dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Malatya'dan atanan Mülki İdare Amirleri veda yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen veda yemeğine Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcıları Ali Deniz Sürmen, Mustafa Şahin ve ilçe kaymakamları katıldı. ***  Malatya'da polis ekipleri Kurban Bayramı'nda genel güvenlik önlemlerine ek olarak gerekli tüm tedbirleri en üst seviyede aldı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nce vatandaşların Kurban Bayramı tatili sürecini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla il merkezinde ve ilçelerinde güvenlik önlemleri arttırdı. 09-15 Ağustos tarihlerini kapsayacak şekilde özellikle Asayiş ŞuMüdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak bayram boyunca boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alındı.*** Malatyalı çocuklar profesyonel şeflerle bir araya gelerek eğlenceli bir aktiviteye imza attılar. Malatya Park AVM ile Malatya Profesyonel Aşçılar Ve Pastacılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte minik şefler, Cumali Şef ile birlikte Mutfak Atölyesinde yemek, kurabiye, pasta yaparak el becerilerini geliştirirken hem eğitici hem de eğlence dolu bir gün geçirdi.***   Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören özel gereksinimli bireyler ve aileleri, Battalgazi'nin tarihi mekanlarını gezdi. Verdiği eğitim hizmetiyle Malatya'da önemli bir yere sahip olan Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, sosyal etkinlik projelerine bir yenisini daha ekledi. Yaşam Merkezi‘nde tedavi gören bedensel ve zihinsel engelli bireylere yönelik, tarihi tur gezisi düzenlendi.  ***  Doğanşehir'in Günedoğru Mahallesinde “Sırık Domates Yetiştiriciliği Tarla Günü" düzenlendi. Etkinliğe Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Alpagut, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür vekili Suat Cantürk, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Rüstem Çatı, Doğanşehir AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Doğanşehir MHP İlçe Başkanı Selim Güven, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi, Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, Doğanşehir Elma Üreticiler Birliği Başkanı İmam Tuncer ve vatandaşlar katıldı.  ***   Hükümetin zam teklifini değerlendiren Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, "Kamu İşverenin toplu sözleşme masasına sunduğu ve kamuoyuna duyurduğu teklif; gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip” dedi.   *** Malatyalı gençler spor etkinliğinde buluştu. Malatya Gençlik Federasyonu tarafından organize edilen ‘Gençler Sporda Buluşuyor' projesi kapsamında 23. Kez bir araya gelen gençler etkinlikten memnun ayrıldı.  ***Malatya'da 17 Ağustos günü 8 kişi hayatını kaybetti.  ***

  

2

O GÜNLER FOTOĞRAFTA KALDI

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Malatya'dan atanan Mülki İdare Amirleri veda yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen veda yemeğine Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcıları Ali Deniz Sürmen, Mustafa Şahin ve ilçe kaymakamları katıldı.

BAYRAMDA KUŞ UÇURTMADILAR

Malatya'da polis ekipleri Kurban Bayramı'nda genel güvenlik önlemlerine ek olarak gerekli tüm tedbirleri en üst seviyede aldı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nce vatandaşların Kurban Bayramı tatili sürecini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla il merkezinde ve ilçelerinde güvenlik önlemleri arttırdı. 09-15 Ağustos tarihlerini kapsayacak şekilde özellikle Asayiş ŞuMüdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak bayram boyunca boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alındı.

MİNİK ŞEFLER OCAK BAŞINDA 

Malatyalı çocuklar profesyonel şeflerle bir araya gelerek eğlenceli bir aktiviteye imza attılar. Malatya Park AVM ile Malatya Profesyonel Aşçılar Ve Pastacılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte minik şefler, Cumali Şef ile birlikte Mutfak Atölyesinde yemek, kurabiye, pasta yaparak el becerilerini geliştirirken hem eğitici hem de eğlence dolu bir gün geçirdi.

BU GEZİ ÇOK ÖZEL

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören özel gereksinimli bireyler ve aileleri, Battalgazi'nin tarihi mekanlarını gezdi. Verdiği eğitim hizmetiyle Malatya'da önemli bir yere sahip olan Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, sosyal etkinlik projelerine bir yenisini daha ekledi. Yaşam Merkezi‘nde tedavi gören bedensel ve zihinsel engelli bireylere yönelik, tarihi tur gezisi düzenlendi.

YENİLİKÇİ TARIMA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Doğanşehir'in Günedoğru Mahallesinde “Sırık Domates Yetiştiriciliği Tarla Günü" düzenlendi. Etkinliğe Doğanşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Alpagut, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür vekili Suat Cantürk, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Rüstem Çatı, Doğanşehir AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, Doğanşehir MHP İlçe Başkanı Selim Güven, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi, Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, Doğanşehir Elma Üreticiler Birliği Başkanı İmam Tuncer ve vatandaşlar katıldı. 

ALIN TERİMİZ DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ

Hükümetin zam teklifini değerlendiren Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, "Kamu İşverenin toplu sözleşme masasına sunduğu ve kamuoyuna duyurduğu teklif; gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip” dedi.

DEPRESYONU SPORLA YENİN

Malatyalı gençler spor etkinliğinde buluştu. Malatya Gençlik Federasyonu tarafından organize edilen ‘Gençler Sporda Buluşuyor' projesi kapsamında 23. Kez bir araya gelen gençler etkinlikten memnun ayrıldı. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 17 Ağustos günü 8 kişi hayatını kaybetti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!