dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2431.4
  • BIST
    9793.94
  • BTC
    64141.51$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Malatya'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan inşaat işçileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'nde meydana geldi. Malatya'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan işçilerin sayısı 30'dan 54'e yükseldi. *** Darende'nin Balaban Mahallesinde bulunan içmeler, şifa bekleyen vatandaşların akınına uğruyor. ***  Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, UEFA Avrupa Ligi rövanş maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk maçtaki Yeni Malatyaspor'dan daha iyi bir takım izleteceğimizi söyleyebilirim. Rakibimiz karşısına tur için çıkacağız” dedi.***  İzmir'de dahil olmak üzere 15 ilde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında, 20'si muvazzaf 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. ***   Malatya kayısısında ‘patik yapma' olarak adlandırılan kayısıyı çekirdeğinden ayırma dönemi başladı. Şu sıralar şehirdeki hemen hemen her mahallede ve kapı önlerinde patik yapma ile meşgul olan aileleri görmek mümkün. ***   Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve teknik donanımı açısından bölgenin en büyük Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, kapılarını Malatyalılara açtı. Başkan Çınar, eğitime verdikleri önem ve değerden dolayı Yeşilyurt'a böylesine anlamlı bir yatırımı kazandırmaktan onur duyduklarını söyledi.  ***   Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir dondurma firmasının ürettiği kayısılı dondurmayı reklamda kullandıklarından dolayı firmanın yetkililerine plaket verdi.   ***  3. Lig'in yeni takımı Malatya Yeşilyurt Belediyespor Erzurum Palandöken kampında oynadığı ilk hazırlık maçında 3. Lig takımı Karaköprü Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı. ***  Malatya'da yapılan operasyonda 41 litre el yapımı boğma rakı ele geçirildi.  ***   AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatya'nın sadece kayısı ürününe bağlı olmaması lazım organize sanayiyi geliştirmemiz lazım” dedi. ***   Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından başlatılan ‘Parklarımıza Sahip Çıkalım' projesi kapsamında çocuklarla parkta bir araya geldi. Başkan Güder, “Parklarımızın yaşanabilir, ailelerin gelip oturabildiği alanlara dönüştürme adına belediye olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. ***   Darende'den Malatya Büyükşehir Belediyesinin misafiri olan 70 Kuran kursu öğrencisi Malatya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezme ve yakından tanıma imkanı buldu. ***   Çocukların severek takip ettiği çizgi film karakteri Elif ve arkadaşları Malatya Park AVM' de sevenleri ile buluştu. ***Malatya'da 30 Temmuz günü 9 kişi hayatını kaybetti. ***

2

  

54 İŞÇİ ZEHİRLENDİ

Malatya'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan inşaat işçileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Olay, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'nde meydana geldi. Malatya'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan işçilerin sayısı 30'dan 54'e yükseldi.  

BİNLERCE VATANDAŞ ŞİFA ARAMAK İÇİN GİDİYOR

Darende'nin Balaban Mahallesinde bulunan içmeler, şifa bekleyen vatandaşların akınına uğruyor. 

RAVCI: TUR İÇİN ÇIKACAĞIZ

Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, UEFA Avrupa Ligi rövanş maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlk maçtaki Yeni Malatyaspor'dan daha iyi bir takım izleteceğimizi söyleyebilirim. Rakibimiz karşısına tur için çıkacağız” dedi.

FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir'de dahil olmak üzere 15 ilde Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında, 20'si muvazzaf 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 

MALATYA SARIYA BOYANDI

Malatya kayısısında ‘patik yapma' olarak adlandırılan kayısıyı çekirdeğinden ayırma dönemi başladı. Şu sıralar şehirdeki hemen hemen her mahallede ve kapı önlerinde patik yapma ile meşgul olan aileleri görmek mümkün. 

ÇINAR: ÇOCUKLARA DEPREM BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve teknik donanımı açısından bölgenin en büyük Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, kapılarını Malatyalılara açtı. Başkan Çınar, eğitime verdikleri önem ve değerden dolayı Yeşilyurt'a böylesine anlamlı bir yatırımı kazandırmaktan onur duyduklarını söyledi. 

GÜRKAN: ALGİDA'YA TEŞEKKÜRLER

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir dondurma firmasının ürettiği kayısılı dondurmayı reklamda kullandıklarından dolayı firmanın yetkililerine plaket verdi.

YEŞİLYURT BELEDİYESPOR'DA BERABERLİK 

3. Lig'in yeni takımı Malatya Yeşilyurt Belediyespor Erzurum Palandöken kampında oynadığı ilk hazırlık maçında 3. Lig takımı Karaköprü Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı. 

ÇAREYİ BOĞMA RAKIDA ARAMIŞ GİBİLER

Malatya'da yapılan operasyonda 41 litre el yapımı boğma rakı ele geçirildi. 

TÜFENKÇİ: SADECE KAYISI İLE OLMAZ

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatya'nın sadece kayısı ürününe bağlı olmaması lazım organize sanayiyi geliştirmemiz lazım” dedi.  

GÜDER: ÇOCUKLAR PARKTA ENERJİSİNİ ATSINLAR

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi tarafından başlatılan ‘Parklarımıza Sahip Çıkalım' projesi kapsamında çocuklarla parkta bir araya geldi. Başkan Güder, “Parklarımızın yaşanabilir, ailelerin gelip oturabildiği alanlara dönüştürme adına belediye olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi. 

REHBER EŞLİĞİNDE DOĞAYA YOLCULUK...

Darende'den Malatya Büyükşehir Belediyesinin misafiri olan 70 Kuran kursu öğrencisi Malatya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezme ve yakından tanıma imkanı buldu. 

ELİF VE ARKADAŞLARI KENTTE SEVENLERİNİ EĞLENDİRDİ

Çocukların severek takip ettiği çizgi film karakteri Elif ve arkadaşları Malatya Park AVM' de sevenleri ile buluştu.  

VEFAT EDENLER

Malatya'da 30 Temmuz günü 9 kişi hayatını kaybetti. 

 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!