dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2427.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66764.5$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 4 ayda yaptığı icraatlerle adından söz ettirdi. Gürkan'ın tasarruf çalışmaları sayesinde 4 ayda 40 milyon TL kazanç sağlandı. 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra göreve başlayan ve hız kesmeden icraatlere koyulan Başkan Gürkan, önemli israf kalemlerini keserek 4 ayda 40 milyon TL kazanç elde etti. Gürkan, yaptıklarını ve yapacaklarını Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Yazar Murat Çetin'e anlattı.  ***  Malatya Valiliği öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile yapılan bayramlaşma törenine kent protokolü yoğun ilgi gösterdi. *** Malatya'da Kurban Bayramı namazı nedeniyle kentteki camiler doldu taştı. Bayram namazını özellikle Şehit Mezarlığı Cami'de kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren camiyi doldurdu. Yoğunluk yaşanan camilerde yer kalmayınca bazı vatandaşlar bayram namazını cami bahçelerinde kıldı. Namazın ardından okunan hutbe ve yapılan duaların ardından cemaat birbirleriyle bayramlaştı. ***  Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra hazır hale getirilerek hizmete sunulan Gedik Namazgahı'nda Kurban Bayramı namazı kılındı. Gedik Namazgâh'ındaki bayram namazına yüzlerce vatandaş katıldı.  ***5 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte yollarda güvenlik güçleri tarafından kazaların en aza indirilmesi noktasında alınan tedbirler arttırıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının tatil süresince aldığı tedbirleri yerinde inceleyen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Malatya'da da trafik denetimine katılarak vatandaşları bilgilendirdi. ***  Malatya'da her kurban bayramında olduğu gibi bu yıl da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi yaralı acemi kasaplarla doldu. Kurbanlıklarını kendi imkanları ile kesmek isteyen bir çok vatandaş kesim sırasında kendilerini yaralayınca soluğu hastanelerde aldı. Acil servise gelen acemi kasapların çoğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.  ***  Kurban Bayramı'nın birinci gününde Malatya Şehitliği ziyaretçi akınına uğradı. Şehit anneleri, şehit çocuklarının mezarı başında hem Kur'an-ı Kerim okudu hem de gözyaşı döktü. *** Edinilen bilgiye göre Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi TRT verici istasyonu önünde devriye görevi yapan Jandarma ekipleri bir şahıstan şüphelendi. TRT verici istasyonu önündeki yoldan yaya olarak geçen S.B isimli şahıs şüphe üzerine durdurularak üst araması yapıldı. Şahsın üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. *** Malatya'da 11 Ağustos günü 8 kişi hayatını kaybetti. ***

2

 

 

 

TASARRUF 40 MİLYONU AŞTI

31 Mart yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 4 ayda yaptığı icraatlerle adından söz ettirdi. Gürkan'ın tasarruf çalışmaları sayesinde 4 ayda 40 milyon TL kazanç sağlandı. 31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra göreve başlayan ve hız kesmeden icraatlere koyulan Başkan Gürkan, önemli israf kalemlerini keserek 4 ayda 40 milyon TL kazanç elde etti. Gürkan, yaptıklarını ve yapacaklarını Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Yazar Murat Çetin'e anlattı.

MALATYA PROTOKOLÜ VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Malatya Valiliği öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile yapılan bayramlaşma törenine kent protokolü yoğun ilgi gösterdi. 

MALATYA'DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Malatya'da Kurban Bayramı namazı nedeniyle kentteki camiler doldu taştı. Bayram namazını özellikle Şehit Mezarlığı Cami'de kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren camiyi doldurdu. Yoğunluk yaşanan camilerde yer kalmayınca bazı vatandaşlar bayram namazını cami bahçelerinde kıldı. Namazın ardından okunan hutbe ve yapılan duaların ardından cemaat birbirleriyle bayramlaştı. Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra hazır hale getirilerek hizmete sunulan Gedik Namazgahı'nda Kurban Bayramı namazı kılındı. Gedik Namazgâh'ındaki bayram namazına yüzlerce vatandaş katıldı.

VATANDAŞA HOŞ SOHBETLİ DENETİM

5 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte yollarda güvenlik güçleri tarafından kazaların en aza indirilmesi noktasında alınan tedbirler arttırıldı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının tatil süresince aldığı tedbirleri yerinde inceleyen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Malatya'da da trafik denetimine katılarak vatandaşları bilgilendirdi. 

HASTANEYE ACEMİ KASAP AKINI

Malatya'da her kurban bayramında olduğu gibi bu yıl da Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi yaralı acemi kasaplarla doldu. Kurbanlıklarını kendi imkanları ile kesmek isteyen bir çok vatandaş kesim sırasında kendilerini yaralayınca soluğu hastanelerde aldı. Acil servise gelen acemi kasapların çoğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

ŞEHİTLİKTE BURUK BAYRAM

Kurban Bayramı'nın birinci gününde Malatya Şehitliği ziyaretçi akınına uğradı. Şehit anneleri, şehit çocuklarının mezarı başında hem Kur'an-ı Kerim okudu hem de gözyaşı döktü. 

RUHSATSIZ TABANCA BULUNDU

Edinilen bilgiye göre Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Mahallesi TRT verici istasyonu önünde devriye görevi yapan Jandarma ekipleri bir şahıstan şüphelendi. TRT verici istasyonu önündeki yoldan yaya olarak geçen S.B isimli şahıs şüphe üzerine durdurularak üst araması yapıldı. Şahsın üst aramasında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

VEFAT EDENLER

 Malatya'da 11 Ağustos günü 8 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!