dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2463.7
  • BIST
    9898.81
  • BTC
    64430.69$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partinin yerel seçimlerde yüksek oranda oy aldığı illere yönelik ziyaret programı kapsamında 8 Eylül günü Malatya'ya gelecek.Erdoğan, aynı akşam, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin oğlunun düğün törenine de katılacak. ***Gününü yaklaşık 3 metre uzunluğunda, 10 kilogram ağırlığındaki kavak ağacından yapılan sopanın üzerinde geçiren ve “Mercedes Kadir” olarak tanınan Fatih Kaydı'nın Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'ndeki balmumundan yapılan heykeli, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.  Malatyalıların sevgi gösterisinde ve yardımda bulunduğu Mercedes Kadir, balmumu heykelinin de yapılmasıyla adeta Malatya'nın maskotu oldu. Yaklaşık 1 ayda yapılan balmumu heykel, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.***Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ile bir araya geldi. Malatya ile ilgili çeşitli konuların istişare edildiği ziyarette konuşan Başkan Güder, “Biz, bir topluluk ne kadar tarihine, kültürüne, geçmişine sahip çıkar ise, o toplumun ve toplulukların geleceklerinin daha sağlıklı şekilleneceği inancındayız” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, beraberinde AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tercan, Battalgazi Belediye Meclis Üyeleri Sıddık Özdemir ve Mikail İkiz ile birlikte Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli'yi ziyaret etti.  ***  Malatya Teknokent ailesine merkezi İstanbul'da olan Ekspofarma da katıldı. Merkezini de Malatya'ya taşıyan şirket, tıbbi malzeme geliştirme AR-GE çalışmalarını, üretimini ve belgelendirme faaliyetlerini İnönü Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte yürütecek.  ***Malatya'da jandarma ekipleri Afgan uyruklu 39 kaçak göçmeni yakaladı. ***   Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ve okulun içinde yer alan yükseköğretim yurdu yeni kayıt dönemi ile birlikte öğrenci almaya başladı.  ***  Gençlik ve Eğitim Derneği'nin geleneksel “Minder Sohbetleri” programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu gençlerle sohbet etti. Hürriyet Parkı'nda gerçekleşen minder sohbetine vatandaşlar ve gençler yoğun ilgi gösterdi.  *** İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tek tip yeni kimlik kartları Arguvanlı muhtarlara dağıtıldı. 

1_2

ERDOĞAN MALATYA'YA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partinin yerel seçimlerde yüksek oranda oy aldığı illere yönelik ziyaret programı kapsamında 8 Eylül günü Malatya'ya gelecek.Erdoğan, aynı akşam, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin oğlunun düğün törenine de katılacak. 

GÜZEL HİZMETLER SÜRSÜN

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ile bir araya geldi. Malatya ile ilgili çeşitli konuların istişare edildiği ziyarette konuşan Başkan Güder, “Biz, bir topluluk ne kadar tarihine, kültürüne, geçmişine sahip çıkar ise, o toplumun ve toplulukların geleceklerinin daha sağlıklı şekilleneceği inancındayız” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, beraberinde AK Parti Battalgazi İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Tercan, Battalgazi Belediye Meclis Üyeleri Sıddık Özdemir ve Mikail İkiz ile birlikte Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli'yi ziyaret etti.

TIBBİ GÜÇLER MALATYA'DA BİRLEŞECEK

Malatya Teknokent ailesine merkezi İstanbul'da olan Ekspofarma da katıldı. Merkezini de Malatya'ya taşıyan şirket, tıbbi malzeme geliştirme AR-GE çalışmalarını, üretimini ve belgelendirme faaliyetlerini İnönü Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte yürütecek. 

MERCEDES KADİR'İN HEYKELİNİ DİKTİLER

Gününü yaklaşık 3 metre uzunluğunda, 10 kilogram ağırlığındaki kavak ağacından yapılan sopanın üzerinde geçiren ve “Mercedes Kadir” olarak tanınan Fatih Kaydı'nın Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi'ndeki balmumundan yapılan heykeli, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.  Malatyalıların sevgi gösterisinde ve yardımda bulunduğu Mercedes Kadir, balmumu heykelinin de yapılmasıyla adeta Malatya'nın maskotu oldu. Yaklaşık 1 ayda yapılan balmumu heykel, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

YAKALANDILAR!

Malatya'da jandarma ekipleri Afgan uyruklu 39 kaçak göçmeni yakaladı. 

BU YURT EĞİTİM KAMPI OLACAK

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ve okulun içinde yer alan yükseköğretim yurdu yeni kayıt dönemi ile birlikte öğrenci almaya başladı.

GENÇLERLE AYNI MİNDERDE BULUŞTU

Gençlik ve Eğitim Derneği'nin geleneksel “Minder Sohbetleri” programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu gençlerle sohbet etti. Hürriyet Parkı'nda gerçekleşen minder sohbetine vatandaşlar ve gençler yoğun ilgi gösterdi.

ARGUVANLI MUHTARLAR KİMLİĞİNE ULAŞTI

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan tek tip yeni kimlik kartları Arguvanlı muhtarlara dağıtıldı. 

10 KİŞİDEN İKİSİ TUTUKLANDI

Balıkesir merkezli aralarında Malatya'nın da bulunduğu 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri kanadına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 2'si tutuklandı.  

KAHROLDUK, MAHVOLDUK!

CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de katıldığı eylemde eski kocası tarafından çocuğu önünde öldürülen Emine Bulut cinayetine tepki gösterildi. Burada bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “‘Ölmek istemiyorum' diyen bir anne, ‘Anne lütfen ölme' diyen bir evlat. Bir cümle ne kadar can yakabilirse o kadar yaktı canımızı. Kahrolduk, mahvolduk yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örnekle tanık oluyoruz” dedi.  

ÇATI ASLAN'INDAN ALTIN TAVSİYELER

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde spor salonu olmadığı için evinin çatısına yerleştirdiği ilkel spor malzemeleri ile spor yapan ve ilçede 'Çatı Aslanı' olarak bilinen Sabri İliş azmiyle gençlere örnek oluyor. 

VEFAT EDENLER 

Malatya'da 24 Ağustos günü 5 kişi hayatını kaybetti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!