dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70318.52$

Günün Özeti


Günün Özeti
Günün öne çıkan haberlerini derledik.
Narin

Önder 16. İmam Hatipliler Kurultayı, Malatya İnönü Üniversitesi'nde başladı. Kurultayın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de 5 bin 214 imam hatip okulunda 1 milyon 300 bin civarında öğrencinin bulunduğunu belirterek, “2019 YKS'de ilk binde 130 imam hatipli öğrencimiz başarıya imza atmış bulunuyor” dedi.  *** Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Geziye Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, meclis üyeleri, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Yazıhan'a bağlı mahalle muhtarları da eşlik etti.   ***  Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya program nedeniyle otobüs güzergahlarının değiştirildiği açıklandı.   ***   Darende ilçesinde ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19'uncu kez Malatya'da olacağını ifade ederek, “8 Eylül Pazar günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 1 milyar TL'lik bir yatırımın açılışı yapılacak. Tabi şimdiye kadar Malatya'mıza 22-23 katrilyon civarında bir yatırın geldi. Bizlerde ekonomik kalkınmadan en büyük payı alma arzusundayız. Yatırımların daha çabuk ilimize gelmesi adına çalışmalarımız sürüyor” dedi.   ***   Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek burada bir basın açıklamasında bulunan Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, Akçadağ Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında Levent Vadisi'nin turizm fizibilite projesine AK Partili ve MHP'li üyelerin ret oyu kullanmasına tepki gösterdi.   ***  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için kutlama mesajı yayımladı. Türkiye'nin gerçek hedefe ve mutluluğa ulaştırmak için 2 orduya ihtiyaç olduğunu dile getiren İl Başkanı Bülent Avşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Bunlardan biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran eğitim ordusudur. Bizlerde eğitim alanında, imkanlar ölçüsünde katkıda bulunmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilincindeyiz'' ifadelerini kullandı.  ***   Kırmızı Türk Spiker Dünyası tarafından Malatya'da düzenlenen Altın Kayısı Ödül töreninde TGRT Habere “Aileye ve Değerlere En Çok Yer Veren Televizyon Kanalı” ödülü, TGRT Haber'de yayınlanan Kozmik Masa programına "En İyi Siyaset Programı" ödülü, Türkiye Gazetesine ise “Anadolu'ya En Çok Yer Veren Gazete” ödülü verildi.  ***Malatya'da 7 Eylül günü 10 kişi hayatını kaybetti. ***  

 

1_2

 

İMAM HATİPLER YÜKSELEN DEĞERE DÖNÜŞTÜ 

Önder 16. İmam Hatipliler Kurultayı, Malatya İnönü Üniversitesi'nde başladı. Kurultayın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de 5 bin 214 imam hatip okulunda 1 milyon 300 bin civarında öğrencinin bulunduğunu belirterek, “2019 YKS'de ilk binde 130 imam hatipli öğrencimiz başarıya imza atmış bulunuyor” dedi. 

O İŞLER DERHAL BİTECEK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yazıhan ilçesinde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Geziye Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, meclis üyeleri, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Yazıhan'a bağlı mahalle muhtarları da eşlik etti.

OTOBÜSLERE ERDOĞAN DÜZENLEMESİ 

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya program nedeniyle otobüs güzergahlarının değiştirildiği açıklandı.

1 MİLYAR TL'LİK BİR YATIRIMIN AÇILIŞI YAPILACAK

Darende ilçesinde ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19'uncu kez Malatya'da olacağını ifade ederek, “8 Eylül Pazar günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 1 milyar TL'lik bir yatırımın açılışı yapılacak. Tabi şimdiye kadar Malatya'mıza 22-23 katrilyon civarında bir yatırın geldi. Bizlerde ekonomik kalkınmadan en büyük payı alma arzusundayız. Yatırımların daha çabuk ilimize gelmesi adına çalışmalarımız sürüyor” dedi.

İPTALİN ALTINDAN 'MUHALEFET' ÇIKTI 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek burada bir basın açıklamasında bulunan Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, Akçadağ Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında Levent Vadisi'nin turizm fizibilite projesine AK Partili ve MHP'li üyelerin ret oyu kullanmasına tepki gösterdi. 

GELECEĞİ EĞİTİRSEK KURTARIRIZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için kutlama mesajı yayımladı. Türkiye'nin gerçek hedefe ve mutluluğa ulaştırmak için 2 orduya ihtiyaç olduğunu dile getiren İl Başkanı Bülent Avşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Bunlardan biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran eğitim ordusudur. Bizlerde eğitim alanında, imkanlar ölçüsünde katkıda bulunmanın bir vatandaşlık görevi olduğunun bilincindeyiz'' ifadelerini kullandı.

ALTIN KAYISI TÜRKİYE GRUBU'NUN

Kırmızı Türk Spiker Dünyası tarafından Malatya'da düzenlenen Altın Kayısı Ödül töreninde TGRT Habere “Aileye ve Değerlere En Çok Yer Veren Televizyon Kanalı” ödülü, TGRT Haber'de yayınlanan Kozmik Masa programına "En İyi Siyaset Programı" ödülü, Türkiye Gazetesine ise “Anadolu'ya En Çok Yer Veren Gazete” ödülü verildi. 

VEFAT EDENLER

Malatya'da 7 Eylül günü 10 kişi hayatını kaybetti. 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!