının geleceği açısında oldukça önemli diye düşünüyorum” dedi. ***  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hac farzını yerine getirmek için Malatya'dan kutsal topraklara giden hacı kafilesini yolcu etti. Hacı adayları ile tek tek selamlaşıp hayırlı yolculuk dileyen Başkan Çınar, tüm dünyanın huzuru ve barışı için dua etmelerini istedi.  ***  TFF'ye şikayet edilen Bursaspor'la sözleşmesini feshedip Kasımpaşa'ya imza atan eski Malatyaspor'lu oyuncu Aytaç Kara'nın yapmış olduğu röportajı, eleştirileri beraberinde getirdi. Kara'nın; "Zaten hiçbir zaman benim için para ön planda olmadı. Malatya'da 600 bin TL bıraktım." sözü tartışma yarattı. Ankara Malatyasporlular Derneği Başkanı Fuat Yılmaz bu sözlere ilişkin '600 bin TL yi haksız kazanç olarak cebine koyamadın' diyerek Kara'yı eleştirdi. ***   Yeni Malatyaspor'da sol bek Bülent Cevahir ile yolların ayrıldığı belirtildi. Geçen sezon devre arasında geldiği Yeni Malatyaspor'da yavaş yavaş yükselen form grafiğiyle Erkan Kaş'tan formayı alan Bülent Cevahir, Sergen Yalçın'ın gelmesiyle gözden düşmüştü.  

 

2

12 SAAT SONRA AİLESİNE KAVUŞABİLDİ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde misafirliğe geldiği köyde oyun oynarken ortadan kaybolan 5 yaşındaki çocuk, 12 saat sonra bölgeye yakın bir alanda sağlıklı bir şekilde bulundu.  

GÜRKAN: ENGELLİLERİN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesinde oturan Orhan Bolcal'ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan engelli adama akülü araba hediye etti. 

'PAZARCILAR DÜKKANLARIMIZA ZARAR VERDİ' İDDİASI

Malatya'da Pazar günleri Niyazi Mısri Caddesinde kurulan semt pazarına tepki gösteren bölge esnafı, işyerlerinin zarar gördüğünden şikayetçi olarak yetkililerden yardım istedi. 

BOĞMA RAKI İMAL EDİLEN EVE BASKIN...

Malatya'da bir adrese düzenlenen operasyonda 304 litre boğma rakı ele geçirildi.  

EKİPLER DENETİMLERDE 53 BİN 962 TL PARA CEZASI KESTİ

Malatya'da günübirlik kiralanan evler, kiralık araç firmaları ve göçmen kaçakçılığı uygulamasında kayıt dışı 4 ev ve 3 araç kiralama firmasına 53 bin 962 TL para cezası kesildi.  

'OYUNCAK HİKAYESİ' İLE EĞLENDİLER

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören özel çocuklar, aileleriyle birlikte ilk defa sinemaya gitmenin tadını doyasıya çıkardı.  

MAHSUR KALAN LEYLEK BÖYLE KURTARILDI

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, elektrik direğinde mahsur kalan leylek, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kiralanan vinç ile kurtarıldı. 

ERDOĞAN'IN ELİNDEN ALDIĞI ÖDÜLÜNÜ MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞLADI

TİGEM'in 69.ncu Geleneksel Hasat Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesine Ziraat Özel Ödülü layık görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.  

PROJE GEÇER NOT ALDI

Akçadağ Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliği yerel projelere hibe programı kapsamında değerlendirilen Akçadağ Kadın Mesleki Eğitim ve İş Atölyesi projesi ön incelemeden geçer not aldı. 

GÜNDÜZ: İLK KAZMA VURULACAK

Yeni Malatyaspor altyapı sorumlusu Erdal Gündüz, “Birkaç güne yeni çim saha için ilk kazma vurulacak. Ayrıca mevcut tesisimiz de tadilata sokulacak. Bu iki gelişme de altyapının geleceği açısında oldukça önemli diye düşünüyorum” dedi.  

GÜNDÜZ: İLK KAZMA VURULACAK

Yeni Malatyaspor altyapı sorumlusu Erdal Gündüz, “Birkaç güne yeni çim saha için ilk kazma vurulacak. Ayrıca mevcut tesisimiz de tadilata sokulacak. Bu iki gelişme de altyapının geleceği açısında oldukça önemli diye düşünüyorum” dedi.  

ÇINAR: DUALARINIZ HUZUR VE BARIŞ İÇİN OLSUN 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hac farzını yerine getirmek için Malatya'dan kutsal topraklara giden hacı kafilesini yolcu etti. Hacı adayları ile tek tek selamlaşıp hayırlı yolculuk dileyen Başkan Çınar, tüm dünyanın huzuru ve barışı için dua etmelerini istedi.

YILMAZ: 600 BİN TL'Yİ HAKSIZ KAZANÇ OLARAK CEBİNE KOYAMADIN

TFF'ye şikayet edilen Bursaspor'la sözleşmesini feshedip Kasımpaşa'ya imza atan eski Malatyaspor'lu oyuncu Aytaç Kara'nın yapmış olduğu röportajı, eleştirileri beraberinde getirdi. Kara'nın; "Zaten hiçbir zaman benim için para ön planda olmadı. Malatya'da 600 bin TL bıraktım." sözü tartışma yarattı. Ankara Malatyasporlular Derneği Başkanı Fuat Yılmaz bu sözlere ilişkin '600 bin TL yi haksız kazanç olarak cebine koyamadın' diyerek Kara'yı eleştirdi. 

KAPLANLAR SLOVENYA YOLCUSU

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında 1 Ağustos Perşembe günü deplasmanda Olimpija Ljubljana takımıyla karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor yarın Slovenya'ya gidecek. 

YENİ MALATYASPOR'DA SÜRPRİZ AYRILIK

Yeni Malatyaspor'da sol bek Bülent Cevahir ile yolların ayrıldığı belirtildi. Geçen sezon devre arasında geldiği Yeni Malatyaspor'da yavaş yavaş yükselen form grafiğiyle Erkan Kaş'tan formayı alan Bülent Cevahir, Sergen Yalçın'ın gelmesiyle gözden düşmüştü. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 29 Temmuz günü 6 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!